Dzisiaj jest 06 lip 2025, 17:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Obrazek VS Obrazek

W pierwszej rundzie PO Turów Zgorzelec zmierzy się ze Stalą. Co tu dużo mówić, drużyny te bardzo się od siebie różnią, określenia synonimiczne do tego pojedynku to Obrona vs Atak. Stal koncentruje się głównie na biciu rekordów w zdobywaniu punktów, są w tym elemencie niesamowici i jak urządzają sobie strzelanine to nie ma na nich mocnych. Trafić na Stal w dniu, kiedy wpada trójka niemalże każdemu zawodnikowi z obwodu to pewne punkty w plecy. W tym sezonie Turów dwukrotnie pokonał Stal, mecze łatwe nie były, zwłaszcza ten drugi u nas, w którym było dużo błędów sędziowskich. Meczu w PP nie licze, bo o nim to niewiadomo co myśleć :P

Ciekawe czy Scooter się ujawni podczas PO, czy jest tajną bronią (w co wątpie) czy też może zapchajdziurą. Zastanawiam się jak będzie u nas ze wsparciem z ławki, Koszarek gra falami, Roszyk ostatnio zaczął grać, dostaje więcej minut i są efekty. Williams pokazuje, że można na niego stawiać i o wsparcie dla Drobnjaka jestem spokojny. Stimac to temat rzeka, bo on może zagrać totalną paranoje, albo zagrać w ataku na poziomie 20 punktów.

No i trzeba obalić mit o tym, że nie poradzimy sobie w Play-Off z takim natężeniem meczów. Nie chce obstawiać wyniku tej rywalizacji, bardzo chciałbym, aby ta rywalizacja zakończyła się na 3-0 dla Turowa, ale może być naprawde różnie, już zwłaszcza na gorącym Ostrowskim parkiecie. Obyśmy to wygrali.

Pozdro dla kibiców Stali :smt030

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

na początku co do scooter -uważam ze ten gostek jest bardzo dobry i może bardzo dużo wnieść w ataku i w obronie (na pewno lepiej niż Thomas 1/5 za 3 co jest ostatnio standardem albo Vlejko który tylko broni i jako rzucający obrońca kończy mecz z 2 pkt) więc jak dostałby minuty (a nie jedna minutę) to może by sie pokazał jak Krzysiu Roszyk który ostatnio pokazuje, ze należy mu sie czas na boisku.

a co do meczów ze stalą - uważam ze jeżeli nasza obrona będzie grał dobrze to spokojnie można wygrać ta rywalizację 3:0 i stal jest na pewno lepszym przeciwnikiem niż Polpak czy czarni. więc do boju chłopkami i później pojechać Śląsk bo tam już ludową na finał rezerwują !! :smt044 :smt044 :smt044

pozdrowienia dla Kibiców STALI !!
PEACE

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A ja mysle, ze Gipsar bedzie grozny u siebie i w tej specyficznej malej hali urwie nam jeden mecz. Stawiam na 3:1 dla Turowa :)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

3:0 dla nas ;]
matii pisze:
na początku co do scooter -uważam ze ten gostek jest bardzo dobry i może bardzo dużo wnieść w ataku i w obronie
moge wiedzieć skąd to wiesz?? widziałes cos czego reszta nie widziała?i czego nawet trener nie wie ;> a narzekanie na Kelatiego czy Petrovica to lekka przesada.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nie no troszeczkę źle zostałem zrozumiany - ja nie chce narzekać na Tomasa ani na Petrovica - tylko chodzi mi o to, ze jeżeli kupili gościa to po to zeby grał. podobno jego atut to gra w obronie - oki, no to niech wyjdzie i to pokaże a vlejko odpocznie chwile. gra jako rzucający obrońca i powinien umieć rzucać - to niech dostanie minuty i to pokaże. a nie ze Kelatii rzuca 1/5 czy 1/7 albo vlejko nie oddaje rzuty z czystej pozycji tylko szuka komu oddać piłkę. ale trener wie co robi - mam cichą nadzieję że Scooter pogra w play-off i wszyscy sie przekonacie do niego :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Aż dziwne jest to, że nikt nie komentuje na forum, a przecież już jest 2 - 0 dla Turowa. Po wczorajszej dogrywce były dwie opcje na drugi mecz. Albo Stal nadal bedzie grała tak w obronie jak w pierwszym meczu i będą chcieli jednak wyrwać jeden mecz, albo Kowal postawi tym razem na atak, gdzie bez obrony nie mieliby szans no chyba, żeby im wszystko wpadało. Jak wszyscy wiedzą Kowal wybrał tą 2 opcję i wynik mówi sam za siebie.

Teraz przed nami mecze w Ostrowie. Trochę kijowo, że w niedzielę i poniedziałek. Bedzie ciężko wygrać pierwszy mecz, dlatego stawiam na 3 - 1 dla Turowa. Stal na 100% zagra tak jak w pierwszym meczu. To bedzie ich ostatnia szansa na przedłużenie sezonu w Ostrowie.

P :smt023 zdr :smt023 .

Tytuł:
rekrut
rekrut

do matii:
Nie wiem jak możesz tak oceniać Petrovicia, taki zawodnik to jest skarb!
Każdy gracz na jego pozycji jak tylko dostanie piłkę odrazu rzuca, a vjeko woli mieć asystę i cieszyć się, że inny gracz zdobył dzięki niemu punkty. Co do Kelatiego to każdy zawodnik ma czasem obniżkę formy. A jeśli chodzi o play-offy to też się dziwię, że już jest 2-0 a nikt tego prawie nie komentuje. Moim zdanie Turów skończy ćwierćfinały albo na wyniku 3-0 albo 3-1.

[ Dodano: Czw Kwi 12, 2007 3:08 pm ]
To zdjęcie to przez pomyłkę :oops:

Tytuł:
rekrut
rekrut

matii: co do Thomasa- kazdy ma slabszy dzien... zapewne po 2 meczu skakales z radosci po tylu clenych 3 Kelatiego, wiec masz odp, ze kazdy ma slabszy dzien!! co to Petrovica-czlowieku to jest jego wielkie +.. jezeli patrzysz pod tym wzgledem, ze On gra na 2 to powinien rzucac, a podaje to jest jego atutem poniewaz gra zespolowo i to sie liczy!! zespolowosc!!
co do scootera-widocznie Saso musi jeszcze dopracowac kilka elementow u tego zawodnika zeby byl wartosciowym zmiennikiem dla poszczegolnych graczy. wierze, ze w dalszej czesci PO wpusci na dluzej :]

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mm zespolowosc zespolowoscia a gra na pozycji rzucajacego obroncy to nie tylko obrona. I taki styl gry Petrovica nie jest wcale +. Sprawia ze Vlejko jest graczem jednowymiarowym. Potrafi swietnie bronic. nie przecze. ale koszykowka polega na zdobywaniu punktow miedzy innymi. Nawet przy najlepszej defensywie trzeba ich rzucic wiecej niz przeciwnik. A Petrovic jest w tym nieprzydatny. I mam nadzieje ze Saso przy wyraznym wzroscie formy roszyka coraz czesciej bedzie korzystal wlasnie z niego.

a co do Scootera to naprawde ktos sie jeszcze ludzi ze cholpak pogra ?? Bedzie jakas tajna bronia ?? Bez jaj

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Na początku myślałem, że Sherill będzie grał, teraz to już chyba straciłem nadzieje. Wczoraj go widziałem koło cukierni :P
Można by też było pokrytykować Koszara, który zupełnie stracił forme z początku sezonu, i w dwóch meczach Play-Off, zbyt dobrze się nie pokazał
Po meczach ze Stalą, szczególnie tym drugim (a właściwie tylko tym drugim) jeste prawie pewny że wygramy w Ostrowie Wielkopolskim. A wię Turów, teraz tylko droga do finału. :lol:
Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

niestety nie byłem na 2 meczu kiedy Thomas pakował trojkę za trójka ale widziałem statsy i jak spotkałem Thomasa na mieście to sobie porozmawialiśmy i był tez bardzo zadowolony ze w koncu zaczął trafiać z dystansu :D (a poza tym to bardzo miły gość).
nie wiem dlaczego wszyscy uważają ze jak napisałem ze Scooter mógłby dać zmianę bo mu nie siedzi w meczu to od razu wszyscy chyba uważają ze jestem jego wielkim przeciwnikiem i nie wiem co jeszcze. wcale tak nie jest. petrovic imponuje mi obroną a Kelatii wszechstronnością, ale jeżeli klub kupil Scootera, to zeby był opcją do zmian i tyle.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

No i w końcu ja też coś ty dodam od siebie, bo dawno już nic nie pisałem...

Co do drugiego meczu ze Stalówką to cieszy mnie oczywiście wygrana, he he, ale najbardziej to to, że chłopaki wytrzymali kondycyjnie a nawet wyglądali w tym meczu świeżej niż w pierwszym. Super, że Robert pokazał swoje prawdziwe oblicze w tym meczu, no i jestem co raz bardziej zachwycony postawa Krzyśka !!!
Szkoda mi tylko Naszego szczypiorka Dragisy, bo przy takim prowadzeniu naszego teamu Saszo powinien dać mu odpocząć !!!
Może ktos wie więcej co sie stało na boisku bo ja słyszałem, że to był tylko skurcz mięśnia , oby, bo jeśli to coś poważniejszego to będzie wielkie osłabienie naszej duzyny.

Plis, niech ktoś coś napisze jesli wie !!!

Do Ostrowa nie mogę jechać :-? niestety ale mam nadzieję, wierzę, że będzie do przodu a Śląśk zaliczy dwie porażki ze Świeciem.

Turów !!! Po mistrzostwo !!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: Sob Kwi 14, 2007 12:49 am ]
No i tu znowu ja, trochę wynaturzeń {moich} odnośnie środowego meczu...

Kemot to dla ciebie !!!

Bardzo ale to bardzo obawiałem sie tego drugiego meczu... bałem się, że nasi nie wytrzymają kondycyjnie (he he głupi byłem). Nie wiem jak tłumaczyć postawę naszych grajków w pierwszym meczu ale jak już słyszałem " to przez te święta..."

No i sprawdziło się , bo Turów dzień póżniej imponował w ataku (może za wyjątkiem Koszara w na boisku, ale o tym póżniej) i jeszcze lepiej funkcjonował w obronie !!!!

Może trochę statystyk z meczu, chociaż już pewnie wszyscy je znacie... ale:

Niby mecz wyrównany co do zbiórek, 22 - Turów, 23 Stal, asysty - 16 Turów, 14 Stal, faule po 18... i tu się zaczynają schody Stalówki... a mianowicie straty... 21 do 11 i co za tym idzie przechwyty: 10 do 13 dla naszych...

Ale to jeszcze o niczym nie świadczy... dla nas kibiców równie ważne a może najważniejsze... i oczywiście dla samych zawodników i drużyny jest....? CO ?

SKUTECZNOŚĆ !!! :smt026

I tak, Turów :
za 2: 67%, za 3 42%, osobiste 82% !!!

Stal:
za 2:50%, za 3:66%, osobiste 56%...

Ja tam jestem cały hepi z takich satsów odnośnie naszego zespołu i niech będzie tak dalej albo jeszcze lepiej !!!!

Mam pewne zastrzeżenia co do decyzji i postawy Saso w tym spotkaniu, bo przy wyniku w czwartej kwarcie 73:57 na siłę trzymał na boisku naszego Szczypiorka... co źle się skończyło i miejmy nadzieję nie będzie to miało jakiś fatalnych skutków w przyszłości...

Trenerze !!! Więcej rozwagi !!!!

Nic dodać , nic ująć...:

Krzysiu - 12 pkt, 3 przechwyty, 4 zbiórki, :smt026

Andres - 7 asyst, 13 pkt,

Robert - 19 pkt (100% za 2, )

Vjeko - 2 asysty, 2 przechwyty, 4 zbiórki,

Dragi - może nie było tego widać ale walczył jak lew w obronie i mimo, że miał tylko 5 pkt i 4 zb i 3 przechwyty to był jednym z bohaterów tego spotkania...

Thomas.... brak słów... 28 pkt, 3 zb, 2 asysty... :lol: robił co chciał w tym meczu...

A co do Łukasza... ja mam tylko nadzieję, że w przyszłym 3 meczu pokarze w końcu na co go stać....

Pozdro

I wierzę , że wygramy w Ostrowie !!! a Śląsk wtopi dwa razy w Grudziądzu....

Czego sobie i wszystkim miłosnikom basketu - Zgorzeleckiego życzę !!! :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czytając wcześniejsze posty trochę się dziwię. Turów jest bezapelacyjnie najlepszą drużyną w lidze patrząc na przygotowanie kondycyjne. Nie macie wrażenia, że czasami wydaje się, że mogą kryć każdy swego na całym boisku przez 40 minut. Naprawdę chłopaki dają z siebie dużo. Jeśli dojdzie do tego obrona + skuteczność to z każdym wygrywamy w cuglach. A propos Petrovicia. Moje zdanie jest takie, że to jeden z najlepszych obrońców w Europie. Jest zmorą dla każdego kogo kryje.
Turów w drodze po mistrzostwo :grin:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kuba, zgoda ze Petrovic to bardzo dobry obronca. Umie uprzkyrzyc zycie kazdemu. Odpowiedz mi tylko na pytanie, dlaczego go Aikins tak latwo mijal ... Krzysiek Roszyk nie pozwolil malemu na nic kompletnie. Petrovic mial problemy.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

qba pisze:
Czytając wcześniejsze posty trochę się dziwię

chetnie sie dowiem co cie tak dziwi :lol:

qba pisze:
Turów jest bezapelacyjnie najlepszą drużyną w lidze patrząc na przygotowanie kondycyjne.

A niby dlaczego ?? Skad taka opinia ?? Prokom gra bez rozgrywajacego i z kilkoma kontuzjowanymi zawodnikami i radza sobie swietnie. A caly sezon grali 2 mecze w tygodniu. Urlep od lat swoje ekipy swietnie na playoff przygotowuje wiec Slask jest pod tym wzgledem nei gorszy od nas. A gra szerszym skladem.

qba pisze:
Nie macie wrażenia, że czasami wydaje się, że mogą kryć każdy swego na całym boisku przez 40 minut. Naprawdę chłopaki dają z siebie dużo.

Ta z Drobnjakiem ktorego lapia skurcze. Pewnie od swietnego przygotowania.

qba pisze:
A propos Petrovicia. Moje zdanie jest takie, że to jeden z najlepszych obrońców w Europie. Jest zmorą dla każdego kogo kryje.

I gra w turowie.... lol, lol, lol i jeszcze raz lol.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.