--->Przekorny ale mnie ubawiłeś

…ja mam dawać pomysły burmistrzowi jak sobie z problemami poradzić ???
Po pierwsze primo

nie po to chodzę na wybory, zeby potem władzy podpowiadać, doradzać czy społecznie zajmować się np. organizacją imprez rozrywkowo-kulturalnych itd. Mam dobrą pracę, jestem niezłym podatnikiem i w związku z tym mam też pewne oczekiwania. W Zgorzelcu nazywanym też Europamiastem

powinna być hala widowiskowo-sportowa, w której nie jest duszno , nie ma przykrych zapachów, do toalety nie stoi się w kilkudziesięciometrowej kolejce, nie ma obawy że jakaś awaria czy pożar spowoduje katastrofę, można spokojnie coś zjeść i się napić. Czyli po prostu normalna hala dla obywatela Europy jak by nie było.
Po drugie primo Paawlus podał już wcześniej ciekawy link do artykułu o Słupsku gdzie chcą mieć nową halę i maja na to pomysł, z którego można skorzystać. Tylko trzeba chcieć.
Jeżeli chodzi o rozwiązanie techniczne to za wzór ma im służyć..Tipsort Arena w Libercu !!
A jeżeli chodzi o najważniejsze czyli finanse to pomysł jest taki:
Cytuj:
Są już ludzie tworzący grupę kapitałową na rzecz centrum. Będzie to kapitał mieszany. Podzielony zostanie na dwa segmenty. My nadal będziemy mieć drużynę koszykarską i będziemy ją utrzymywać w dotychczasowy sposób, za wpływy z biletów, od sponsorów, reklam, praw do zespołu. Drugi to działalność inwestycyjna. Wszystkie pieniądze uzyskiwane przez podnoszenie kapitału Sportowej Spółki Akcyjnej. Ludzie wchodzący w niego będą posiadać akcje.
Uzyskamy więc fundusze przeznaczone na inwestycje. Chcemy się zasilić także środkami z Unii Europejskiej. Kolejne źródło to giełda. Tutaj pojawią się poważne aktywa. Jako pierwszy klub sportowy, który wejdzie na giełdę, staniemy się atrakcyjnym produktem, w który możemy inwestować.
Mozna przecież podobnie, a role RG widzę tu jak najbardziej w pozyskiwaniu środków unijnych.
Cytuj:
Wspólnie z prezydentem Maciejem Kobylińskim i biznesmenem spod Słupska chcemy iść w stronę kompleksów, gdzie łatwiej zarabia się pieniądze, a wszyscy nawzajem tworzymy sobie koniunkturę. A wspólnie możemy stworzyć atrakcyjną ofertę.
Proszę jaka współpraca na linii prezes klubu-władza miejska-biznes lokalny ale to niestety tylko w Słupsku.
burmistrz RG mówił o hali juz przed wyborami samorządowymi i do dzisiaj cos tam pobąkuje że się stara więc chyba nic dziwnego że lud pracujący czeka z nadzieja że wreszcie usłyszy radosną nowinę. A tu nic ! Więc niech burmistrz wreszcie powie prawdę a nie czeka do wyborów.
Cypis pisze:
Widze niestety że Zgorzelec z zaściankowości i z "malizny" nigdy nie wyjdzie.
I dalej będzie się używać z dumą nazwy Europamiasto, w którym pełno brudu, dziurawych ulic, śmierdząca, duszna hala i pseudo-kino i tylko burmistrz zadowolony z siebie i z tego co (nie)zrobił.
[ Dodano: Pią Paź 05, 2007 11:14 am ]Przekorny czy twoje pytanie było z natury przekorne

czy na serio ?? bo na Centrum wypędzonych tez nie ma milionów a burmistrz tak sie rozpędził w swojej wizji że zapomniał z MSZ najpierw sprawę uzgodnic.