Dzisiaj jest 20 cze 2025, 18:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
Cytuj:
"Proszę Państwa - potrafię !"
grunt, to wiara we własne możliwości :-? ,
ważne, aby je skierować we właściwą stronę, czego panu Burmistrzowi życzę w Nowym Roku :smt111

Wiemy że pan Burmistrz potrafi ;)..... ,
rzeźba z MDK do dzisiaj się nie odnalazła (RB był wtedy dyrektorem) :oops:

Tytuł:
pismak
pismak

No nie, jest późna noc i przeżyłem szok, czytam informacje związane z ostatnią sesją w 2007 r., na której też byłem i zastanawiam się o co tu chodzi?.
Zaznaczam, że architekt miejski tam się nie wypowiadał.
Jedyną osobą, która ogłosiła wszem i wobec wszystkich zebranych, że bez żadnych kosztów załatwiła słupy, podłączenie, nowe świecidełka, koszt montażu, demontażu i co najbardziej dziwne pokrycie kosztów bieżącej eksploatacji był Wiceburmistrz z nazwiska wcześniej już wspomniany.
Moi drodzy teraz własna refleksja.
Admin nie zaznacza kiedy słyszał taką wypowiedź architekta, choć prawdą jest, że świetnie wpisuje się ona w bieżacy temat. Jestem przekonany, że i Burmistrz Miasta i jego zastępca są dumni z faktu, ze architekt miejski zna obecnie funkcjonujące prawo. Ze zawsze powinien w przyszłości wypowiadać się podobnie.
Bardziej interesuje mnie dyskusja jak urozmaicić w przyszłości wygląd Przedmieścia Nyskiego w dniach ważnych dla mieszkańców Zgorzelca, niż jak ograniczać takie możliwości.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To moze między te słupy wstawić TOYTOYki/ nie mylić z TOYOTAMI a dalej budy z głownej alejki z rynku. Wybory niedługo to handlowcy z rynku będą za Wami Radnymi napewno Przy okazji goście którzy przejdą staromiejskim mostem bez kłopotów poznaja gusty i zamierzenia władzy samorzadowej zgorzelca.
A moze wzdłuż Nysy postawić pasażyk handlowy jak na Warszawskiej zasłonic te wstrętne slamsy po drugiej stronie Nysy

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
moze między te słupy wstawić TOYTOYki
bog180, nie podsuwaj pomysłów, bo licho nie śpi... a są tacy, co to nie takie rzeczy potrafią.

Tytuł:
VIP
VIP

mam nadzieję, że wice Burmistrz Baranowski nie czyta forum... bo inaczej bog180 może powoli odliczać dni do realizacji rzuconego pomysłu :smt021

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

I tak sukcesem (nie wiem czyim) jest fakt , że zniknęła TA TOITOJKA ;)

Bądźmy ludźmi większej wiary - jak mawiał jeden premier - znikną słupy , a za rok będą jak znalazł ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
a za rok będą jak znalazł ;)

może nie tak szybko, ale na Expo 2064 będzie jak znalazł :smt050

Tytuł:
A mi się marzy, aby te ocynkowane kikuty obsadzić winoroślą!!!

1. :smt023 Mielibyśmy co roku winobranie. Jak by się to zbiegło z Jakubami => super impreza.

2. :smt023 Skoro obecne władze miasta nie przepadają za "Dniami Greckimi" to można by zrobić imprezę w stylu Święto Dionizosa (Nikos poprzyj mój pomysł proszę), a ilu Greków by przyjechało do naszego miasta nawet z zagranicy.

Wyobraźcie sobie Bulwar Grecki pełny winogron, co jakiś czas amfora pełna trunku itd....

3. :smt023 Może być też chmiel, mielibyśmy polski Oktoberfest - a ilu sąsiadów zza miedzy by przyjechało !

Ale moje pomysły to pewnie prędzej po niemieckiej stronie wykorzystają :cry:

Tytuł:
VIP
VIP

Tandeta za tandetą..

Po tandetnych światełkach przy ul. Kościuszki przyszedł czas na tandetę na Przedmieściu Nyskim. Właśnie tam wczoraj zostały zdemontowane ocynkowane słupy wraz z betonowymi fundamentami. Tym samym Urząd Miasta przyznał się do błędu wice Burmistrza Radosława Baranowskiego, który był pomysłodawcą przedsięwzięcia. Sprawa wydaje się już zamknięta, jednak firma demontująca słupy uszkodziła niedawno oddane barierki opierając o nie ciężkie betonowe fundamenty (patrz foto). Co ciekawsze pomysłodawca pytany o firmę nabiera wody w usta i odsyła do pracowników. Ci także nie chcą odpowiadać na pytania zrzucając ten ciężar na "rzecznika". Wokół wykonawcy, który wykonał usługę "za darmo" (tak twierdzi R. Baranowski) tworzy się gęsta mgła jakby urzędnicy chcieli coś ukryć. Tymczasem warto zadać pytanie: skoro firma wykonała coś za darmo, to co otrzymała w zamian od Urzędu Miasta ? Być może nic... to się jeszcze wyjaśni. Skoro jednak wyszło, że słupy na Przedmieściu były niepotrzebne, a ich pomysłodawcą był wice Burmistrz ds. Ogólnych, to być może już niebawem końcówka funkcji zmieni się na "do spraw niepotrzebnych i mało ważnych".

2221

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex,..mocno powiedziane i nawet jak dla mnie, nieco zbyt mocno. Jak to mówią "tylko ten co nic nie robi, nigdy nie popełnia pomyłek". (lub jakoś tak)

Dla mnie istotne jest coś, co Tobie jakby umknęło.

Otóż przyznano się do pomyłki, zdemontowano słupy na wyraźny głos "ludu" i..., moim zdaniem, sprawa winna być zamknięta. Cieszę się, że włodarze nie pozostali głusi na nasz apel.
I o to chyba chodzi, prawda???
Być może sytuacja ta zaowocuje bliższą współpracą władz miasta z mieszkańcami przy podejmowaniu decyzji??? Przynajmniej niektórych, tych, które wywołują najwięcej kontrowersji.
No i mam nadzieję, że owa przyszłość jest wcale nie tak odległa.

Hmmm, taka sytuacja nie była by chyba możliwa za czasów dzierżącego twardą ręką stery miasta, imć Pułkownika. Ja bynajmniej nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek z członków poprzedniej władzy przyznał się do jakiegokolwiek błędu.
Buta i arogancja poprzednich burmistrzów już dawno powinna zostać zamieniona na otwartość, rzetelnie prowadzoną politykę informacyjną i gotowość dialogu z nami, mieszkańcami.
Być może owa niefortunna historia ze słupami rozpocznie drogę ku tego typu współpracy??
Mam taką nadzieję.
Pozdrawiam... :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny
dla swojego dobra patrz w przyszłość, nie w przeszłość! R.Baranowski pełni funkcje społeczną (podobno) (jeśli się mylę, to na pewno ktoś mnie poprawi (pouczy), Zgorzelec nie jest jego prywatną działką, ogródkiem, gdzie można "załatwiać" takie sprawy (podobno jest jakaś procedura..i czy ona pozwala na takie akcje (wątpliwej jakości zresztą?) Reakcja po prawie miesiącu,(spałeś-sen zimowy)jest, jak określa to teraz młodzież - obciachowa

Tytuł:
obserwator
obserwator

przekorny pisze:
Buta i arogancja poprzednich burmistrzów....

A może jakieś konkrety zamiast sloganów, chyba że masz na myśli Baranowskiego,Michalskiego.
Przedmieście Nyskie, stadion itd. zawdzięczamy poprzedniej władzy i nie widzę powodu aby to niszczyć w jakikolwiek sposób

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Otóż przyznano się do pomyłki (...) moim zdaniem, sprawa winna być zamknięta.

nawet księdzu nie wystarcza tylko żal za grzechy. Potrzebna jest jeszcze pokuta :grin: :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

BELUSHI

Zastępca burmistrza jest urzędnikiem a nie społecznikiem. Odrób lekcję zamiast mylić tak oczywiste sprawy. Co do przebudzenia, hmm...byłem jednym z pierwszych którzy głośno zaprotestowali przeciw owym "kikutom". Cofnij sobie posty i poczytaj. Spałeś...??

gornik:

Poczytaj sobie moje posty z okresu przed wyborami. Przeanalizuj je a z pewnością znajdziesz tam odpowiedź na swe "dociekliwe" pytanie.

tadam:

Masz jakiś pomysł??? Pręgierz, dyby, chłosta?? Bo dla mnie publiczne przyznanie się do popełnionego błędu już jest tą pokutą.
Mam też cichą nadzieję, że cała ta sytuacja zaowocuje uświadomieniem sobie przez włodarzy o bezwzględnej konieczności zabiegania o akceptację społeczną dla swych poczynań. Co za tym idzie o szeroką dyskusję przed podjęciem ważkich dla miasta decyzji.
Czy tak rzeczywiście będzie, czas pokaże...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Masz jakiś pomysł??? Pręgierz, dyby, chłosta??

Pręgierz, dyby, chłosta - podoba mi sie!

przekorny pisze:
Bo dla mnie publiczne przyznanie się do popełnionego błędu już jest tą pokutą.

chciałbym by wszędzie ta zasada obowiązywała...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.