menelopa:
Cytuj:
Sprawiedliwości. Czy tak samo będziesz tłumaczył np. policjanta, który jechał pod wpływem alkoholu?
Sugerujesz, że instytucje wymiaru sprawiedliwości zastosują w tym wypadku jakiekolwiek złagodzenie wyroku?? A może po prostu nie wierzysz w bezstronność sądu?? Sprawiedliwość zgodnie z literą prawa, i to naszego, wewnętrznego prawa polskiego, z pewnością zostanie wymierzona. Istnieje wszakże coś, co najwidoczniej Tobie umknęło, a mianowicie zasada
domniemania niewinności. Nie podoba mi się to, że skazujemy tutaj człowieka jeszcze przed zapadnięciem wyroku. I żeby było jasne,....wszyscy jesteśmy wobec prawa równi, i jestem jak najbardziej za surowym karaniem przestępców. Bez względu na to, czy jest to tzw. przeciętny Kowalski czy człowiek z tzw. "świecznika". Jeśli chodzi o mnie, nie ma to najmniejszego znaczenia.
Cytuj:
Jestem przekonany, że gdyby w kolejce do "tronu" był Twój kandydat to osobiście podpalałbyś stos pod obecnym starostą.
Cóż, ostatni kandydat do jakiegoś tam "tronu", którego promowałem, okazał się totalnym nieudacznikiem. Nie próbuję nikogo promować, a bardziej przestrzegać przed podobną pomyłką, jaką ja popełniłem. Ty jednak, jak sądzę, miałbyś z owej trójki przeze mnie wymienionej, kandydata do objęcia tego stanowiska.
Proszę, jeśli się nie boisz,...o mały PIAR owej persony. Nie zawiedziesz chyba "matki partii", prawda???
Cytuj:
kogo chcielibyśmy ujrzeć na czele powiatu, w przypadku, kiedy Woroniak musiałby odejść???
Kononowicza

Po co mamy typować skoro to nie my będziemy wybierali nowego starostę? Dokonaliśmy już wyboru zaznaczając krzyżyk przy swoim kandydacie na radnego powiatowego.
No tak, Tobie najwyraźniej wszystko jedno....(dot. Kononowicza)
Owszem, zaznaczyliśmy krzyżyk przy wyborze swojego kandydata, który ma nas reprezentować w Radzie Powiatu. Jednakże każdy z owych radnych
musi mieć świadomość, że jego działania w radzie są przez nas weryfikowane. Postaram się być na większości (jeśli nie na wszystkich) sesjach rady, aby móc "przechwycić" wszelkie "dziwne" poparcie najbliższych uchwał. A w najbliższych wyborach, cóż, podsumujemy ich działalność.