Dzisiaj jest 08 lip 2025, 16:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

lukaszek pisze:
Do jakiego klubu poszedł rodriguez??????Donieck?To ja się pytam jaka jest róznica między turowem zgorzelec ktory jest wicemistrzem polski ładnie zagrał w pucharze uleb a jakims beniaminkiem z ukrainy?Buaaaaaahhhhhhhhhhhhaaaaaaa i po co ludzie piszecie takie bzdety ze podobno kelatim interesuje się cska moskwa,rodriguezem tez nie wiadomo kto.Jest tak jak mowiłem wielkie halo a potem gosc ląduje w jakims beniaminku z ukrainy?To co tam ma lepiej niz w turowie???Watpię zeby w beniaminku ukrainskiej ligi zapłacili mu zdecydowanie lepiej.No ale coz jaki zawodnik to w takim klubie ląduje......I co? Mówiłem ze turów spokojnie mogł byc mistrzem ale zawodnicy nie chcieli juz grac kolejnego sezonu ze soba mając oferty z innych krajów.Zabrakło koncentracji itd i wyszło jak wyszło......Andrzeju Rodrigeuz czy jakos tak zegnam Cię bez zalu....Rodriguez to kolejny przykład zawodnika w stylu Hendersona z Anwilu,ktory zrejterował z klubu dla pieniędzy rozpie..jąc Anwil......mając kolegow z druzyny i kibiców w głębokim powazaniu.No ale wielbiciele andrzeja mają swoje racje zaslepieni miłoscia do "super" rozgrywającego Rodrigueza.JAK PRZECHODZIC do klubu to do zdecydowanie lepszego a nie do jakis ogorasow .....Bo zapłacaą mu kilka dolarów więcej a gosc przy tym sie nie zmeczy.Szacunek dla zawodników ktorzy przechodzac do innego klubu zyskują sportowo a nie tylko na kasie....

Koszykarz to zawód jak każdy inny i wiadomo, że chce się zarabiać jak najwięcej. Widocznie tam płacą mu więcej niż u nas, i nie masz prawa teraz tak na niego najeżdżać. Robi swoje, to co uważa za słuszne.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Niech robi co chce ale nie uwazam zeby przejscie do ukrainskiej ligi oznaczało sportowy sukces i też wątpię zeby beniaminek ukrainskiej ligi płacił mu zdecydowanie lepiej....Po prostu krótka piłka - wybrał się gosc na sportowa emeryturę i moze przy okazji podreperuje swoj stan konta,jego sprawa.Nigdy nie uwazałem rodrigueza za dobrego zawodnika więc jakos nie mam do niego zalu ze ochodzi....Wazne jest zeby na jego miejsce przyszedł zawodnik lepszy i zeby miał to co panowie mają w spodniach.....Jak będzie dorzucał za trzy pkt w waznych meczach do obręczy i nie będzi miał pełnych spodenek i nog z waty w waznych momentach to juz będzie lepszy....Błyszczec to mozna w pojedynczych meczach i przeciwko ogórkom takim jak bc kijów itp ale wartosc zawodnika poznaje się w decydujących momentach.Więc życzę mu jak najlepiej na ukrainie ale niech nie wraca do turowa.......A poza tym kazdy ma prawo wyrazic tutaj swoja opinię więc wyraziłem swoją,mozna się z tym nie zgadzac,ale czyjes zdanie szanowac trzeba tak jak ja szanuje czyjes. :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

obym się mylił ale podejrzewam ,że saso odejdzie z turowa pożyjemy zobaczymy za parę dni powinno się wszystko wyjaśnić

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
A poza tym kazdy ma prawo wyrazic tutaj swoja opinię więc wyraziłem swoją,
tak, tylko wystarczy 1x

Tytuł:
obserwator
obserwator

to jasne ze saso odejdzie.Skoro andrzej :smt044 odchodzi,kelati i logan po lidze letniej nba prawdpopodobnie trafią do silniejszych klubów europejskich wiec nie ma na to co liczyc ze zostanie.Odejdzie saso drobnjak i reszta zawodników bałkanskich tez.Trzeba miec nadzieję ze prezes stanie na wysokosci zadania i sprowadzi równie dobrego trenera i zawodników.Saszo filipowski na stałe ma miejsce w historii klubu doprowadzajac turów do najwiekszych sukcesów ale zniszczenie kariery nany i skibniewskiego to niestety ciemniejsza strona saszo.A szkoda bo to wartosciowi zawodnicy......

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lukaszek pisze:
Saszo filipowski na stałe ma miejsce w historii klubu doprowadzajac turów do najwiekszych sukcesów ale zniszczenie kariery nany i skibniewskiego to niestety ciemniejsza strona saszo.A szkoda bo to wartosciowi zawodnicy......

Ty naprawdę w to wierzysz czy też pisałeś to w chwili słabości intelektualnej?!

lukaszek pisze:
Watpię zeby w beniaminku ukrainskiej ligi zapłacili mu zdecydowanie lepiej.

Pieniądze będzie miał zdecydowanie większe.
A co do motywacji to nie pisz bzdur, bo zaważyły w tej sprawie nie tylko zarobki.
Poza tym twoje umniejszanie roli i znaczenia Andresa jest chore. Ten człowiek, pomimo swoich braków, był KLUCZOWYM zawodnikiem naszej drużyny! Możesz mieć swoje zdanie, przestań jednak zapalczywie pisać w kółko to samo i obrzucać błotem naszych zawodników, bo wygląda to podejrzanie...

Tytuł:
gaduła
gaduła

paawlus pisze:
Poza tym twoje umniejszanie roli i znaczenia Andresa jest chore. Ten człowiek, pomimo swoich braków, był KLUCZOWYM zawodnikiem naszej drużyny! Możesz mieć swoje zdanie, przestań jednak zapalczywie pisać w kółko to samo i obrzucać błotem naszych zawodników, bo wygląda to podejrzanie.

koles pojawił po zakończeniu sezonu i próbuje zdominowac forum piszac w kólko to samo i nie dosc że błockiem obrzuca zawodników to zaczyna to samo robic z Filipovskim. Ze wzgledu na szacunek do naszych byłych zawodników i trenera proponuje ignorowac wpisy lukaszka czy jak mu tam i nie nakrecac go. A tymczasem mozemy sobie poczytac pierwsze info o Andresie w polskich newsach:
Cytuj:
Rodriguez szybko zdecydował się na podpisanie kontraktu, bo oferta klubu z Doniecka należała do tych "nie do odrzucenia". Portorykańczyk ma na Ukrainie zarabiać dokładnie trzy razy więcej niż w Zgorzelcu.

http://www.wroclaw.naszemiasto.pl/sport/864252.html
to całkiem mozliwe.
A jak sam Andres wyjdzie sportowo na tym transferze to sie dopiero okaże .
Cytuj:
Duże znaczenie dla tej decyzji miał też fakt, że rozgrywający zdawał sobie sprawę, że ma małe szanse na przedłużenie umowy w PGE Turowie. Nawet jeśli w ekipie wicemistrza Polski pozostanie trener Saso Filipovski, klub i tak będzie szukał nowego gracza na pozycję pierwszego rozgrywającego. Rodriguez mógłby więc liczyć jedynie na rolę rezerwowego, a co za tym idzie także dużo mniejsze pieniądze.

Jeżeli to prawda to nie widze w tym nic dziwnego. Kto powiedział ze Saso i Andres to nierozerwalna parka ;) ?

Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 12:03 przez saso, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Powiem tak jeżeli chodzi odnośnie hali to możemy pomarzyć o hali na 5000 co byśmy nie robili nie wywalczymy jej :/ Dzisiaj przed chwilą przyjechał do mnie mój wójek poseł ze swoim asystentem z rady maista w Zgorzelcu więc postanowiłem nawiazać rozmowę odnośnie hali. Powiedziałem im że hala na 3500 osób mija się z celem i nie spełnia wymogów FIBA. I co usłyszałem?? Że hala na 5000 im się nie opłaca że byłby to koszt wielkości 60 mln złotych :/ A jak wspomniałem o współpracy z Niemcami to mnie wyśmiali:/ A najlepsze było to jak mi powiedzieli że wystarczy że drużyna trochę się opuści a nie zapełniom hali na maratońskiej a co dopiero hali na 5000 :/:/:/:/ Także szczerze wątpie że będziemy mieli naszą wymarzoną hale:/:/ no chyba że się zmieni punkt widzenia władzy albo władza :/

Tytuł:
gaduła
gaduła

ciekawe co na to wszystko władze klubu ?? może prezes Wasniewski stwierdzi ze nie potrzeba nam duzego budżetu. Skoro hala ma być mała to nie ma co budować zespołu chociazby na ULEB :smt021

Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 10:27 przez saso, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

BR3MEK pisze:
Dzisiaj przed chwilą przyjechał do mnie mój wójek poseł ze swoim asystentem z rady maista w Zgorzelcu więc postanowiłem nawiazać rozmowę odnośnie hali.

BR3MEK pisze:
A najlepsze było to jak mi powiedzieli że wystarczy że drużyna trochę się opuści a nie zapełniom hali na maratońskiej a co dopiero hali na 5000 :/:/:/:/

po prostu rece opadaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z kim my mamy do czynienia... "a jak sie druzyna troche opusci...." kobieta, to juz nawet nie jest smieszne.
Ciekawe o jakim opuszczenie mowil ten oszolom, ktory wypowiedzial te slowa, skoro od kiedy jestesmy w ekstraklasie, to hala Centrum sportowego peka w szwach, a nawet w 1 lidze trudno bylo o wolne miejsce!! a w Libercu na meczu z BC KIjow bylo 6000 ludzi SZESC TYSIECY!!!!! w srodku tygodnia 50km od Zgorzelca!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Ja p******......pytam ponownie - z kim my mamy do czynienia???? co to w ogole jest??? zle zycza klubowi by nie bylo "problemu" budowy hali???? jak sie druzyna opusci..... to moze lepiej w ogole nic nie robic, bo przeciez kiedys bedzie koniec swiata i po co ta nowa hala, po co nowe drogi, nowe domy, nowe szpitale, nowe szkoly.....jak i tak bedzie koniec swiata za iles tam lat i patyczek to wszystko trafi.....

nie...to sie normalnemu czlowiekowi w glowie nie miesci. trzeba byc chyba pacjentem odzialu zamknietego szpitala w Boleslawcu by to moc zrozumiec.....

Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 10:43 przez krzywuss, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cień wujcia Schecia wisi nad nami ;) :lol:

Cytuj:
niszczenie kariery nany i skibniewskiego

Łukaszek - zapomniałeś dodać jeszcze Koszarka... :smt082

Paawlus - w kwestii Andresa pełna zgoda z tobą.

Bremek - ależ twój wujek-poseł nie powiedział niczego odkrywczego, zwłaszcza jeśli jest z Platformy. Takimi "argumentami" karmi nas Gronicz odkąd tylko "góra" powściągnęła jego budowlane zapędy. Wicepremier trzyma rękę na pulsie. Wracamy do starych teorii spiskowych. Za tydzień się wyjaśni, kto w tym wszystkim ma racje. Kto będzie górą. Na jedno to dobrze, bo więcej Platformersów u władzy w tym mieście nie zobaczymy ;)

Krzywus - przykro mi, że tak się dzieje, wiem, jaki jesteś zaangażowany w sprawę większej hali. Na razie za wcześnie, żeby dać się ponosić emocjom. Chociaż z drugiej strony czekać z założonymi rękami? Co można zrobić? Jakąś akcję rozkręcić? Zablokować obwodnicę? Kibice to za mała opcja, żebyśmy mogli samemu coś wylobbować. Potrzebujemy jakiegoś wsparcia. Chociaż jednego polityka, który poparłby naszą sprawę. Niestety, gdyby wybory były za pół roku, to pewnie znów mielibyśmy cudowne wizje. A tak, kiedy już zapomniano obiecanki sprzed ostatnich wyborów, a do kolejnych jeszcze zbyt daleko to jesteśmy w pupie ciemnej. I tyle.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Racja - ręce k..wa opadają przy takich debilach! Krótkowzroczność, nieróbstwo i zwykłe dyletanctwo aż bije od tych <@#$% których wybraliśmy!!!
Jeśli spie...lą sprawę hali, to już do koryta samorządowego ich nikt nie wybierze.
Czy Polska zawsze musi być krajem takich nieudaczników, gamoni i picerów?!

A za kilka lat przypomnijcie sobie kto doprowadził klub do upadku.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Próbowałem ominąć ten wątek aż do potwierdzony informacji odnośnie transferów. Jednak widzę, że obojętnie obok tego nie da się przejść... Szczególnie obok wypowiedzi lukaszka...

Azlo pisze:
Cień wujcia Schecia wisi nad nami ;) :lol:

Ja bym TO nazwał inaczej... Cień ciecia $....

Najbardziej mnie irytują wypowiedzi lukaszka... Człowieku, czy Andres odmówił Ci podarowania swojej koszulki po ostatnim meczu, że tak na niego najeżdżasz? Czym sobie zasłużył na Twoją taką krytykę, nie mam pojęcia... Dlaczego air balle Andresa nie przeszkadzały Ci w RS - sezonie zasadniczym ? Nagle po przegranym finale większą część frustracji po porażce obarczasz Andresa.
Człowieku ogarnij się trochę...
Popatrz po ile minut grał Andres w przeciągu całego sezonu. Może i jesteś kibicem od wielu lat Turowa... dodam, że w tym sezonie Turów rozegrał blisko 60 spotkań !! W tym ile latając po Europie... i wiesz czym się różni Turów od Prokomu? Już Ci odpowiadam... Swoją KLASĄ! ... Nigdy porażki nie usprawiedliwiał męczącymi lotami, wyprawami w Europe... Widzisz przeciwieństwo Prokomu? Dla mnie to oni są "mistrzami", że nie usprawiedliwiali swoich porażek właśnie takimi wymówkami. Turów podczas jednego sezonu 2007/2008 rozegrał tyle spotkań co normalnej drużynie zajmuje 2 sezonu. Bo dla mnie uznanie zawodnik nie tylko zyskuje grą, ale i wypowiedziami i jak jest nastawiony do ludzi, Klubu do jeszcze wielu innych spraw.
->Może zły przykład. Naturalizowanie Rogera . Nie interesuje się piłką nożną, nawet Polską. Nie widziałem jak gra. Ale po wypowiedziach Leo i Rogera nie mogłem się doczekać, gdy zobaczę go 1 raz na ekranie TV z orzełkiem na piersiach. Zyskał u mnie wiele jako kibica Reprezentacji Polski: został zapytany przez jednego z redaktorów jakiejś gazety, czy Euro nie potraktował żeby się zareklamować, aby dostać lepsze propozycji z innych klubów. Odpowiedział szczerze: Najważniejsze dla niego są jak najlepsze wyniki z Reprezentacją, a to , że się pokazać to 2 sprawa, mniej ważna. Dodał, że nie będzie jak Olisadebe, że wypromuje się i reprezentacje zostawi. On tym żyje. W każdym wywiadzie mówi, że cieszy się , że jego rodzina ma możliwość oglądania jego w TV jak biega z orzełkiem na piersi. I do tego dedykacja gola dla zmarłego ojca - sama mówi za siebie o Klasie tego zawodnika. A po jego zakup jest już długa kolejka z dobrych europejskich klubów piłkarskich. Wiadomo, że każdy patrzy na aspekty sportowe, ale też przyglądam się jakie nastawienie mają zawodnicy do wszystkiego. Poza boiskami oni również pokazują swoją klasę <- koniec OT.

Beniaminek... Takie małe pytanko: Uważasz, że "Ukraiński beniaminek" jest słabszy od beniaminka w PLK? Słabszy np. od hmmm Anwilu, Śląska z tego sezonu? Nie wydaje mnie się... Jak widzę jakie tam nazwiska szykują, to na papierze wygląda to całkiem całkiem... Kto wiedział, że w 3 sezonie Turowa na najwyższym szczeblu rozgrywek w Polsce przyjdzie na ławkę trenerską taki cudotwórca jak Saso? Przyszedł pokazał klasę... Skąd wiesz, czy na ławce trenerskiej zespołu Rodrigueza nie będzie choć w połowie taki cudotwórca jak Saso?

Swojego zdania będę się trzymać. Rodriguez to "prawa ręka" Saso. Doskonale przekazywał taktyki Saso na parkiecie. Mam nadzieję, że coach Andresa wie co robi ściągając go. Wierzę natomiast, że Andres nie poszedł tam tylko i wyłącznie ze względu na lepsze zarobki. Nie jest raczej takim napaleńcem na siano. Jeżeli uważasz lukaszku, że poleciał na siano, to dlaczego grał w Turowie przed 2 sezony? Umiesz czytać : trzy razy większe pieniądze niż w Zgorzelcu. Dlaczego w takim razie zdecydował się grać w Turowie przez 2 sezonyy lecący na siano Andre$ wg. Ciebie - odpowiesz mi?
Proszę Cię... daruj sobie te Twoje wywody nt. że nie dorzucał do kosza, bo już miał przed oczami $$$ z Ukrainy. Tylko się ośmieszasz takimi tekstami... Nie każdy ma siły, nie każdy jest dostosowany i grać przez prawie 60 spotkań na 100% swoich możliwości i trafiać z czystych pozycji. Andres nie słynął z opinii snajpera zza lini 6,25 - może się mylę, ale ten sezon to udowodnił poniekąd... Andres to nie Logan, czy Kelati że będzie trafiał trójki z ręką obrońcy na nosie...

Co do hali... nic nie dodam w tym temacie jak:

Ten temat wałkuje się od 1 sezonu, gdy weszliśmy do ekstraklasy... to wystarczy... Jeżeli któryś z polityków mówiłby poważnie coś w tym temacie, a nie nabijanie sobie tylko + wśród Kibiców Turowa, to już by powstały chociaż plany tej budowy...

Na koniec "as z rękawa" lukasza:
lukaszek pisze:
zniszczenie kariery nany i skibniewskiego to niestety ciemniejsza strona saszo
Faktycznie ją zniszczył. Podczas meczu w Sopocie wejście Nany od x meczy, facet w przeciagu 10 minut zdobywa 15 pkt, dając szanse na wygraną dla Zgorzelczan... Zdecydowanie zniszczył - brawo kolego, brawo...

Zniszczenie Skibniewskiego?? Tak samo zniszczył Koszarka? Koszarek -Panienka, która patrzyła tylko w swoje statystyki, co piszą o nim w gazetach, klepał piłkę przez 16 sekund, gdy na zegarze widniało 8 sekund do końca akcji piłkę oddawał i był spokojny, "co złego to nie ja"... A miał o ile dobrze pamiętam 4 czy 5 miejsce pod względem minut na parkiecie Koszarek, a ciągle narzekał... Skiba się tym niestety nie może pochwalić(minuty). Ale pracowanie na tylu treningach u Saso w ciągu jednego sezonu. Zobaczysz, że Skiba będzie całkiem inny pod wieloma względami w przyszłym sezonie (in +). Nie wiem, czy nie zazdrościć przeciwnikowi takiego Polaka jak Skiba po sezonie pod okiem Saso. Bo chyba nie będzie raczej chciał zostać w Turowie.
Na pewno poprawił swoja obronę, która lekko mówiąc u niego "kulała". Tak jak zobaczyłeś innego Koszarka w Anwilu po przepracowaniu sezonu z Saso, to zobaczysz innego Skibniewskiego.

Kwestia trenera:
Jeżeli te nazwiska, które wymienione są w gazecie są potwierdzona informacją, prawdą. Najpoważniejszym kandydatem chyba jest
Aleksandar Trifunović (Serb, ostatnio Lietuvos Rytas Wilno) - tak mi się wydaje. Samo, to jaki zespół prowadził mówi wiele. Na posadę trenera w takim zespole, gdzie zespół kojarzy
cała Europa byle kogo nie biorą.
Mam nadzieję, że to nie będzie Flevarakis... Miał epizod w Polsce... Ale jakoś mnie nie przekonał...
Jest jeszcze Jusup. Z tego co pamiętam już kilka sezonów wstecz była oferta, aby on prowadził nasz zespół. Może prowadzić, ale pod 1 warunkiem. Wybiera Klub, albo prowadzenie reprezentacji. Mieliśmy przykład, gdy Kowalczyk był jednocześnie trenerem kadry i Klubu. Dlatego mam nadzieję, że nie zdecydują się na podpisanie z nim kontraktu, gdy Jusup wybierze dodatkowo prowadzenie kadry.

To wszystko, to jest sport. Każdy chce się wypromować. Oni mają chleb z gry. Inni mają ze składania części samochodowych, inni z czegoś innego. Łączy ich to, że chcą robić, to jak najlepiej. Stawać się lepsi w swoim fachu. I jeżeli stają się lepsi, to chcą lepszego wynagrodzenia, awansu. To jest oczywiste.

Osobiście bardzo cieszę się i dziękuję za satysfakcję się z wygranego meczu, smutek z przegranej. Dziękuję za to, że Saso i jego podopieczni otworzyli bramy dla Turowa w Europie. Godnie reprezentując ten Klub. To są profesjonaliści. Wierzę, że jeżeli Saso nie zostanie na przyszły sezon nowy prezes stanie na głowie żeby ściągnąć nowego trenera pokroju Saso, a może i nawet lepszego. Jak to mówią " nie ma ludzi niezastąpionych ". Lista jest dłuższa. Jeżeli nowy prezes załatwi lepszą umowę z PGE, to może te nazwiska, które nie są podane, a co na obecną chwilę Turowa na nich nie stać, to jednak będzie ktoś z takim podejściem do tego sportu jak Saso, z takim podejściem do zawodników jak Saso, z taką wiedzą o koszykówce jak Saso.

PS. Jeżeli są jakieś błędy - bardzo przepraszam. Ale nie mogłem się powstrzymać od komentarza po ciągłym najeżdżaniu lukaszka na Turów. Gdy czytam wypowiedzi lukaszka- lekko mówiąc denerwuje się ;)...

PS 2 Co do Andresa i reszty zawodników, trenerów. Życzę im jak najlepiej nawet jak nie zostaną w Zgorzelcu w innych Klubach. Jeżeli mieliby być skreśleni w sezonie przez sędziów, co pokazał ostatni mecz finałów, to niech idą do jak najlepszych Klubów, gdzie gwarantują o wiele wyższe pieniądze. Po co takie nazwiska maja się marnować w Polsce, skoro z góry na złoto skazany jest Prokom. Nie ma nic bardziej irytującego, dekoncentrującego w tym sporcie jak kontrowersyjne sytuacje sędziów. To nie są zawodnicy i trenerzy pokroju Zabłockiego, czy Karola, że są zmuszeni na Polską Ligę. A gdy powiedzą prawdę są skreśleni u sędziów i władz PLK. Myślicie, że Kelati by taką prawdę nt. pracy sędziów, gdyby chciał tutaj dalej się z nimi użerać? Może wyrażenie takiej opinii z ust zawodnika z takim autorytetem coś da do zrozumienia Rysiowi i jego całej szajce.

-> w finale Turów - Prokom 7 mecz, po 2 kwartach osobiste Prokomu x/16, a Turów x/3 - celnych rzutów nie pamiętam dokładnie, natomiast wykonane pamiętam... Nie wiem od kiedy Prokom zaczął grać tak czysto w obronie... Na koniec meczu Prokom miał 2x więcej osobistych od Turowa. Prokom 25/32, a Turów miał ich 11/16 - razi w oczy prawda? Jednak Rysia i jego spółki niestety nie.
-> Decyzja Howarda Webba - kolejny przykład jak odechciewa się wszystkiego po takiej decyzji :/

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 12:27 przez PrzecPolitWSpor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

wiecie co, mam wrazenie, ze ci wszyscy decydenci maja jeden , ale za to ogromny problem

Oni po prostu nie czuja ducha sportu!!!! dla nich Turow, koszykowka, mecze itp. to jakas abstrakcja i nic nie znaczace "dzieciece zabawy"..... Kto z nich interesowal sie sportem, koszykowka zanim doczlapal sie do jakiegos stolka? Ba, kto z nich interesuje sie teraz koszykowka?

Pokazanie sie na meczu to nie jest moim zdaniem "interesowanie sie"...tym bardziej, ze ma sie bilecik za darmoche, za darmoche jest takze reklama polityczna z tego faktu wynikajaca i setki/tysiace wyborcow patrza jak to sie "kibicuje".....
Niech stana w kolejce po bilet kilka godzin przed meczem - jak setki ludzi, jak setki mlodych osob, ktore z wypiekami na twarzy czekaja na kolejne mecze, bo dla nich ten klub to pol ich swiata, to cos wielkiego i waznego. Im nikt nie dal bilecikow za darmo, a kochaja ten sport i ten klub! i to BEZINTERESOWNIE.

Zaloze sie, ze znaczna czesc tych decydentow unikala lekcji WF w szkole. Zapewne "brzydzili sie" wysilkiem fizycznym, przedkladajac ponad to "wysilki intelektualne" , haha. Wiec dlaczego my sie tu dziwimy, ze ich stosunek do klubu i do NASZEJ PASJI jest taki a nie inny....? My jestesmy "tylko" kibolami, zaslepionymi "tak nieistotna rzecza" jak koszykowka, jak Turow.... Sa przeciez wazniejsze rzeczy...TYLKO JAKIE TO RZECZY SA WAZNIEJSZE DLA TYCH PANOW, bo jakos nie widze zadnych priorytetow w ich dzialaniach ani nie widze by cokolwiek postepowalo ku lepszemu.....

Tytuł:
gaduła
gaduła

krzywuss pisze:
Sa przeciez wazniejsze rzeczy
Ja takich w Zgorzelcu nie widzę... W tej miejscowości i okolicach większość się tym interesuje, a druga większośc tym żyje - TUROWEM ! Jeżeli by powstała hala na 5 tys. osób i wg. polityków nie byłaby zapełniona przez zgorzeleckich Kibiców, to są również Kibice z innych miast, którzy chętnie obejrzą spotkania i będą kibicować na meczach - Kibiców mamy wszędzie po całej Polsce. Ci z najbliższych miejscowości by mieli bilety, a tak nie mają, bo by od 2 w nocy musieli kolejki zajmować żeby wejść na halę przy ul. Maratońskiej. Przyjeżdżali by Kibice z Lubania, Bogatyni i wielu innych miast, hala na pewno by nie była pusta! Ci politycy są ślepi - SZOK. Ale pieniądze dla siebie, to widzą na każdym kroku ...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.