Dzisiaj jest 09 lip 2025, 18:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

:smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
obserwator
obserwator

Krzywus - tak myślałam. Cieszę się bardzo, że mamy Filipovskiego na kolejny sezon.

Jest to gwarancja pewnego poziomu, kontynuacja powziętych jakiś czas temu celów i ambicji. Mam nadzieję, że Saso wyciągnie wnioski z poprzedniego sezonu i stworzy szeroki, zbilansowany, równy skład, z którym będziemy w stanie ponownie liczyć się w walce o Mistrzostwo.

Nie będzie to łatwe, bowiem we Włocławku pojawił się coach-legenda, który na pewno zrobi co w jego mocy, by zapewnić Anwilowi jak najwyższą pozycję na koniec sezonu. We Wrocławiu Kurtinaitis zbuduje swój autorski skład, którego też nie wolno lekceważyć. Polpak czy to z Uvalinem czy też Flevarakisem za sterami na pewno będzie chciał powtórzyć tegoroczny sukces. Pojawią się aż trzy nowe drużyny, z których każda na pewno nie będzie chłopcem do bicia, nie mówiąc już o pozostałej grupie drużyn ekstraklasy.

Mam nadzieję, że fakt podpisania przez Saso nowego kontraktu świadczy o tym, że warunki budżetowe Turowa będą na tyle dobre, iż pozwolą naszemu trenerowi na zbudowanie lepszego i bardziej wartościowego składu. Teraz nie pozostaje czekać na nic innego, jak rozpoczęcie zakupów. Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dokładnie :) A najlepiej to by było gdyby Saso zrobił 2 naprawde silne piatki :):) <marzy> ;p;p :) zobaczymy co będzie działał :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ja tu wpadam żeby donieść że Saso zostaje a tu już wszyscy wiedzą :D:D:D :smt026

Tytuł:
gaduła
gaduła

Bardzo cieszy mnie ta informacja - to nawet za mało powiedziane :) Saso pewnie niejednokrotnie powtórzy w wywiadach, że jego celem teraz jest tylko i wyłącznie złoto (jak to mówią do 3 razy sztuka). Obawiałem się, że ze względu na decyzję władz PLK o młodym Polaku na parkiecie Saso odmówi- ale trzeba się cieszyć, że Saso zostaje. "2 kwarta Polaka"- widziałbym B. Bochno, M. Strzeleckiego i S. Szymańskiego ( o ile zostanie).

Po odejściu Andresa i Ljubo przypuszczam, że Saso jednak będzie chciał mieć 12 równych zawodników. Z tą różnicą, że podczas meczów w PLK na ławce myślę, że zasiądzie ze 2 młodych Polaków.

Odszedł Ljubo... W jego miejsce widziałbym Marko Brkic ( poprzedni klub Polpak Świecie). Obroną dawał radę, ale jego skuteczność za 3 punkty. A jak każdy wie, Saso uwielbia wysokich zawodników rzucających zza linii 6,25. Jednak należy pamiętać, że na tej pozycji dobrze spisuje się Harding Nana . Dobrze żeby przedłużyli z nim kontrakt :)

Z dobrych Polaków sądzę, że przedłużą kontrakt z Iwo i Robertem. Do tego jakby budżet pozwolił sięgnąc po Szymona Szewczyka (o ile nie podpisał nigdzie kontraktu) <marzyciel> haha humor dopisuje, więc podam nazwisko Gortata. Tylko nie rzucać się co do ostatniego nazwiska, bo to nazwisko podane pod wpływem dobrego humoru :).

Mam nadzieję, że jak został Saso, to zostaną Logan, Kelati i Drobnjak. Co do ostatniego to chyba pewien jestem w 100% o ile Klub wyłoży na niego odpowiednie pieniądze. "Tam gdzie Saso to i Drobnjak" Ten przykład można porównać do sytuacji Kowalczyk - Szawarski.

Po mieście chodziły takie plotki, jeżeli Saso zostanie w Turowie, a Logan i Kelati nie trafią do NBA, to obaj zawodnicy dalej będa reprezentować barwy czarno - zielone - ale to raczej plotki... Bo pewnie mają lepsze propozycje z mocniejszych drużyn i silniejszych lig.

Mam nadzieję, że tak ewidentne kolesiostwo Ry$ia K. - PLK zakończyło się w sezonie 2007/2008, a w przyszłym sezonie wygra tylko sportowa rywalizacja. Bo znowu będzie mi ciężko patrzyć na miny zawodników , którzy są bezradni wobec gwizdaczy. W tym miejscu dodam jeżeli Kelati zostanie, to będzie miał pod górkę z sędziami (sądze tak na podstawie
tego tekstu )

PS podawajcie swoje typy zawodników, których widzielibyście w przyszłym sezonie... Po takiej wiadomości, to teraz można sobie swobodnie o wymarzonych zawodnikach :P

Na koniec dodam, że jako zmiennik na pozycji nr. 1 widziałbym Bobby Dixona albo Donald Copeland. Uważam, że dobrym duetem byłby Bobby Dixon - Marko Brkic ( obydwaj poprzedni Klub - Polpak Świecie).

Pozdrawiam

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Jednak należy pamiętać, że na tej pozycji dobrze spisuje się Harding Nana . Dobrze żeby przedłużyli z nim kontrakt :)

Nana bylby skonczonym debilem jakby po takim sezonie zdecydowal sie podpisac z nami kontrakt.

PrzecPolitWSpor pisze:
dobrych Polaków sądzę, że przedłużą kontrakt z Iwo i Robertem. Do tego jakby budżet pozwolił sięgnąc po Szymona Szewczyka (o ile nie podpisał nigdzie kontraktu) <marzyciel> haha humor dopisuje, więc podam nazwisko Gortata. Tylko nie rzucać się co do ostatniego nazwiska, bo to nazwisko podane pod wpływem dobrego humoru :) .

Po udanym sezonie w Rosji Szewczyk jest tak samo nierealny.

Dixona interesuja zarobki w granicach 20 tys za miesiac. Troche droga opcja na lawke.

Za to z Polpaku zainteresowalbym sie wspomnianym Brkiciem i Lepojevicem

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Morgoth pisze:
Nana bylby skonczonym debilem jakby po takim sezonie zdecydowal sie podpisac z nami kontrakt.

Zaskocze Cie - Nana chce zostac :) I jak mial mozliwosc i pozwolenie odejscia z zespolu w pazdzierniku, to zdecydowal sie pracowac i zostal w Turowie.

Morgoth pisze:
Za to z Polpaku zainteresowalbym sie wspomnianym Brkiciem i Lepojevicem

Brkic wydaje sie swietna opcja, moim zdaniem :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ja bym się cieszyła, gdyby Nana został. Filipovski na pewno nadwyrężył jego pokłady cierpliwości ale facet udowodnił, że nie jest rozkapryszoną gwiazdeczką ale gościem z klasą, który przyjmuje swoją rolę w zespole z godnością i wiarą, że pewnego dnia zasłuży na zaufanie trenera. Na dodatek to dobry duch zespołu, tacy ludzie ważni są w budowaniu team-spirit. Co potrafi i co może dać Turowowi pokazał w finale z Prokomem. Chciałabym, żeby został i stał się kolejnym odkryciem Filipovskiego, stawianym w jednym rzędzie z Kelatim i Loganem. Należy mu się to.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Wszyscy zapominacie o davidzie copelandzie z polpharmy!Bodajze najlepszy strzelec ligi

[ Dodano: Pią Cze 20, 2008 5:30 pm ]
No fakt trochę to dziwne ze taki zawodnik jak harding nana czołowy zawodnik sprzed dwoch lat przez cały sezon siedział na ławie jak pierwszoroczniak....Jak dla mnie jest o dwie klasy lepszy niz scekic czy ljubotina......Ale moze w nastepnym sezonie wdrozy sie do koncepcji saszo....Arcyciekawie zapowiada się starcie anwilu z turowem.Starcce ucznia i mistrza.....Dla niezorientowanych w temacie transfer sagadina na ławkę trenerską mozna by przyrównac do np objęcia funkci trenera np juergena klinsmanna czy luisa filipa scolariego w gks bełachattowie czy w wisle kraków....Ale to dobrze ze polska liga sciaga do siebie coraz lepszych trenerów i zawodników.NIe mogę tylko jeednego zrozumiec dlaczego jest jej tak mało w publicznej tv.....????Canal plus wydaje kosmiczne pieniądze na cieniutki produkt jaką jest piłka nozna a tu gdyby nie polsat sport od niedawna skróty meczów z plk moglibysmy obejrzec w urywkach teleekspresu:-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

lukaszek pisze:
Wszyscy zapominacie o davidzie copelandzie z polpharmy!Bodajze najlepszy strzelec ligi

I chyba najbardziej samolubny gracz obok Bobby`ego Dixona, Rashida Atkinsa i Mustafy Shakura. Co z tego, że facet zdobywał po 20 punktów na mecz, skoro był rozgrywającym a nie rzucającym...:/

Nie powiem, cieszę się na wieść , że Saso zostaje, chociaż liczę gorąco na to ,że zmieni trochę podejście do gry i skompletuje sobie DWIE RÓWNE piątki do gry, i będzie rotował graczami.

Co do graczy, których bym widział w Turowie - Na pewno chciałbym by został Nana, Thomas i Logan ( chociaż co do ostatniego nie pałam zbytnio sympatia - gbur i prostak, choć świetny gracz ). Miło byłoby zobaczyć znów Drobnjaka oraz Iwo. Ten zawodnik jest po prostu obłędny.

Co do "nowych" - Z Polaków chętnie zobaczyłbym u nas Filipa Dylewicza, Wojtka Szawarskiego, Pawła Kikowskiego, Krzyśka Roszyka oraz Anrzeja Plutę ( mówcie co chcecie, ale facet nadal ma swoje "anielskie rzuty" ). Co do obcokrajowców - myślę ,że największym sukcesem byłoby ściągnięcie do nas Predraga Drobnjaka. Marko Brkić wydaje się również rozsądnym rozwiązaniem...

Ale nie ma co narzekać. Trzeba tylko czekać i czekać..

Tytuł:
gaduła
gaduła

mike1006 pisze:
Logan ( chociaż co do ostatniego nie pałam zbytnio sympatia - gbur i prostak, choć świetny gracz )
Rozumiem, że to prywatne sprawy. Na parkiecie nie udowodnił, że jest gburem. Dlatego fajnie jak znajdzie miejsce w NBA, ale jeszcze lepiej, aby został w Turowie.
mike1006 pisze:
Filipa Dylewicza, Wojtka Szawarskiego, Pawła Kikowskiego, Krzyśka Roszyka oraz Anrzeja Plutę
Raczej nierealne. Wszyscy z tego co się orientuję mają ważne kontrakty, Filip - Prokom, Wojtek - chyba wolny - swoje lata ma - dlatego na NIE! Kikowski - Polpak, Roszyk - wolny ? ale pewnie w Sopocie zostanie. Pluta- chyba skończył mu się 2 letni kontrakt w Anwilu - ze względu na wiek NIE! Ten człowiek kompletnie nie nadaje się do koncepcji Saso, za wolny na nogach, słaby w obronie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

lukaszek pisze:
Dla niezorientowanych w temacie transfer sagadina na ławkę trenerską mozna by przyrównac do np objęcia funkci trenera np juergena klinsmanna czy luisa filipa scolariego w gks bełachattowie czy w wisle kraków....

Ba, Sagadin jest najbardziej utytułowanym trenerem Słowenii, przez 10 lat zdobywał tytuł najlepszego spośród słoweńskich coach'ów, wielokrotny mistrz tego kraju z OL, może pochwalić się także niezłymi wynikami w rozgrywkach europejskich. Jest to facet o charakterze i twardej ręce, którą porównać można jedynie z urlepową, podobno ma talent do zajeżdżania zawodników. Zresztą zarówno Urlep, jak i Pipan, a także Mahorić i nasz Saso Filipovski to trenerzy ukształtowani przez Sagadina, wywodzący się niejako z jego szkoły. Zmago tak jak i jego "uczniowie" stawia przede wszystkim na obronę, znany jest ze swojego świetnego nosa do młodych nieznanych zawodników. Wielu spośród odkrytych przez niego zawodników grało z sukcesami w NBA oraz Eurolidze. Zmago Sagadin na pewno jest jednym z najlepszych i najbardziej doświadczonych trenerów, jacy pojawili się na ławkach trenerskich polskich zespołów (jeśli nie liczyć krótkiego "występu" Repesy). Ciekawy człowiek i ciekawe, co uda mu się zrobić we Włocławku skoro deklaruje zamiar stawiania na młodych polskich zawodników, Amerykańców w podstawowym składzie nie trawi itp historie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A ja bym z graczy zagranicznych pomyslal o Torelu Martinie (sory jesli zle napisalem) ze Slaska a z Polakow to proponuje Adama Wójcika, swoje lata ma ale grac dlaej potrafi no i POLAK ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Do mnie osobiście jeżeli chodzi o Polskich zawodników przemawia Paweł Mróz gościu ma talent ale trener śląska nie bardzo potrafi go z niego wyciągnąć :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Z Polaków chciałabym widzieć w naszym dream team'ie (poza juniorami)- hmm... Witkę, Kitzingera (przez zasiedzenie), do tego Wichniarza, Mroza, Raczyńskiego, Diduszkę może...

Ale jeżeli mamy na 4 Witkę to fajnie by było sprowadzić kolejnego Polaka lub dwóch na tą samą pozycję. To samo z Iwo. Jeśli szukać kolejnych Polaków to przede wszystkim jako zmienników dla siebie nawzajem, tak żeby nie było sytuacji z poprzedniego sezonu, że jak Witka spadał za faule to żeby mógł wejść Kitzinger, to z parkietu musiał zejść razem z Witką Rodriguez, natomiast za Witkę wchodził Ljubo lub Scekić. Dla mnie to było chore, nie raz taka zmiana powodowała padakę w wykonaniu Turowa. Choć czasem dawała radę.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.