Dzisiaj jest 11 lip 2025, 10:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

saso pisze:
paawlus pisze:
Trochę pogmatwana ta sprawa z półrocznymi etapami sponsorowania klubu

nieźle zakręcone :grin: ...a później jakies dziury wyłażą ;)

e tam zakręcone, to normalna sytuacja, zawsze rok budżetowy zaczyna się w styczniu a kończy w grudniu. Dlatego też na przełomie 2007/08 uzgadniany był budżet Turowa na dokończenie bieżącego sezonu. Podejrzewam, że już wówczas PGE zarezerwowało/uwzględniło też środki na poczet nowego sezonu 2008/09.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
zawsze rok budżetowy zaczyna się w styczniu a kończy w grudniu.
niemozliwe.... naprawdę ? :grin: ja nie mówie kiedy sie zaczyna i kończy rok budzetowy w firmach tylko w naszym klubie gdzie :
Cytuj:
budżet ... będzie znany dopiero, gdy uformowany zostanie nowy zarząd PGE
a nie na poczatku roku kalendarzowego. Zreszta o tym pisałem na tym forum zanim Lizak do tego doszedł.
Przeczytaj jeszcze raz uwaznie i pomału ten tekst :
Cytuj:
Z tym nie ma większego kłopotu, ponieważ pomiędzy sponsorami jest porozumienie i tak część pieniędzy potrzebną do gry w tym roku da PGE, a kolejną, na drugą część sezonu dadzą wspólnie kopalnia i elektrownia - mówi wiceprezes rady nadzorczej PGE Turowa Aleksander Delijewski. Pieniądze na końcówkę sezonu Turów dostanie więc z centrali PGE w Warszawie

i jeszcze raz ....i co ? nie zakręcone ? :grin: Jezeli nie to proszę wytłumacz mi kto w końcu da na drugą część sezonu czyli końcówke sezonu ? Bo mi wychodzi na to ze sie dziwnie dogadali :smt082 ale to dobrze bedzie wiecej kasy ;)

[ Dodano: Czw Cze 26, 2008 7:27 pm ]
Azlo pisze:
No chyba, że młodzi perspektywiczni gracze, tuż po karierze uniwersyteckiej to znaczy coś innego niż to, w jaki sposób ja to zinterpretowałam.

To jakies nieporozumienia pewnie z ta koncepcją , trzeba wziąść poprawkę na pismaków ....bo na zdrowy rozsadek znasz jakis zespół zeby był zbudowany z młodych zawodników świeżo lub krótko po uniwersytecie ?. No chyba że zinterpretujemy ze młodzi perspektywiczni gracze, tuż po karierze uniwersyteckiej to zawodnicy pokroju Logana i Kelatiego , którzy to właśnie maja grac w Lidze Letniej NBA . W tym momencie to bardzo żałuje ze ta koncepcja nie została wybrana.
Ale ja wierzę w Saso od 2 lat więc śpie spokojnie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

A tak poza tym, Saso, to o co ci chodzi?

Tekst, który wkleiłeś nie jest zakręcony, po prostu jest tam zwykła pomyłka, jakich wiele w różnych pisadłach-czytadłach. Ten kto uważnie czyta dojdzie do tego bez problemu. A inni czytają i nie kapują, prawda że trudno wpaść na to, co autor miał na myśli? Skądże, lepiej udawać głupio-mądrego...

A reszta twoich uwag... Nie będę polemizowała, bo nie ma sensu. Ja o gruszce ty o pietruszce. Nie rozumiemy się i basta. Bez odbioru.

[ Dodano: Czw Cze 26, 2008 7:39 pm ]
saso pisze:
To jakies nieporozumienia pewnie z ta koncepcją , trzeba wziąść poprawkę na pismaków ...

Lepiej zadzwoń do Lizaka albo Waśniewskiego, niech ci się wytłumaczą z tej gafy...

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Majewski w Ostrowie Wlkp.?

Niespełna 25-letni Łukasz Majewski jest blisko podpisania kontraktu z włodarzami Atlasa Stal Ostrów Wlkp. Mierzący 199 cm wzrostu koszykarz w poprzednim sezonie występował w ekipie Polpharmy Starogard Gd. W barwach Kociewskich Diabłów notował on średnio 6,5 punktu oraz 2,6 zbiórek.
Łukasz Majewski karierę rozpoczynał w Piotrówce Radom a następnie grał w ekipie AZS-u Radom. W 2005 roku zdecydował się na parafowanie kontraktu z drużyną Znicza Jarosław. Jak się później okazało był to bardzo dobry wybór mierzącego 199 cm wzrostu zawodnika. Niespełna 12 miesięcy później wraz ze Zniczem awansował do Dominet Bank Ekstraligi. W swoim debiutanckim sezonie na parkietach najwyższej klasy rozgrywkowej pokazał się z bardzo dobrej strony zdobywając średnio blisko 8 punktów oraz zbierając 2,8 piłek.

W sezonie 2007/08 występował w barwach Kociewskich Diabłów. Majewski miał bardzo udaną pierwszą część sezonu, kiedy to szkoleniowcem Farmaceutów był Jerzy Chudeusz. Po zmianie trenera wychowanek Piotrówki Radom spisywał się już zdecydowanie gorzej.

Jak udało nam się dowiedzieć od kilku dni trwają negocjacje z zespołem z Ostrowa Wielkopolskiego. Wszystko jednak wskazuje na to, że już niebawem niespełna 25-letni skrzydłowy będzie podopiecznym Andrzeja Kowalczyka.

No to prawdopodobnie po Majewskim :) O ile on w ogole byl brany u nas pod uwage. Swoja droga, to Stal montuje mocna pake Polakow -> Majewski, SZubarga, Szawar, Sroka.

Z kazdym dniem coraz bardziej zaczynam sie obawiac o Polakow w Turowie...

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jak każdy chyba. Ale podejrzewam że Saso z panem Waśniewskim kombinują ostro i nie robią sobie odpoczynku, dobrze widzą co się dzieje "na rynku" i co lepsze towary znajdują swoje miejsce na najbliższy sezon... Oni tam może już takie cuda porobili ale nie obwieszczają jeszcze wszem i wobec ;>

to była wersja optymistyczna :D

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
Tekst, który wkleiłeś nie jest zakręcony, po prostu jest tam zwykła pomyłka

to w takim razie daruj sobie cytowanie tekstów jakichkolwiek bo w kazdym moze byc pomyłka :smt082
i wez pod uwage ze sama sie moze mylisz

Ostatnio zmieniony 27 cze 2008, 5:45 przez saso, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

mona-zgc brawo za znajomosc tematu,SZKODA ZE JESTES MŁODSZA ODE MNIE:-)

Tytuł:
rekrut
rekrut

lukaszek pisze:
mona-zgc brawo za znajomosc tematu,SZKODA ZE JESTES MŁODSZA ODE MNIE:-)

?

Tytuł:
obserwator
obserwator

mona zgc luuuuuz taki zarcik mały ja zawsze się cieszę jak kobiety są za sportem w tym przypadku za koszykówką...I tak trzymac buziory

Tytuł:
obserwator
obserwator

saso pisze:
Azlo napisał/a:
Tekst, który wkleiłeś nie jest zakręcony, po prostu jest tam zwykła pomyłka

to w takim razie daruj sobie cytowanie tekstów jakichkolwiek bo w kazdym moze byc pomyłka :smt082
i wez pod uwage ze sama sie moze mylisz

Saso, oczywiście, że zawsze mogę się mylić. Ja nie twierdzę, że jestem nieomylna - najlepszy dowód - info o Masserze. Potrafię się przyznać do błędu i przeprosić, chociaż to nie ja sobie wymyśliłam tego ogóra a osoby z kręgu kibiców Turowa, które uważałam za poważne. Dwa, kto nie pracuje ten się nie myli. Ale każdy inteligentny człowiek po przeczytaniu cytowanego przez ciebie fragmentu artykułu domyśli się o co chodzi, kto i kiedy będzie przekazywał środki dla Turowa. Jakby nie patrzeć będzie to po prostu PGE, a czy kasa wyjdzie z centrali, czy też z Bogatyni, to jaka różnica? Proponuję napisać skargę do redakcji i poskarżyć się na redaktora, który takie byki sadzi w "poważnym" artykule. Poza tym nieomylny to może być papież (choć i tu bym polemizowała) a nie lokalni pismacy. Siłą rzeczy każdą wiadomość prasową trzeba traktować z dystansem i nieufnością, czekając na oficjalne potwierdzenie bądź dementi (znasz takie słowo?) ze strony klubu. Natomiast jak sam zechciałeś kilkanaście postów wcześniej zauważyć jest to temat ogórowy, zatem nikomu za fantazjowanie/pomyłki/pobożne życzenia/"pewne" informacje głowy nie urywamy. Poza tym nie wiem czemu traktujesz moje komentarze jako ataki na swoją osobę, bo mam takie wrażenie - odgryzasz się jakbym nie wiem jak cię obrażała. Wyluzuj, chłopie, bo nie mam ambicji być twoim adwersarzem na tym forum. W wielu kwestiach się zgadzamy, cenię twój entuzjazm i zaangażowanie ale czasem twoje nadreakcje na tym forum są rozbrajające. Pozdrawiam i bez obrazy. Możemy wrócić do ogórkowej dyskusji.

Tytuł:
gaduła
gaduła

Azlo pisze:
Potrafię się przyznać do błędu i przeprosić, chociaż to nie ja sobie wymyśliłam tego ogóra a osoby z kręgu kibiców Turowa, które uważałam za poważne.
I chwała Ci za to :) Mało osób potrafi się przyznać do swego błędu. Zamiast wspierać kobiety na tym forum, które w tym temacie wiedzą baaardzo dużo, to najeżdżają na swoich - hah Azlo masz zamiar z takimi wybrać się na piwo :P?
A takich plotek np. o Masserze lepiej unikać. O zawodnikach można sobie marzyć i wróżyć, bo i tak trener wybierze najlepszych do swojej koncepcji.

Umowa z PGE zapewne jest na podobnych warunkach jak za czasów Arkadiusza Krygiera. Czyli x $$ + x $$(po nowym roku) (za A.K. było ponoć 3+2 - nie wiem skąd pismaki biorą budżet powyżej 10 mln, ale niech im będzie...) Dlatego polityka wmieszała się w sport, wyszła dziura w budżecie, nie chcieli Krygiera na stołku w Zgorzelcu i stało się jak się stało...

Azlo pisze:
Natomiast jak sam zechciałeś kilkanaście postów wcześniej zauważyć jest to temat ogórowy, zatem nikomu za fantazjowanie/pomyłki/pobożne życzenia/"pewne" informacje głowy nie urywamy.

Za moje fantazje/pobożne życzenia, to przez niektórych już bym stracił ręce, a nie tylko głowę (Rancik,Sokolovsky,Copeland)...
Azlo pisze:
Poza tym nie wiem czemu traktujesz moje komentarze jako ataki na swoją osobę, bo mam takie wrażenie - odgryzasz się jakbym nie wiem jak cię obrażała.
Przyglądałem się tym odpowiedziom i mam podobne zdanie do Twojego Azlo... Wyluzujcie... Widać, że co niektórzy forum zbyt poważnie potraktowali i piszą tak jakby co najmniej mieli zostać scoutami w Turowie... Wyluzujcie... Sezon ogórkowy.... Podawajcie swoje typy nazwisk, a nie atakujecie jedno drugiego... Za dużo OT w wątkach... Cieszcie się, że moderatorzy są wyrozumiali ;) Proponuję zakończyć te spory i wrócić do tematu - podawajcie swoje typy zawodników, których chcielibyście oglądać w Turowie

Dżon Kanaka pisze:
W razie rozpadu, kogo widzielibyście u nas z ich druzyny?
Osobiście tylko i wyłącznie Oliver Stevic. Taki wybór padł tylko i wyłącznie po oglądaniu meczu DBE z udziałem ASCO. Na PLK dobry, ale nie wiem jak w ULEB by się prezentował... Nie śledziłem jego poczynań w ULEB...
Ze średnich statystyk ULEB wypada dobrze - średnio 8.6 pkt, 4.7 zbiórki... Statystyki lepiej niż przyzwoite... Z drugiej strony trzymam kciuki jak nigdy żeby Śląskowi się udało... bo utkwiła mi w pamięci pewna wypowiedź jaro28 - że w przyszłym sezonie może być PGE Śląsk Wrocław (coś w tym stylu)... Dlatego lepiej niech im się wiedzie jak najlepiej w sprawach załatwiania sponsora, aby zawodnicy Śląska pozostali na swoich miejscach ;) Wiadomo, że jedna osoba trzyma rękę nad Śląskiem i niestety nad Turowem...

Pozdrawiam

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
Cieszcie się, że moderatorzy są wyrozumiali ;)

Czy na tym forum oprócz admina - Alexa, są takowi? Kiedyś był Morgoth, ale to stare czasy :grin:

Dragisza dostał powołanie na zgrupowanie reprezentacji Słowenii w Krańskiej Górze: http://www.prostimet.com/default.asp?rb=3&id=12507 oraz http://www.ksturow.pl/turow.php?str=1&a=724

Ostatnio zmieniony 27 cze 2008, 11:52 przez paawlus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PrzecPolitWSpor pisze:
w pamięci pewna wypowiedź jaro28 - że w przyszłym sezonie może być PGE Śląsk Wrocław

Cóż..w kontekście nowego pracownika KS TURÓW ZGORZELEC p. Łuczaka..moje stwierdzenie nabywa jakby nowych wartości :-?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
PrzecPolitWSpor pisze:
Cieszcie się, że moderatorzy są wyrozumiali ;)

Czy na tym forum oprócz admina - Alexa, są takowi? Kiedyś był Morgoth, ale to stare czasy :grin:

jestem, jestem ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
Cóż..w kontekście nowego pracownika KS TURÓW ZGORZELEC p. Łuczaka..moje stwierdzenie nabywa jakby nowych wartości :-?

Możesz podać więcej informacji, od kiedy? jaka funkcja? itp.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.