Dzisiaj jest 18 lip 2025, 23:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

"Według doniesień Radia Wrocław, brązowi medaliści ostatnich mistrzostw Polski - ASCO Śląsk Wrocław nie będą w najbliższym sezonie występować na parkietach najwyższej klasy rozgrywkowej - PLK. Powodem jest niezgłoszenie klubu do gry w ekstraklasie przez włodarzy tego teamu. Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki powinien niebawem wydać oficjalne oświadczenie." :P szkoda nie będzie derbów z wrocławiem :D no chyba ze w 3 lidze :D

Tytuł:
obserwator
obserwator

jak prezes nigdy nie kłamie? jest normalnym człowiekiem jak każdy i też kłamie bo inaczej byłby święty. Udziela odpowiedzi dyplomatycznych owszem - ale kogo będą rozliczać za jego słowa?

co do Śląska nie przesłał papierów więc PLK ma duuuży dylemat...mecze w TVP nikomu się nie podobają...liga bez sponsora....a do tego bez dwóch silnych drużyn - Polpak i Śląsk? i być może kolejne pójdą ich śladami...paranoja.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Alex - wszystko przez wścibskich dziennikarzy i ich wyssane z palca ogóry ]:-> ;)

Przez ostatnie miesiące PLK i PZKosz wykonały kawał świetnej roboty w dziele promowania i umacniania wizerunku koszykówki. Nie dość, że nie zrobiły nic w sprawie sponsorów ligi to jeszcze wepchnęły ją w objęcia TVP Sport, którego dostępność jest powszechna inaczej.
Ciekawa jestem co zrobią posiadacze polsatu cyfrowego? Masowo wypowiadamy umowy czy jak? ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Azlo pisze:
Ciekawa jestem co zrobią posiadacze polsatu cyfrowego? Masowo wypowiadamy umowy czy jak?

dlaczego przecież statystyki jasno mówią, że oglądalność PLK w PS była słaba...czyli jak już to jedynie garstka zdecyduje się na przejście do N.

Azlo pisze:
Przez ostatnie miesiące PLK i PZKosz wykonały kawał świetnej roboty

tak oczywiście to nasza Polska demagogia, która istnieje i będzie istnieć. Jak Ludwiczuk może mówić, że bez Krauzego jest dobrze skoro wcześniej mówi, że bez niego PZKosz się staczał. Jak może mówić że przepis o młodym Polaku jest dobry, skoro to najłatwiejszy sposób dla PZKosz. i PLK żeby nic nie robić. Ogólnie to PZKosz. nie jest lepszy niż PZPN. ba! oni powinni sobie podać ręce bo są tak samo żenujący......to jest wstyd mieszkać w Polsce, gdzie organizacja czegokolwiek jest do pupki.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A słowo ciałem się stało....p. Łuczak w Turowie....
W kontekście tego co się stało ze Śląskiem to ja rozumiem wymianę Prezesa W KS TURÓW...teraz Łuczak czekamy na dalszych spadochroniarzy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
A słowo ciałem się stało....p. Łuczak w Turowie....

Kto to jest ten Łuczak ? bo niewiem :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Andrzej16 pisze:
Kto to jest ten Łuczak ?

Waldemar Łuczak...były prezes Śląska Wrocław oraz współpracownik i zaufany G.S

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
Waldemar Łuczak...były prezes Śląska Wrocław oraz współpracownik i zaufany G.S

Mozna dodac ze raczej bardzo malo sympatycznie wroclawscy kibice wspominaja jego prezesure i jakos im sie malo dziwie. Jaro28 Luczak za kogo bedzie u nas robil ??

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dyrektor Sportowy czy coś tak

Tytuł:
pismak
pismak

jaro28 pisze:
aldemar Łuczak...były prezes Śląska Wrocław oraz współpracownik i zaufany G.S

Luczak nigdy nie byl prezesem Slaska. Byl byrektorem sportowym klubu.
A o tym czy jest "zaufany" czy nie, to juz nie nam rozsadzac. Znasz osobiste uklady miedzy wspomnianymi panami? Bo ja nie znam, wiec lepiej nie siac fermentu....

A tak na marginesie, nawet jesli tych panow laczy jakas nic znajomosci/przyjazni/wspolpracy, to czy nie lepiej miec "po swojej stronie" wicepremiera polskiego rzadu....? A moze lepiej jest zachowywac sie jak dzieciaki - gwizdac i tupac, na dzwiek jego nazwiska, jak mialo to nie tak dawno miejsce podczas meczu Turow-Slask...? Tylko wczesniej moze warto zadac sobie pytanie - czy to gwizdanie, tupanie i inne tego typu gesty nie sa strzelaniem we "wlasne kolano"?

Gdyby bylo tak jak tu kilku panow pisalo - ze Pan GS "chce dokonac dziela zniszczenia Turowa", to zapewne zrobilby to juz dawno. Jednym ruchem. Bez najmniejszego wysilku.

O Panu GS mozna powiedziec wiele, ale na pewno nie to, ze jest "politycznym samobojca". A zniszczenie Turowa, to byloby polityczne harakiri - przynajmniej dla PO w regionie jeleniogorskim. Czy ta partie stac na taki ruch? Czy "warto zniszczyc Turow" za taka cene?
Wiec dajcie sobie spokoj z tymi teoriami spisku i zaglady. Kto kogo w walizce przyniosl itp. Kazdy z kims trzyma, taki kraj i takie zycie...A to, ze komus sie nei podoba, ze rzadzi taka grupa ludzi, bo on ma inne preferencje polityczne...to juz problem tego czlowieka. Taki urok demokracji...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

krzywuss pisze:
Byl byrektorem sportowym klubu.

Że był Dyrektorem sportowym to wiem...ale, że prezesem chyba też..
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,3925938.html

krzywuss pisze:
A o tym czy jest "zaufany" czy nie, to juz nie nam rozsadzac.

Nikt niczego nie rozsądza to są fakty..

Co do reszty...to prowadzisz bardzo szerokie dywagacje na temat ewentualnego harakiri politycznego G.S.
Ja stwierdzam tylko fakt przybycia do klubu p. Łuczaka..a czy ktoś połączy sobie fakty zaistnienia w klubie Prezesa Waśniewskiego, p. Łuczaka oraz póki co braku Śląska w PLK to jego sprawa.

krzywuss pisze:
Gdyby bylo tak jak tu kilku panow pisalo - ze Pan GS "chce dokonac dziela zniszczenia Turowa", to zapewne zrobilby to juz dawno. Jednym ruchem. Bez najmniejszego wysilku.

Gdyby tak zrobił to właśnie byłoby publiczne harakiri..i to w dodatku tępym nożem

krzywuss pisze:
Wiec dajcie sobie spokoj z tymi teoriami spisku i zaglady

Powtarzam raz jeszcze odstaw "z Archiwum X" zejdź na ziemię i nie pitol, nikt nie szerzy defetyzmu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Alex76 pisze:
tak oczywiście to nasza Polska demagogia, która istnieje i będzie istnieć. Jak Ludwiczuk może mówić, że bez Krauzego jest dobrze skoro wcześniej mówi, że bez niego PZKosz się staczał. Jak może mówić że przepis o młodym Polaku jest dobry, skoro to najłatwiejszy sposób dla PZKosz. i PLK żeby nic nie robić. Ogólnie to PZKosz. nie jest lepszy niż PZPN. ba! oni powinni sobie podać ręce bo są tak samo żenujący......to jest wstyd mieszkać w Polsce, gdzie organizacja czegokolwiek jest do pupki.

Alex - dokładnie to miałam na myśli i wierzę, że odebrałeś cytowany przez ciebie fragment mojej wypowiedzi za wystarczająco ironiczny.

Ja się tylko zastanawiam, dlaczego pan Grzegorz Schetyna nie zaangażował się w sprawę Śląska. Nie wiem jakie są układy, trochę wypadłam z obiegu, parę lat wstecz bardziej orientowałam się w lokalnych politycznych rozgrywkach. Może mnie wyśmiejecie, ale ja cały czas obawiam się, że Śląsk "skradnie" nam strategicznego sponsora. Przecież to niedopuszczalne, żeby - w obliczu kiedy 17-krotny mistrz Polski rodem ze stolicy Dolnego Śląska wypada z braku sponsora z najwyższej fazy rozgrywek - taki zaściankowy Zgorzelec i jego Turów czerpie garściami od potężnego koncernu energetycznego. W końcu kto bardziej zasługuje na takiego sponsora? Qurcze, nie napadajcie od razu na mnie, że tworzę jakieś spiskowe teorie, po prostu irracjonalnie obawiam się o losy naszego klubu - w świetle ostatnich wydarzeń zarówno w Świeciu jaki i we Wrocławiu... :oops:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

BOTowi czy tam PGE blizej do nas niz do Wrocka. I tu moja nadzieja na pozostanie sponsora :)
Chodzi mi o to, ze Elektrownia i Kopalnia Turów to tereny zgorzeleckie a nie wrocławskie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

yARO_81 pisze:
BOTowi czy tam PGE blizej do nas niz do Wrocka. I tu moja nadzieja na pozostanie sponsora :)
Chodzi mi o to, ze Elektrownia i Kopalnia Turów to tereny zgorzeleckie a nie wrocławskie.

Tym się pocieszam, ale PGE to PGE - spółka z udziałem skarbu państwa, a zasięg terytorialny jej działalności jest znacznie szerszy niż rejon Zgorzelca czy Bogatyni. Mam nadzieję, że żadnemu politykowi bawiącemu się w sport nie przyjdzie do głowy połączenie marek Wrocławia i PGE. Tak tylko sobie zamarudziłam, pod wpływem słuchania PRW i dyskusji na temat Śląska Wrocław.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
BOTowi czy tam PGE blizej do nas niz do Wrocka

Po czym wnosisz?..PGE to nie tylko Turów....poza tym moim zdaniem wiekszą rolę grają tam układy polityczne a nie patriotyzm lokalny

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.