guru23 pisze:
krytyczny, nie chcę być źle odebrany, ale powtórzę . to co wypada krytycznemu piszącemu blogi, nie wypada dyrektorowi muzeum.
I tu strzeliliśmy sobie we własną stopę. Kiedy krytyczny ograniczył się do pisania na forum to poszło hasło „objął stanowisko, przestanie pisać a jeżeli będzie pisał to nie będzie taki krytyczny w swoich wypowiedziach” Kiedy broni swoich poglądów to wytyka się mu, że jest dyrektorem placówki publicznej. Czy Zubkowi też wypomnicie, że w kontekście jego pracy nie powinien czegoś tam pisać? Czy wypowiedzi przekornego, z racji miejsca zatrudnienia, należy traktować jako stanowisko starosty i tez mu nie wypada pisać tego, czy tamtego?...
Admin, może czas zrobić z tym porządek i trzymać się pewnych zasad.
Wracając do tematu:
nikos pisze:
informuję iż podczas sesji Rady Miasta Zgorzelec w dniu 17 czerwca 2008 na wniosek Burmistrza Miasta RAFAŁA GRONICZA, Radni podjęli uchwałę o zaprzestaniu organizacji Festiwalu Piosenki
Po pierwsze:
Festiwal Piosenki Greckiej to z tego co deklarujesz Nikos to inicjatywa Twoja a nie konsekwencja realizacji uchwały. Skoro tak to co do Twojej
prywatnej inicjatywy może mieć Burmistrz i Rada Miasta?
Po drugie:
Sama uchwała dotyczyła gwarancji finansowania przez Urząd Miasta tej imprezy. Poprzez zniesienie uchwały organizatorzy festiwalu muszą zabiegać o fundusze u sponsorów. Nic poza tym się nie zmieniło.
Po trzecie:
Gdyby Burmistrz wraz z Radą Miasta chciał zlikwidować Festiwal wówczas wydano by zakaz organizowania tej imprezy na terenie miasta w tym w amfiteatrze. Impreza odbędzie się 13 września więc o jakiej likwidacji tu mowa?
Mam nadzieję, że organizatorzy imprezy masowej jaką jest Festiwal Piosenki Greckiej zadbają o wypełnienie zapisów ustawy o imprezach masowych i min. będą egzekwowali
zakaz spożywania alkoholu na jej terenie czyli na terenie amfiteatru. Dotychczas nie zauważyłem aby ktokolwiek kontrolował wchodzących na teren amfiteatru i zabraniał im wnoszenia alkoholu. Ba,
na terenie amfitetru stały stoiska gdzie sprzedawano piwo.