Cytuj:
I w tych okolicznościach za parę dni jedzie dostojna Polska delegacja na czele z Burmistrzem i dyrektorką MDK i pracownikami urzędu do partnerskiej Naoussy.Już o hipokryzji pisałem.
żeby z tego nie powstał jakiś konflikt międzynarodowy
Cytuj:
Bobmas, trzeba było sie popłakać.
A co miałem chwalić ?.I tak byłem łagodny.A klasę miała Rada Miejska?.Klasę miał Burmistrz który rzucił cięń na moją firmę i osobę.
człowiek płacze i śmieje z potrzeby serca a nie dlatego, że 'trzeba', dobrze, jak się takie subtelności rozumie.
Wygląda też, że się nie rozumiemy, wyjaśniam więc: w moim rozumieniu pojęcia 'klasa' i 'kultura', to umiejętność takiego zachowania się, które same sobą udowadnia rację, bez uciekania się do osobistych wycieczek. Zachowanie pozbawione 'klasy', to poziom pyskówek sąsiedzkich, wygrażanie, straszenie i w ogóle różne inne formy tzw. 'pajacowania'. Także wieszanie tablicy z błędami.
Takie uwagi, jakie padały ze sceny nie mają nic wspólnego z kulturą ogólną, ani polską, ani grecką, ani osobistą. Dowodzą, że festiwalowi bliżej do polityki w to tej w wydaniu leperowskim, niż do kultury. Jak mawiają: strzał w stopę, choć przy dość sprawnej organizacji i frekwencji festiwal mógł być odebrany dużo lepiej.
Oczywiście, nie przez wszystkich, bo sporej części wystarczy discopolo i trochę piwa.