lenka pisze:
Moja wypowiedź dotyczyła słów:NIKT TEGO NIE OGLĄDA!
Oczywiście,sprawa abonamentu,to temat rzeka i nie na tym forum dyskusja ma sens!
lenka, po pierwsze nie lubię jak ktoś do mnie wykrzyknikami pisze, po drugie nie lubię jak mi ktoś wkłada w klawiaturę słów, których nie napisałem, po trzecie mam wrażenie, ze siadłaś mi na plecy bo jakoś tak akurat moje plecy wydały Ci się najwygodniejsze - nie wiem dlaczego bo na oczy Cię nigdy nie widziałem i to raczej z wzajemnością.
ale skoro o słowach które napisałem, to pewnie chodziło Ci o:
"media publiczne nie sa nikomu potrzebne - oprócz polityków. ja w sumie nie wiem dlaczego wszyscy tak przywiązani sa do tej lipy z mediami, misjami, gdy radio czy telewizja są już w ogóle mediami mocno starzejącymi się. poza tym na wolnym rynku doskonale sobie radzą prasa czy choćby tzw. "internet", dlaczego akurat radio czy telewizja miałoby w związku z tym być jakieś wyjątkowe? zresztą już dziś oferta dostępnych telewizji prywatnych na wszelkiej maści platformach bije na łeb możliwości publicznego molocha.
więc tym bardziej nie wiem po co to komu? czy ktokolwiek wierzy jeszcze choćby np w obiektywny serwis informacyjny? nie ma, dla jednych obiektywny będzie serwis informacyjny telewizji trwam, dla drugich tvn24, ale to zawsze będzie bardzo subiektywny obiektywizm ;) "
no więc skoro mam się tłumaczyć że nie jestem wielbłądem, to powiem, ze nie chodziło mi o to, ze telewizji NIKT NIE OGLĄDA i że trzeba ją zamknąć bo są gazety i internet. przeciwnie, chodziło mi o to, ze takie media jak prasa czy internet, wg mnie doskonale radzą sobie na rynku prywatnym i dlatego nie widzę powodu dla którego nie miałoby się mediów publicznych sprzedać - SPRZEDAĆ a nie ZAMKNĄĆ, ZABRONIĆ, ZLIKWIDOWAĆ.
abonament to zdaje się coś około 17 zł miesięcznie - to jest mało i nie jest, telewizja publiczna, nie jest telewizją darmową. ostatnio mój ojciec wziął sobie cyfrową telewizję Pana Solorza i będzie bulił co miesiąc jakieś 38 zł. jest to oczywiście ponad dwa razy więcej niż abonament publicznych, tylko też i w pakiecie za te pieniądze ma dużo większy wybór programów. jestem przekonany, ze gdyby media publiczne zostały sprzedane, ceny w ofertach różnych dostawców telewizji znacznie by spadły walcząc o klienta. dziś z kolei pewnie wiele osób zakłada, ze jak zapłaci 17 miesięcznie to już mu szkoda forsy, na jakieś dodatkowe telewizje.
dyskutując o mediach publicznych warto chyba sobie uświadomić, ze to nie jest dyskusja o odebraniu darmowej telewizji dla wszystkich :/ póki co paradoksalnie, darmowe jeżeli już to są raczej właśnie media prywatne niż publiczne...