bombas3 pisze:
Atomic pisze:
w kształtowaniu takiej tradycji bierzesz udział również Ty jako dyrektor tego muzeum
no i oczywiście Ty, pisząc, bo Cię tego ktoś nauczył. Mądrych, którzy chcą pouczać innych, kiedy, co i jak mają robić, nigdy u nas nie brakowało, także krytykujących i wyśmiewających się z tych, którzy cokolwiek próbują robić. Bo tak jest wygodnie i bezpiecznie.
I nie bronię tu Krytycznego, bo to co robi broni się samo.
Mi chodziło o to, że w poruszanym przez mnie temacie nic nie zrobiono, racz zauważyć.
Od paru lat regularnie wywieszam flagę podobnie jak kilku moich znajomych.
A Ty Bombas wywiesiłeś? Ostatnio jak pamiętam narzekałeś na brak ich w zgorzeleckich sklepach i chyba na nic więcej się nie wysiliłeś
Rozpocząłem ten wątek od postawienia paru pytań i tradycyjnie nie doczekałem się odpowiedzi, jeszcze gorzej, temat zaczął być rozmydlany NOP itd. Nie za dużo piszecie na temat NOP- czy to jakiś dyżurny temat?
Uważam, że skoro stać nas na muzeum to warto aby jego działanie odnosiło się również do takich rocznic jak dzisiejsza.
Argumenty typu:
"..Z prostego powodu: nie ma gdzie. Obydwie sale wystawowe są zajęte. Odpowiadając na pytanie dlaczego ludzie nie uczestniczą, spójrzmy prawdzie w oczy - nie chce im się. Większość traktuje to święto jako chwilę wytchnienia od codzienności, po prostu wolny dzień...."
według mnie są nie na miejscu.
Na szczęście Krytyczny obiecał że za rok będzie lepiej, obyś Bombasie nie wpłynął na Jego decyzję. A ja za rok ponowię temat