Dzisiaj jest 19 cze 2025, 11:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

dzg pisze:
Tak sobie pofantazjowałem :P ]:->

mi też przyszła pewna historyjka na myśl.
Burmistrz widząc, że grunt pali mu się pod nogami i jest groźba referendum postanowił działać, ale że działanie w ramach obowiązków burmistrza jest trudne spróbował na innym polu. Mając świadomość, że w przypadku normalnego głosowania raczej nie powącha już zapachu świeżej farby w gabinecie - sam zaczął "organizować" referendum. Dogadał się z G.I (może nawet stworzył?) i zadbał by koniecznie dołączył do niej NOP. Następnie zmobilizował swoich ludzi "na mieście" by wszelkimi sposobami zdyskredytowali referendum. "Kto weźmie udział w referendum z faszystami ten sam jest faszystą". oraz "kto poprze referendum ten NOP" a wiadomo faszyzm czy NOP to nie przelewki i lepiej w domu zostać. Więc licząc na wrażliwych oraz "swoich" ma nadzieje, że do referendum w ogóle nie dojdzie. Po czym ogłosi zwycięstwo dając wywiad w pewnej gazecie, że społeczeństwo doceniło jego ble, ble, ble, ble i dlatego nawet nie poszło/nie podpisało się pod referendum...
:P
Tak sobie pofantazjowałem ]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

wątek o referendum jest chyba trochę w innym miejscu :P
ale jak wiadomo uwielbiam wpisy nie na temat, więc dołączając do Was szybko moje trzy judaszowe grosze, stwierdzę, że wg mnie w tej sytuacji z zaistniałych okoliczności, nie ma żadnego wyjścia dobrego :) jak nie wyjdzie, wyjdzie zawsze źle albo i jeszcze gorzej
to jak w kawałku the clash

Should I stay or should I go now?
Should I stay or should I go now?
If I go there will be trouble
An’ if I stay it will be double

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zawsze lepszy trouble niż double trouble :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

lepsze jest wrogiem dobrego ;)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Demonstracji panów z NOP-u niestety nie było dane mi zobaczyć, ze to miałem później (nie)przyjemność stać z nimi na peronie i jechać jednym pociągiem. Jeszcze pociąg nie ruszył, a otworzyły się puszki i polało się piwo a wraz z nim "rozmowy na poziomie". Szczerze? W zdecydowanej większości niż intelektualny i mięso armatnie na demonstracje, które niewiele więcej wie niż kazano mu skandować. Prawdziwi biali patrioci. Jedno co po nich zostało to puszki po piwach i wlepki NOP-u na każdym kroku ("Zakaz pedałowania", skądś to znam). Ale trzeba im przyznać, że w jednym przewyższają zgorzeleckich NOP-owców. Ich wlepki mają mocniejszy klej i trudniej je zerwać.

BRUK HORROR WŁOSZCZYZNA!

Tytuł:
Tradycyjnie cała rzesza forumowiczów odeszła od tematu

Jeżeli jesteście miłośnikami czy przeciwnikami NOP-u załózcie osobny temat!!!
Nie rozumiem dlaczego niektóre tematy zawsze mają wspólny mianownik (NOP).
Admin chyba też w tej "zmowie" uczestniczy.

:smt084

==================================
Polska to piękny kraj tylko ludzie jacyś dziwni...

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Tradycyjnie cała rzesza forumowiczów odeszła od tematu
też mi się tak wydaje, korzystając więc z ostatnich chwil nieobecności Admina, odpowiem na niektóre posty.
Cytuj:
Flaga państwowa z godłem nie powinna być używana przez obywateli, ponieważ jest zastrzeżona wyłącznie dla grupy podmiotów określonych w ustawie
..’nie powinna’ nie oznacza, że jest to zabronione. Ponieważ, jak przytoczony link wskazuje – biało-czerwone barwy w postaci podobnej do polskich używane są dość często, nie uważam za karygodne, jeśli ktoś chce się określić jednoznacznie, poprzez użycie flagi z herbem.
Namruf pisze:
Wbrew temu co tu piszesz wykształcenie moim zdaniem jest kluczowe, jak ktoś nie mógł ogarnąć wiedzy w szkole, to jakim cudem ma być oczytany, znać historię i potrafić ukierunkować się politycznie?...
Nie do końca się zgadzam, tu wykształcenie może pomóc, ale nie każdemu, są tacy, którym szkodzi.
foto pisze:
Nie raz przerabiałem takie pier.... na forum, bo dyskusją tego nazwać się nie da.
A ile, skoro Twój licznik postów pokazuje: 4?
mrbyte pisze:
Panowie, ta dyskusja jest tak nie na temat, jak tylko można.
Ale jest ciekawa. Pomijając zacietrzewienie, nareszcie ścierają się odmienne poglądy i z argumentacji obu stron można się wiele dowiedzieć. Jestem za kontynuacją, niekoniecznie na tym wątku.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas3 pisze:
’nie powinna’ nie oznacza, że jest to zabronione. Ponieważ, jak przytoczony link wskazuje – biało-czerwone barwy w postaci podobnej do polskich używane są dość często, nie uważam za karygodne, jeśli ktoś chce się określić jednoznacznie, poprzez użycie flagi z herbem.

Nigdzie nie napisałem, że jest zabronione.

Gdzie w Polsce "biało-czerwone barwy w postaci podobnej do polskich używane są dość często"? Co tu "jednoznacznie określać"? Uważam po prostu za zabawne, że najwięksi patrioci nie znają do końca znaczenia polskiej flagi, w jej różnych odmianach. Nie znają, bo po prostu nie czytają za wiele albo nie to, co warto czytać.

No i to nie jest "flaga z herbem", tylko z godłem :)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

jacobbs-Cóż, w życiu trzeba mieć jakieś hobby :) Jedni zbierają znaczki, inni podróżują, a jeszcze inni lubią pobawić się w wróżkę Esmeraldę i na podstawie strzępków dyskusji (nota bene w większości zupełnie luźnych, na tematy nie związane z ideologią), zdobytych poprzez zapuszczanie ucha za drzwi zamkniętych przedziałów, sporządzają profil psychologiczny i wyznaczają wartość, jaką reprezentują sobą obcy ludzie. Tylko jeśli podróż z członkami wspomnianej organizacji była przeżyciem aż tak traumatycznym i rażącym uczucia estetyczne, przypominam, że pociąg składa się z więcej niż jednego wagonu, a pasażerowie nie są przywiązani łańcuchem do konkretnego miejsca. Zawsze więc można się oddalić i oszczędzić sobie obcowania z "niżem intelektualnym". Tylko wtedy podróż stała by się jakby mniej ciekawa, nie było by o czym pisać na forum i opowiadać w domu przez kolejny tydzień przy poobiedniej kawce:) Więc opłaciło się z miną męczennika dzielnie znosić te trzygodzinne tortury intelektualne, nieprawdaż? :)

dzg - Cichy jeździ takim samochodem na jaki sobie przez lata ciężko zapracował. I zdaje się, że nikogo nie powinno interesować czy jest to rozsypujący się duży fiat, nowiutkie sportowe bmw czy czołg :) I zwykle tak jest, pod warunkiem, że samochód to kompletny grat. W przeciwnym wypadku często znajdzie się grupa zawistnych "specjalistów z powołania" od obrotu cudzymi pieniędzmi , którzy będa dopatrywać się wszędzie grubego przekrętu :) Bo przecież zarobione pieniądze można roztrwonić na pierdoły, przepić albo odłożyć na coś lepszego. Niby oczywiste, a jednak ta ostatnia opcja nierzadko budzi w otoczeniu zainteresowanego niezdrowe emocje :)

Wracając do samych obchodów Święta Niepodległości w Zgorzelcu, to uważam, że wszystko przygotowane było bardzo elegancko i sprawnie przeprowadzone. Oczywiście pomijając całą, ociekającą jadem otoczkę tworzoną teraz przez przeciwników wiadomej organizacji, którzy zwykle najgłośniej krzyczą o tolerancji, a sami najchętniej zepchnęli by do podziemia i zakleili usta każdemu, kto robi czy mówi coś nie po ich myśli. Jak widać moralność Kalego jest w społeczeństwie zjawiskiem powszechnym :)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
No i to nie jest "flaga z herbem", tylko z godłem
ja nie miałem zamiaru z Tobą polemizować, stwierdzam tylko, iż używanie tego typu flagi do manifestowania swojej narodowości nie jest niedozwolone. Nie wiem więc, co powoduje w Tobie taką reakcję? Prawdopodobnie sos NOPowsko-referendalny, którym podlewane jest od jakiegoś czasu forum. A może referendziarzom o to właśnie chodzi? ;)
Wyluzuj

i:
witaj na forum Snow_White
jakoś mi się tak skojarzyłaś:
Obrazek
nie wiem, czy prawidłowo? :-?

Tytuł:
Mam kolejne pytanie:
który z Was, wypowiadający się w tym wątku wywiesił wczoraj flagę?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Snow_White pisze:
Oczywiście pomijając całą, ociekającą jadem otoczkę tworzoną teraz przez przeciwników wiadomej organizacji, którzy zwykle najgłośniej krzyczą o tolerancji, a sami najchętniej zepchnęli by do podziemia i zakleili usta każdemu, kto robi czy mówi coś nie po ich myśli. Jak widać moralność Kalego jest w społeczeństwie zjawiskiem powszechnym :)

Do grupy krzyczącej "nie ma wolności dla wrogów wolności" się nie zaliczam. Jednak to jak "obchodziliście" najważniejsze święto państwowe, było delikatnie mówiąc "niestosowne". Była to dla Was okazja propagandy własnego ugrupowania, przyjechał w tym celu także zaciąg spoza Zgorzelca. Czemu swoje flagi przedłożyliście ponad flagę swojego kraju? Znamienna rzecz. W moim mniemaniu zbesztaliście święto państwowe właśnie tymi flagami, a na ustach macie piękne i patriotyczne frazesy. Bez odbioru.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Atomic pisze:
krytyczny pisze:
Z prostego powodu: nie ma gdzie. Obydwie sale wystawowe są zajęte. Odpowiadając na pytanie dlaczego ludzie nie uczestniczą, spójrzmy prawdzie w oczy - nie chce im się. Większość traktuje to święto jako chwilę wytchnienia od codzienności, po prostu wolny dzień.

Nie zasłaniaj się zajętością sal.
To święto obchodzimy corocznie, jest coś takiego jak kalendarz imprez,wystarczyło wcześniej zaplanować.

Bo taką mamy "tradycję",

w kształtowaniu takiej tradycji bierzesz udział również Ty jako dyrektor tego muzeum, Burmistrz Zgorzelca jako przedstawiciel władzy itd...
Niektórzy powinni mieć jeszcze tzw misję inni przysłowiowe jaja.

Zamiast zasłaniać się: "ludziom się nie chce, wolny dzień"
zaplanuj na przyszły rok wystawę dot. Dnia Niepodległości. Jeżeli podejdziesz z takim entuzjazmem jak do Jakubów to ludzie (zwiedzający) nie zawiodą

Muzeum Łużyckie nie ma obowiązku organizowania Tobie Dnia Niepodległości. Nasze muzeum nie jest Muzeum Narodowym (z resztą zamknięte 11. 11 :P ), i podobnie jak inne muzea regionalne nie ma w swoim profilu tego typu działań. Byłoby to coś zupełnie wyjatkowego, podobnie jak wystawa o Konstytucji III maja w Muzeum Zabawek w Karpaczu, czy obchody zakończenia II wojny św. w Muzeum Ziemi w Szklarskiej.
Jeśli 11 listopada 1918 roku wydarzyło się Zgorzelcu lub powiecie coś ważnego dla naszego narodu to proszę o kontakt. Z przyjemnością zrobimy o tym wystawę.
Tymczasem nie widzę nic na przeszkodzie, abyś Ty podkasał rękawy i nie patrząc na nikogo zorganizował coś dla mieszkńców Zgorzeleca z okazji Dnia Niepodległości. Chętnie wpadnę.

[ Dodano: Sro Lis 12, 2008 7:09 pm ]
do NOPu - ludzie waszego pokroju powodują niechęć do obchodzenia tego typu uroczystości. Fakt, że Wasze poglądy rodzą się z biedy, ciemnoty i zacofania nie może być dla Was usprawiedliwieniem.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Snow_White pisze:
pomijając całą, ociekającą jadem otoczkę tworzoną teraz przez przeciwników wiadomej organizacji, którzy zwykle najgłośniej krzyczą o tolerancji, a sami najchętniej zepchnęli by do podziemia i zakleili usta każdemu, kto robi czy mówi coś nie po ich myśli. Jak widać moralność Kalego jest w społeczeństwie zjawiskiem powszechnym :)

a co powiedzieć o moralności wiadomej organizacji, która jawnie mówi o swojej nietolerancji wobec wszystkiego co nie mieści się w jej horyzontach światopoglądowych i domaga się od tych właśnie "nietolerowanych" tolerancji dla siebie?
jest taka głupia, czy taka nietykalska?
można głosić zakaz pedałowania, to można i usłyszeć zakaz nacjonalizowania.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

neandertalski pisze:
można głosić zakaz pedałowania, to można i usłyszeć zakaz nacjonalizowania.

ale wtedy zrównujecie sie poziomami. :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.