A ja opiszę swoją sytuację. Otóż 17 grudnia stali sobie panowie z SM na ul Zielnej, grzali się w autku a fotoradar cykał fotki (skierowany był oczywiście w stronę Studnisk i zdjęcia robił jeszcze przed ulicą Zielną), zrobił i mnie taka fotkę. Na zdjęciu była stwierdzona prędkość 57 km/h, ale stwierdzona prędkość do ukarania według strażników miejskich to 64km/h, według ich teorii to o 24 km/h była przekroczona tam prędkość. A te 64 km/h to według SM wzięło się stąd iż ponoć jechałem wcześniej z taką prędkością, tylko ze radar nie cyknął fotki, idąc ich tokiem rozumowania to mogłem jechać tam wcześniej jakieś 150 km/h ale radar nie zrobił foty, choć na tych wybojach to bym prędzej auto rozwalił. I to po pierwsze....
A po drugie.... Według nich jadąc od strony Studnisk to powinienem mieć nie więcej niż 40 km/h i tu tez się z panem ze SM nie zgodziłem, powinienem jechać tyle ale tylko od początku Reymonta do ulicy Leśnej, jakoś nie widzę mijając ulicę Leśną ograniczenia prędkości do 40 km/h, a mogłem chociażby wyjechać z ulicy Leśnej i nie muszę pamiętać że na początku Reymonta jest takie ograniczenie, tak wiec jechałem jedynie 7 km/h za dużo a to ponoć mieści się w granicy tolerancji czy jak to tam zwał, tak więc na mandat się nie zgodziłem, ale że przyszedłem parę dni wcześniej to sprawa zostanie wyjaśniona w terminie na który dostałem wezwanie, bo pan się musi z szefem skontaktować.
Tak wiec polecam wszystkim którzy załapali się na fotki na ul Reymonta i nie jechali więcej niż 60 km/h aby na mandat się nie godzili.
A pozostałym którzy dostali fotki z innych miejsc niech zobaczą uważniej gdzie panowie ze SM stali, bo tak jak tu widać sami nie racza zajrzeć wcześniej jakie jest ograniczenie prędkości. Bo to najlepiej wystawić fotoradar i grzać się w aucie, w miejscu gdzie tak naprawdę nie często zdarzają się wypadki, a tam gdzie ich naprawdę potrzeba to ich nie ma.
Dodałem foteczki które są potwierdzeniem iż za ulicą Leśną nie ma ograniczenia do 40 k/h
[img]http://images43.fotosik.pl/45/de4e3569235e305d.jpg[/img][/img]
[img]http://images44.fotosik.pl/45/aa10d6190bcf6087.jpg[/img][/img]