zubek pisze:
ludzie przychodzą na tą szmirę
A moze TY nie rozumiesz kultury greckiej.
Sądzę, że można wypowiadać się w temacie, w którym posiadamy wiedzę.
Byłem w Grecji (kilka razy) sądzę, że Nikos właściwie oddaje charakter, klimat i temperament t6ego regionu.
mieszczuch pisze:
Uczciwość R.Gronicza kole w oczy
Tutaj wstrzymam się od komentarzy do czasu ... albo stwierdzę, że pojęcie uczciwości jest bardziej płynne niż pojęcie znajomości muzyki
mieszczuch pisze:
że nie zatrudnił w urzędzie jego siostry
I tylko taka wzmianka? Ja rozpisałbym epistołę na piętnaście stron.
WSwoją drogą zaczyna być tak na rynku, że są etaty a nie ma chętnych a w UM wcale nie jest różowo pod względem finansowym.
mieszczuch pisze:
greckiej podczas występów na Festiwalu Kultur
Mieszczuchu !!!!
to połącz Jakuby ze świętem bolesławieckiej ceramiki, oczywiście w ramach oszczędności (żart)
zubek pisze:
"Festiwal" oferuje niskich lotów rozrywkę
Czy powinniśmy porónać Festiwal Grecki z Jakubami?
Dla mnie takie porównianie wypada blado dla Jakubów.
tadam pisze:
przecież te 100 tyś to nasze pieniądze wcześniej odebrane w formie podatku
Teraz będę złośliwy.
Jasne, że lepiej te pieniądze wydać na odszkodowania, kary lub inne wydatki związane z niewłaściwym gospodarowaniem.
Bijemy się o jakieś 100.000 dla Festiwalu Greckiego oraz z 200.000 na Skypark dla młodzieży.
Jeśli zliczymy nietrafione wydatki, to uzbierać się moze trochę więcej.
Może lepiej dać na te dwa działania wnioskowane przeze mnie pieniądze i zacząć lepiej zarządzać samorządowymi pieniędzmi.
Przecież mogę znowu pokazać wyliczone ewidentne straty Miasta Zgorzelca wynikłe z niewłaściwego zarządzania ale znowy kolejny prezes uda sie na chorobowe. A po co.
Mnie ciągle przyświeca myśl, że prywatny gospodarz lepiej zarządzałby tymi dobrami, jakie ma do dyspozycji burmistrz.
P
G