Dzisiaj jest 22 cze 2025, 20:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Ja dalej robię swoje

i tak trzymać
Nikos, nie oglądaj się do tyłu tylko działaj. Pełne amfiteatry są potwierdzeniem, że działasz w słusznej sprawie

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Dalsze story o festiwalu znajdziecie w wywiadzie który udzieliłem telewizji Łużyce siedząc na czerwonym krześle.Emisja dziś wieczorem oraz w internecie,
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Może by już czas skończyć te jednostronne pyskówki ze strony niejakiego Nikosa? Adminie proszę zamknij temat. Przecież to nie ma sensu. Nikos ma zawsze rację i tylko rację. Ile czasu można słuchać jego wynurzeń? Zaciekłość z jaką atakuje demokratycznie wybrane władze naszego miasta, daje do myślenia (słowo "demokratycznie" na pewno pochodzi z greki,wiec nasz niejaki Nikos zna o co biega). Te jego pożal sie Panie Boże "argumenty" - są zbieraniną czczych domysłów i marzeń tego pana. Festiwal może być, i nawet pod inną nazwą,co kiedyś sugerowałem, np. Greckie Wspomnienia, i wcale nie pod egidą niejakiego Nikosa. Przecież nie jest on żadną wyrocznią w Zgorzelcu jeśli chodzi o muzykę i festiwale. Kiedyś groził,że przeniesie festiwal do innego miasta w Polsce. Jest to ciekawa propozycja i życzę mu aby spróbował. Cieszy mnie fakt, że Burmistrz Gronicz, wielokrotnie tu wywoływany, nie wdaje się w pyskówki z nawiedzonym niejakim Nikosem. Co nie oznacza, że nieobecni nie maja racji. Sądzę, że milczenia p. Rafała jest najlepszą odpowiedzią na wysokie loty niejakiego Nikosa.

Tytuł:
pismak
pismak

Mozart_WA pisze:
Adminie proszę zamknij temat.

i wyprowadź Nikosa do Grecji. Będziesz miał spokój.

Mozart_WA pisze:
Nikos ma zawsze rację i tylko rację.

Nikos nie ma całkowicie racji ale działa i tworzy. Każdy, kto stworzy coś podobnego niech się licytuje. To moje zdanie.

Mozart_WA pisze:
Przecież nie jest on żadną wyrocznią w Zgorzelcu jeśli chodzi o muzykę i festiwale.

Podaj lepszy autorytet i wyrocznię. Może Rafał Gronicz?

Mozart_WA pisze:
Kiedyś groził,że przeniesie festiwal do innego miasta w Polsce

i dziękuję mu za to, że nie przeniósł.

Mozart_WA pisze:
Cieszy mnie fakt, że Burmistrz Gronicz, wielokrotnie tu wywoływany, nie wdaje się w pyskówki z nawiedzonym niejakim Nikosem.

Nie wiem czy zauważyłeś ale burmistrz Gronicz z nikim się nie wdaje w polemiki.
Wydaje się być jakiś taki zastraszony, sterowany. To moje zdanie.

Mozart_WA pisze:
Sądzę, że milczenia p. Rafała jest najlepszą odpowiedzią na wysokie loty niejakiego Nikosa.

A ja sądzę, że milczenie jest spowodowane brakiem argumentów.
O tym kto z nas ma rację przekonamy się najpóźniej za półtora roku.
A moze szybciej.

P
G

ps.
obiecałem, że będę pisał na forum po referendum, ale widzę, że większość pismaków poszła w diabły. Dlaczego?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Niewątpliwe pozytywy z tej całej zadymy:
1. Nikos wziął się do roboty i FG bez pomocy Urzędu zorganizował - czyli jednak można tylko trzeba chcieć. Dodatkowe pieniądze, które mógł uzyskać od Burmistrza na pewno by w tym pomogły ale szkoda że sie obraził ;) - trudno jego sprawa.
2. Od czasu konfliktu z Burmistrzem widać wzmożoną aktywność Nikosa w zakresie organizacji imprez - szkoda tylko że takiej motywacji potrzebował.
Jakoś nikt nie zabronił i nie utrudnił ich organizacji w/na obiektach będących we władaniu "znienawidzonej władzuni" ;-) I po co to całe bicie piany i pie...nie o kłodach pod nogami, nienawiści do Greków, likwidacji FG itp?

Grzegorz pisze:
Mozart_WA napisał/a:
Kiedyś groził,że przeniesie festiwal do innego miasta w Polsce

i dziękuję mu za to, że nie przeniósł.

a może nikt Go tam nie chciał lub nie przyjął jego warunków???

Na koniec jeszcze dla wszystkich takie przysłowie (może chińskie a może nie, nie mam do tego w każdym razie praw autorskich) - oczywiście wszelkie podobieństwo do osób i postaci rzeczywistych jest czysto przypadkowe i niezamierzone.

"Nigdy nie kłóć się z głupcem, inni mogą nie zauważyć różnicy"

Interpretujcie to jak chcecie :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Eldrich pisze:
Niewątpliwe pozytywy z tej całej zadymy:
1. Nikos wziął się do roboty i FG bez pomocy Urzędu zorganizował

Dokładnie. Ja nawet twierdzę, że bez "pomocy" Urzędu Zgorzelec rozwijałby się szybciej i lepiej. Ale Urząd "pomaga" i jest jak jest...

Mozart_WA pisze:
Adminie proszę zamknij temat.

jeśli nie podoba Ci się ten temat to tutaj nie wchodź!. Po co to czytasz schizofreniku i jednocześnie chcesz zamykać temat??? :smt021

Tytuł:
obserwator
obserwator

Już prawie dwa lata trwa dyskusja na temat Festiwalu Piosenki Greckiej w Zgorzelcu. I co z tego wynika? Obie strony "okopały " się na swoich pozycjach. Strony przedstawiają swoje racje przerzucając się odpowiedzialnością. Czyż nie można znaleźć mediatora? Na koniec chciałem dedykować Nikosowi fragment wpowiedzi Ministra R.Sikorskiego: "Nie zwracaj uwagi na to co mówią o Tobie /festiwalu/ karły moralne........." - rób swoje. Za koncert M.Rodowicz dzięki.

Tytuł:
pismak
pismak

Pr

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 19:25 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

qba pisze:
Nikos, nie oglądaj się do tyłu tylko działaj. Pełne amfiteatry są potwierdzeniem, że działasz w słusznej sprawie

ludzie przychodzą na tą szmirę, bo nie mają nic w zamian. Amfiteatr był zawsze pełny - czy to był kiermasz majtek, festyn Trybuny Ludu czy pokazy walk bokserskich. Traktujecie ten festiwal jak jakis skarb narodowy Zgorzelczan - a jest to przecież zwykłe święto disco polo, hały i bezguścia. "Festiwal" oferuje niskich lotów rozrywkę - nie wymagającą od uczestnika minimum wysiłku umysłowego, za to sprowadzającą go do roli biernej, bezrozumnej i bezkrytycznej istoty, której wystarczy rzucony ochłap do pełni szczęścia.
Nikos broni swojej maszynki do nabijania kabzy - i to jest oczywiste. Dziwi mnie tylko, ze robi z tego tragedię nie przymierzając - grecką.
Jako mieszkaniec Zgorzelca cieszę sie, że miasto przestało sponsorować to badziewie. I mam cichą nadzieję, że za te pieniądze zostanie zorganizowane coś ciekawszego, bez tego megalomańskiego zadęcia - za to z sensem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Ja myślę, że Zubek byłby szczęśliwy gdyby miasto dołożyło do tej wystawy majtek, nieraz tkanych nieraz dzianych i wszelkiego badziewia zwanego Jakubami, aby tylko odbywały się na Przedmieściu Nyskim i tam własnie gawiedź swoje dukaty zostawiała . Jak widze te budy to boję się zę to na stałe zmieni styl miasta . A w festiwalu greckim widzę oprócz badziewia muzycznego/ zresztą trudno mi ocenić bo nie jestem znawcą ani fanem muzyki ale wierzę Zubkowi że to chała/ pewien symbol moich młodych lat i obcwania z fantastycznie zakręconymi greckimi kolegami. A jesli chodzi o kulturę to preferuje kameralne klimaty np Kuźni itp

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek pisze:
jest to przecież zwykłe święto disco polo, hały i bezguścia. "Festiwal" oferuje niskich lotów rozrywkę - nie wymagającą od uczestnika minimum wysiłku umysłowego, za to sprowadzającą go do roli biernej, bezrozumnej i bezkrytycznej istoty, której wystarczy rzucony ochłap do pełni szczęścia.

W zasadzie zgadzam się z tym co napisałeś, ale jest wiele osób, które się z tym nie zgadzają - osobiście znam kilka, które z wypiekami opowiadały o wrażeniach z koncertu na FG... no ale o gustach się nie dyskutuje.

Problem leży gdzie indziej! Dlaczego miasto MUSI nam fundować festiwale? przecież te 100 tyś to nasze pieniądze wcześniej odebrane w formie podatku i zwrócone (minus koszta) w postaci hojnej dotacji wg uznania obecnie rządzącego...

zubek pisze:
mam cichą nadzieję, że za te pieniądze zostanie zorganizowane coś ciekawszego.

ciekawszego dla Ciebie? ciekawszego dla większości? czy ciekawszego dla mnie? :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
ludzie przychodzą na tą szmirę

A moze TY nie rozumiesz kultury greckiej.
Sądzę, że można wypowiadać się w temacie, w którym posiadamy wiedzę.
Byłem w Grecji (kilka razy) sądzę, że Nikos właściwie oddaje charakter, klimat i temperament t6ego regionu.

mieszczuch pisze:
Uczciwość R.Gronicza kole w oczy

Tutaj wstrzymam się od komentarzy do czasu ... albo stwierdzę, że pojęcie uczciwości jest bardziej płynne niż pojęcie znajomości muzyki

mieszczuch pisze:
że nie zatrudnił w urzędzie jego siostry

I tylko taka wzmianka? Ja rozpisałbym epistołę na piętnaście stron.
WSwoją drogą zaczyna być tak na rynku, że są etaty a nie ma chętnych a w UM wcale nie jest różowo pod względem finansowym.

mieszczuch pisze:
greckiej podczas występów na Festiwalu Kultur

Mieszczuchu !!!!
to połącz Jakuby ze świętem bolesławieckiej ceramiki, oczywiście w ramach oszczędności (żart)

zubek pisze:
"Festiwal" oferuje niskich lotów rozrywkę

Czy powinniśmy porónać Festiwal Grecki z Jakubami?
Dla mnie takie porównianie wypada blado dla Jakubów.

tadam pisze:
przecież te 100 tyś to nasze pieniądze wcześniej odebrane w formie podatku

Teraz będę złośliwy.
Jasne, że lepiej te pieniądze wydać na odszkodowania, kary lub inne wydatki związane z niewłaściwym gospodarowaniem.
Bijemy się o jakieś 100.000 dla Festiwalu Greckiego oraz z 200.000 na Skypark dla młodzieży.
Jeśli zliczymy nietrafione wydatki, to uzbierać się moze trochę więcej.
Może lepiej dać na te dwa działania wnioskowane przeze mnie pieniądze i zacząć lepiej zarządzać samorządowymi pieniędzmi.
Przecież mogę znowu pokazać wyliczone ewidentne straty Miasta Zgorzelca wynikłe z niewłaściwego zarządzania ale znowy kolejny prezes uda sie na chorobowe. A po co.

Mnie ciągle przyświeca myśl, że prywatny gospodarz lepiej zarządzałby tymi dobrami, jakie ma do dyspozycji burmistrz.

P
G

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Teraz będę złośliwy.
Jasne, że lepiej te pieniądze wydać na odszkodowania, kary lub inne wydatki związane z niewłaściwym gospodarowaniem.

nie odebrałem tego jako złośliwość :lol:
a pieniądze na skatepark czy FG to pryszcz w porównaniu z takim festiwalem jak na przykład EQUAL :shock:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
zubek pisze:
ludzie przychodzą na tą szmirę

A moze TY nie rozumiesz kultury greckiej.
Sądzę, że można wypowiadać się w temacie, w którym posiadamy wiedzę.
Byłem w Grecji (kilka razy) sądzę, że Nikos właściwie oddaje charakter, klimat i temperament t6ego regionu.
Demis Roussos z plejbeku jako gwiazda do kotleta. Tak rozumiesz kulturę grecką?Myslę, ze ten "festiwal" zamiast ją promować bardzo jej szkodzi poprzez fałszywy przekaz.
Nie mozna porównywać Jakubów do "festiwalu". co za absurd. chyba że to całe granie pod piwo i kiełbarę też nazwiemy festynem jarmarcznym. ale myslałem, ze rozmawiamy o imprezie muzycznej.
Ja też mam znajomych Greków (pozdrawiam!)- bardzo ich szanuję i lubię, ale nijak nie kojarzą mi się oni z jedynie słusznym pojęciem kultury greckiej- lansowanym przez Nikosa.
Tadam - masz rację, ale nie chce mi się wierzyć, że nie można stworzyć nic ciekawszego dla wszytskich. Wiem, ze gust ogółu zawsze równa do dołu, ale może nie aż tak?

Tytuł:
pismak
pismak

zubek pisze:
Nie mozna porównywać Jakubów do "festiwalu". co za absurd.

Jako impreze kulturalną, wydaje mi się, że można porównać.

zubek pisze:
Demis Roussos z plejbeku jako gwiazda do kotleta.

i tak wole słychac Roussosa z plejbeku, niekoniecznie do kotleta, niż na żywo tzw. gwiazdki ...
Wole widzieć starających się amatorów spiewać po grecku niż pić piwo przy jednej budce toi toi na Jakubach.
Wole kultywować tradycje fakt zamieszkania w Zgorzelcu Greków w takiej formie niż być przy narodzinach czegoś, co z naszą lokalną kulturą ma niewiele ..... patrz Festiwal Kultur.

P
G

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.