Dzisiaj jest 19 cze 2025, 17:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kos pisze:
Czyżby to byl wierzcholek gory lodowej ?

Na myśl przyszedł Ci pawulonik? :> Hehe..
Oczywiście żartowałem.

Ale Pan Ś. nie powinien sie bulwersować, nie przystoi
to wykształconym osobom. Czy nie rozumie, że to
dysksuja?

pozdr.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Powiedziec dlaczego przestałeś się udzielać w dyskusji na temat który stworzyłeś??? Już Cię nie było tutaj przed dwa dni o ile się nie myle jak nie więcej.Nie otrzymujemy już Twoich postów.Co się stało???

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jagna pisze:
[...] Już Cię nie było tutaj przed dwa dni o ile się nie myle jak nie więcej.Nie otrzymujemy już Twoich postów.Co się stało???

Buahhaha... to jest pacjent tego osrodka prawda?
Ja naprawde zartowałem :>

pozdr

Tytuł:
rekrut
rekrut

Może się boi restrykcji? Nasze spoleczeństwo jesty w ogóle zastraszone . Zawsze można dłużej oczekiwać na przyjęcie do oddzialu , nawet wtedy kiedyjest taka potrzeba . Np. brak miejsc . Nawet jak się ma poważne dolegliwości można czekać pół roku ... Prtzecież wszystko zależy od terminow .

Tytuł:
rekrut
rekrut

jak juz wczesniej wspomniano o istniejacym powinowactwie rodzinnym cirka-powiedziec, mozna sie domyslic ze wypowiedzi cirki sa znane powiedziec :>.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

tuka pisze:
Na myśl przyszedł Ci pawulonik? :> Hehe..
pozdr.

jak to mówią obyś złym prorokiem był :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tuka pawulonik to bardziej związany z umieralną na ulicy Nadbrzeżnej tam pewnie dużo go używają :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jagno, to że wyjechałam z miłymi wspomnieniami z ośrodka nie znaczy, iż nie mam nic do powiedzenia.Po prostu cieszę się, że zabiegi i gimnastyka mi pomogły a raczej uśmierzyły ból.Jesli chodzi o tematy poruszane wcześniej a które dotyczyły pacjentek leżących na sali nr1 to popieram ich rodziny, i to że były tak zbulwersowane.Leżałam na tej sali 4 tygodnie. Teraz mogę powiedzieć, że to wszystko co widziałam i słyszałam nadawało by się na dobry humor. Zachowanie pielęgniarek wobec Natalki, tej która tak szczebiotała, było śmieszne.i takie fałszywe.Nie można ukrywać, że jej rodzice robili i dawali chyba wszystko aby dziecku było jak najlepiej.Kiedy mieli przyjechać, personel biegał wokół łózka co jakiś czas pytając czy dzisiaj będą rodzice.To było w sobotę i niedzielę. Dziewczyna miała w szafce cały arsenał płynów,maści, szczoteczek, kremów.Nic dziwnego. Młode jędrne ciało,chciało higieny a to przecież dla leżącej - tak mało.Kiedy przychodziła ranna lub wieczorna toaleta do obrzydzenia słychać było teksty "to jest to czego nie lubię robić najbardziej "a chodziło o mycie zębów. Biedna była ta dziewczyna. Widać było u niej uśmiech ale jak przyjeżdżała rodzina. Czułam, że jest niedostępna i nic dziwnego skoro była sparaliżowana. Odnosiliśmy wrażenie jakby była nie lubiana bo grymasiła. Miała powody skoro każde podejście do niej przez pielęgniarkę to jakby łaska. To prawda, że rodzice zabrali ją wcześniej, bo to co usłyszeli od niej i zobaczyli jej ciało wyprowadziło ich z równowagi.Czy ta dziewczyna musiała budzić w nocy pacjentkę aby ta poszła po pielęgniarki? Czy to Natalka miała pilnować godziny i czuwać aby upominać się o przewrócenie jej ciała na bok? Czy to ona musiała upominać się aby zdięto jej cewnik?Czy to ona powinna wiedzieć, że powinna była mieć zakładane specjalne buty.? O wszystko się upominała sama bo rodzice byli na sobotę i niedzielę. Jej ciało bywało tak odparzone, że szkoda, iż rodzice tego nie widzieli bo zapewne zabrali by ją wcześniej.To bylo wszystko w tym samym czasie kiedy na sali pacjentka opadała z sił z dnia na dzień. Nie można powiedzieć, że ona byla w pełni nie świadoma. Ona rozmawiała, śmiała się i przede wszystkim jadła.Pamiętam niedzielę, kiedy biedną posadzono do obiadu na wózku. Przyniesiono obiad, który leżał przed nią na stoliku. Rodzice karmili Natalię, a biedna K. siedziała a raczej spała przed posiłkiem. Miała szczęście bo kiedy przyszła pielęgniarka ze zdziwieniem zapytała "... pani K. jeszcze pani nie zjadła ? to ja panią nakarmię? Któregoś wieczoru, kiedy powiedziałano,że dzisiaj będzie pani K. dzwonić, gdyż boli ją kolano. Co zrobiła nocna zmiana ? Nałożyła na bok łóżka, tam gdzie był dzwonek - koc. Dlaczego? Wiadomo ! Aby mieć spokojną noc. Jaka różnica była kiedy sadzano ją na wózek. Jęczała bo ją wszystko bolało. Kiedy córka przychodziła było wręcz przeciwnie.Na forum napisano, że nie ma j€ż wizyt o wcześniejszych porach. Naprawdę, żal by mi było tych, którzy byli zdani na rodzinę. Ale wiem, że są już w domach. Nie rozumię tylko dlaczego jakaś osoba tak żle wypowiedziała się o córce pani K.Ona odwalała kawał roboty za pielęgniarki. gdyby nie chodzące pacjentki i właśnie ta córka, pani K.zawsze byłaby obśliniona siedząc a raczej śpiąc na wózku, czekając aż ktoś się zlituje nad nią, nie mówiąc już o gimnastyce.A propo gimnastyki jakby to tak mozna było nazwać. Takiego widoku teraz juz nie zobaczy nikt. Bo są godziny, których trzeba przestrzegać. Właśnie to ona leżała na kozetce i ledwo się ruszała i tym samym przyciągnęła mój wzrok z korytarza. Zdziwiło mnie, że rusza się / ledwo/ na wysokim lóżku a w tym pomieszczeniu nie ma nikogo prócz jednej pacjentki. Stałam i patrzyłam na nią i pomyślałam jak wspaniale ćwiczy / bezpiecznie/Gdzie była pani rehabilitantka? Puszczała sobie SMS-y . Została nam jeszcze jedna pacjentka i oczywiście ja. Mnie też spotkała przykrość o której napiszę. Witaj Kirka i Jagna

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

no i chyba jednak prawdą jest to że w ośrodku nie dzieje się dobrze i nie jest on idealny.Niestety a szkoda.
droga mario ja wcale nie uważałam że Ty nie masz nic do powiedzenia.

Tytuł:
VIP
VIP

Ktos kiedys powiedzial "Walka na argumenty z ignorantem nie ma najmniejszego sensu" Tak samo Pan Śliwiński nie pozwalał sobie nic wytłumaczyć, bo przyjeta przez niego linia ataku nie przewidywała kompromisu.

Żądania były krótkie: "usunąć całą dyskusję podważającą dobre imie Ośrodka Rechabilitacji, pod grożbą wyciągnięcia konsekwencji prawnych."Dlatego nie ma co opowiadac o tej rozmowie bo nic ciekawego się nie wydarzyło.

Pojawił się natomiast nowy wątek:
przeszła do naszego biura osoba, która poprosiła o zadanie na forum pewnych pytań. Jeżeli ktoś z Was wie coś w tej sprawie to bardzo proszę o zabranie głosu:

1- Czy jest, a jeżeli tak to jakie jest powiązanie pomiędzy publicznym Ośrodkiem Rehabilitacji, a prywatną poradnią Pana Śliwińskiego i sklepem z butami do rehabilitacji ?

2- Jak się ma czas oczekiwania na Pana Śliwińskiego w publicznej poradni, do czasu oczekiwania w prywatnej poradni ?

Ostatnio zmieniony 30 wrz 2005, 22:00 przez aleksander, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pan arogant profesor jeśli chce utrzymać dobre imię ośrodka, niech łaskawie okaże nieco pokory wobec pacjentów. To dla nich przecież istnieje ośrodek i bez nich byłby niepotrzebny, tak jak zbędny byłby także pan Śliwiński. Dobre imię ośrodka już zostało niestety nadszarpnięte, czy ktoś tego chce, czy nie i powody jakieś być musiały.
Cytuj:
Pan Śliwiński nie pozwalał sobie nic wytłumaczyć, bo przyjeta przez niego linia ataku nie przewidywała kompromisu.
Linia ataku :?: nie: obrony :?: :? I nie wyrzucił Cię Adminie za drzwi :?:
A za wolność wypowiedzi chyba już przestali karać :?: :lol:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Żądania były krótkie: "usunąć całą dyskusję podważającą dobre imie Ośrodka Rechabilitacji, pod grożbą wyciągnięcia konsekwencji prawnych.

Heh obrońcy na nasze wyszło...ale to przegrana pacjentów, pozostaną w tej sytuacji bez nadziei na "lepsze jutro".

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dzisiejszy Fakt :

Odmrozili mu kolano

I co tu się dziwić, że sportowcy z zagranicy boją się polskich lekarzy jak ognia! Koszykarz Turowa Zgorzelec Janavor Weatherspoon (25 l.) miał problemy z mięśniem. Klub wysłał go na krioterapię i medycy odmrozili mu nogę! Po zabiegu czarnoskóry zawodnik wyglądał, jakby wrócił z Himalajów. Kiedy Weatherspoon przyjeżdżał do Polski z Oklahomy, wiedział od swojego przyjaciela Michaela Ansleya (38 l.), że są u nas mroźne zimy. Nie mógł jednak przypuszczać, że odmrozi sobie nogę podczas upalnego lata!

bez komentarza

Tytuł:
rekrut
rekrut

aleksandrze widze ze nie odbyles zbyt "owocnej" rozmowy z panem Ś. Jaki bedzie los tegoz oto tematu ?? usuniesz?? Krotko mowiac pomozesz zataic prawde o tym co sie tam wydarzylo??.

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2005, 21:50 przez powiedziec, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Aleksandrze czy zgodziłeś sie na żądania dr.Śliwińskiego???
Chyba nie bo jeśli miałbyś usunąć dyskusje to już byś to zrobił.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.