Dzisiaj jest 19 cze 2025, 11:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

O Jezu! O Jezu! O Jezu! Po trzykroć o Jezu!!! :lol: Toż to zakrawa na SKANDAL! Barczykowa powinna z hukiem wylecieć za taką cenzorską postawę.Chyba jej się epoki pomyliły ale nie zauważyła że to już nie komuna.To trzeba podać do innych gazet żeby rozdmuchały aferę.Straszyć ludzi prokuratorem za poglądy? Udostępniać Barczykowej dane tych osób? I co potem w razie gdy te osoby będą potrzebowały pomocy medycznej? PAVULON z zemsty? A jakie to dane są podawane przy rejestracji? Można wymyślić sobie nazwisko a IP to jak ja sobie piszę z kawiarenki internetowej i zakładam tam konto pocztowe to mogą mnie szukać jak wiatru w polu.Pani Barczyk-aż strach pomyśleć jak muszą być zaszczuci pani pracownicy? Zapewne nikt nie ma odwagi na wyrażanie własnych negatywnych opinii o zozie bo wyleci na bruk.Czy kiedyś przypadkiem dr.Trend za duzo i głośno na zebraniach nie krytykował pani metod i nie wyleciał z hukiem pod byle jakim nie do końca wyjaśnionym pretekstem? Wywaliła pani bardzo dobrego specjalistę i za nim kolektywnie poszli do lubania inni lekarze tylko dlatego że był dla pani nie wygodny?
I co też mnie pani poda do prokuratora bo moja opinie jest dla pani niewygodna? Dla Pani wygody podaję swój adres:
Joanna Krzyżostaniak ul.Mokra 14 Zgorzelec

Tytuł:
rekrut
rekrut

o boże o boże...jeżeli pani B. straszy prokuraturą i sądem mnie za to, że napisałam co widziałam, jak traktuje się pacjentów (zwłaszcza tych ze zniesioną świadomością) w tym ośrodku to w którym świecie my żyjemy??

Konstytucja zapewnia nam wolność slowa, za ktore mozemy ponosic odpowiedzialnosc, ale jezeli mam zostac oskarzona za ujawnianie prawdy to jakby wygladal pozew ?? Boki zrywac bo sformulowanie naprzyklad o nadrywanie opinii osrodka byloby nieprawda. To nie te czasy "dajcie mi czlowieka a i paragraf sie znajdzie."
Uważam, iz nikomu nie wyrządziłam krzywdy, opisalam tylko to co widzialam i przezylam, jezeli ktos sie do tego poczuwa, oznacza to tylko iz doskonale wie o swoich bledach.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Czytając pismo Dyrektor SPZOZ poczułem, jakbym przeniósł się 20 lat wstecz. To straszenie prokuratorem, ta butna pewność siebie, ten sposób argumentacji a w zasadzie jej brak. "JA mam racje i nikt mi tu nie będzie ...". I najgorsza jest ta świadomość, że ja ten sposób myślenia skądś znam. "Wy mi tu nie bedziecie, wiecie. Na takich to my, wiecie, mamy sposoby". I niedługo potem stan wojenny.
Na litość boską trochę pokory wobec obywateli. Żyjemy w demokratycznym kraju. A demokracja, to m. in.liczenie się z opinią społeczną.
Pani Dyrektor ma bezsprzecznie osiągnięcia, którymi może sie pochwalić, ale ten list ...
Natomiast popieram postawę właściciela forum. Tak trzymać.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ja to myślę, że oni nie za bardzo potrafią przedstawić swoje argumenty (o ile je mają), dobrzy są w straszeniu prokuraturą, wzywaniu do podporządkowania się ich jedynie słusznej racji i traktowaniu wszystkich z góry. A tymczasem te metody dawno już wyszły z użycia i należało się nauczyć nowych. Kto się zatrzymał w rozwoju, ten ma kłopoty :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Przeczytałem pismo p. dyrektor ZOZ- u i brak mi właściwie słów , by je skomentować . Całkowita ignorancja w stosunku do tematu dyskusji . Przecież nie ma tam ani slowa na poruszony temat . Jedynie straszenie i próba zamknięcia ust tym , ktorzy cokolwiek chcą powiedzieć . Gdzie tu wolność slowa ? Gdzie prawo do wyrażania własnych opinii ? Pani dyrektor , to Pani ma pensję z naszych podatków , a nie my z Pani . Dlaczego więc nie wykaże Pani chociaż odrobiny szacunku dla tych od których zależy Pani praca ? Stołek dyraktorski w żadnym zakladzie nie jest posadą dozgonną . Ani stołek kierownika danbej jednostki . Nikt nie neguje Pani osiągnięć w zarządzaniu szpitalem i nikt nie neguje osiągnięć pana Ś. w zarządzaniu ośrodkiem . Na forum wytykane są jedynie nieprawidłowości . Dlaczego więc nikt z kompetentnych osob nie uderzy się w piersi i nie przyzna : dziękujemy za zwrocenie uwagi . Postaramy sie to wszystko w jakiś sposób polepszyć . Zwrócimy uwagę na wytknięte nam niedociągnięcia . Czy to tak trudno podjąć dyskusję ? A może odpowiedzią na to wszystko jest cyfra 0 , jaka istnieje przy prośbie o glos do pana Ś . Różnie to mozna skomentować . Zdajemy sobie sprawę , że Pani zadaniem jest dbanie o dobre imię szpitala . My jako obywatele tego miasta również byśmy chcieli , by takie zdanie było utrzymane . Przyjemniej się słyszy gdy nas chwalą niż ganią . Ale niestety , w tej dyskusji pojawily się głosy pacjentów rownież nie z naszego rejonu . O czym to świadczy ? Że niestety nie za bardzo nas chwalą . Może czas już skończyć z zasadą w myśl ludowego porzekadła :
- Mamo , chwalą nas .
- Kto ?
- Wy mnie , a ja was ...
To , że ośrodek oficjalni jest chwalony , przy wszystkich publicznych okazjach , gdzie bywa wiele wysoko postawionych osob nie zawsze jak widać odzwierciedla stan faktyczny . Dlatego tak boli trochę gorzkich uwag . Prawda ? A przecież takie uwagi mają ludzie , ktorzy przebywali w tym ośrodku , którzy stosunki tam panujące odczuły na własnej skórze . Opinii takich ludzi nie wyraża się na zjazdach i sesjach . Przekazywane są sobie z ust do ust . Dlatego dobrze jest , że taka dyskusja ujrzała światło dzienne . Szkoda tylko , że nikt z władz szpitalnych , czy nawet nadrzędnych nie chce zabrać głosu w nasze dyskusji .D obrze się stało , że temat tabu został w końcu poruszony . Wszyscy wiemy jaki jest stan służby zdrowia w całej Polsce . Ale przecież nie od stanu finansowego zależy rzetelne wykonywanie obowiązków i ludzkie podejście do pacjenta . Do tego naprawdę nie trzeba dużych nakładów . Tu potrzeba jedynie trochę zrozumienia i traktowania pacjenta nie jako zło konieczne , ale jak kogoś kto oczekuje pomocy . Nie można pozwolić , by ludzie czelający pod drzwiami czuli się jak ktoś gorszy , ktoś kto zakłóca spokoj i ma czelność o cokolwiek się pytać . Nie tędy droga . Wraz z nastaniem reformy służby zdrowia mówiono nam , że podniesie się standard usług medycznych , ponieważ aby się utrzymać placówki będą musiały walczyć o pacjentów ... W naszy ośrodku jest akurat odwrotnie . Myślę , że większość pacjentów gdyby wiedziała jaka atmosfera panuje w ośrodku i gdyby miała wybor skorzystałaby z uslug innych podobnych placówek . Niestety , nikt nie wie co go czeka zanim nie doświadczył tego na sobie samym . A jak doświadczył .. to już mu tego nikt nie odbierze . Dlatego po raz kolejny prosimy o ustosunkowanie się do poruszanych tematów , a nie o straszenie . Nie jesteśmy dziećmi , chcemy po prostu odpowiedzi .

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Kilka uwag jak zwykle na przekór :)
Je¶li nie pamiêtacie to przypomnê. Dr T. z ortopedii wylecia³ za uderzenie kilkunastoletniego pacjenta, który jego zdaniem zachowywa³ siê histerycznie i zas³ugiwa³ na to. Nie wiem czy bym chcia³ aby ordynator wali³ moje dziecko g³owê.
Po drugie co do odpowiedzi ZOZ –u. Jeste¶cie ¶mieszni. Piszecie, ¿e ka¿dy mo¿e mieæ swoje zdanie. A dalej ¶wiête oburzenie jak inni je przedstawiaj±. ZOZ te¿ ma swoje zdanie – uwa¿a, ¿e wypowiedzi na forum naruszaj± jego dobre imiê. I ju¿. Nikogo nie straszy a jedynie przypomina o konsekwencjach takich dzia³añ. Jak jedziesz 200 na godzinê i kto¶ mówi, ¿e mo¿esz dostaæ mandat to uznasz ¿e ciê straszy?????

Dlatego te¿ ZOZ zapewne nie podejmuje dyskusji. Swoje zdanie juz przedstawi³. Mo¿e wam to pasowaæ albo nie. Tak samo jak ZOZ – owi nie pasuj± wasze ¿ale. Ja siê im nie dziwiê. Oni napisz± swoje, jak ju¿ próbowali tu robiæ ludzie z o¶rodka, a wy im odpowiecie ¿e i tak wiecie lepiej. :) To do niczego nie prowadzi.
Je¶li tam faktycznie by³o tak ¼le, to gwarantujê wam ¿e po waszych postach na pewno siê zmieni. Bo pewnie nie s± na tyle niepowa¿ni, aby wystawiaæ siê na dalsze strza³y. I wcale ni musza pisaæ odpowiedzi. Odpowiedzi potrzebuje wasze EGO a nie dobro sprawy :).

Aha nie jestem z ZOZ –u i z O¶rodka.:)

PS. Admin a mo¿e trzeba byæ tym lepszym i tak ³adnie napisaæ do ZOZ –u ¿e dla dobra sprawy powinno siê zrobiæ konferencjê prasow± na któr± zaproszeni zostan± dziennikarze i ci, którzy maj± zastrze¿enia. Zobaczymy ilu ich przyjdzie. :) Te kilka osób na forum to ¿aden „powszechny odzew”

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Myrmidon pisze:

Po drugie co do odpowiedzi ZOZ –u. Jesteście śmieszni. Piszecie, że każdy może mieć swoje zdanie. A dalej święte oburzenie jak inni je przedstawiają. ZOZ też ma swoje zdanie – uważa, że wypowiedzi na forum naruszają jego dobre imię. I już. Nikogo nie straszy a jedynie przypomina o konsekwencjach takich działań. Jak jedziesz 200 na godzinę i ktoś mówi, że możesz dostać mandat to uznasz że cię straszy????? Dlatego też ZOZ zapewne nie podejmuje dyskusji. Swoje zdanie juz przedstawił. Może wam to pasować albo nie. Tak samo jak ZOZ – owi nie pasują wasze żale. Ja się im nie dziwię. Oni napiszą swoje, jak już próbowali tu robić ludzie z ośrodka, a wy im odpowiecie że i tak wiecie lepiej....bla bla bla

Czytaj ze zrozumieniem :

Cytuj:
Jednocześnie informuję, że w przedmiotowej sprawie wystąpiłam do Prokuratory Rejonowej....

To jest konkretne działanie a nie straszenie. Postawa ZOZ-u to żadne "własne zdanie", to chęc ukręcenia łba sprawie w pożałowania godny sposób.

Fakty są takie:

- pismo pani dyrektor mówi o "pomówieniach i insynuacjach" - nie odnosząc się do żadnej konkretnej wypowiedzi, żadając tylko danych osobowych forumowiczów

- nie podjęto żadnej próby merytorycznego ustosunkowania się całego tego wątku, a zwłaszcza przedstawionych zaniedbań

Podobno żyjemy w demokratycznym kraju, gdzie sprawy publiczne powinno załatwiać się w sposób publiczny. Jednak żyjemy w mieście gdzie traktuje się instytucje jak własne folwarki, od których wara.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
Dr T. z ortopedii wyleciał za uderzenie kilkunastoletniego pacjenta, który jego zdaniem zachowywał się histerycznie i zasługiwał na to. Nie wiem czy bym chciał aby ordynator walił moje dziecko głowę.

dla ścisłości: głową, czy w głowę, bo to dość istotne... :?: :o
Cytuj:
powinno się zrobić konferencję prasową na którą zaproszeni zostaną dziennikarze i ci, którzy mają zastrzeżenia.
jestem za, pomysł (propozycja) jest dobry.

rekrut
rekrut

Jestem jak najbardziej za tym, a¿eby zrobiæ konferencjê albo lepiej konfrontacjê stron. Pani Dyrektor proszê o tym pomy¶leæ.
Wtedy mo¿e rozja¶ni siê ta ca³a sprawa.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Nie wiem , czy kilkunastoletni chłopiec zachowywał się histeryczbie , ale tez nie wyobrażam sobie sytuacji by leyarz bil spokojnie siedzące dziecko Jak to moglo wyglądać ? ..... Chłopiec sobie leży ( czy siedzi pokornie , a tu wpada lekarz i znienacha w łeb ??? Za co ? Za to ze zgłosił sie do szpitala i zakłócił spokoj pracownikom ? Oj . chyba coś tu nie tak ...

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Oczywi¶cie mia³o byæ "w g³owê". Z tego co pamiêtam to w twarz. Pisa³y o tym gazety lokalne i to w liczbie wszystich.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A co do zozu, ja ich rozumiem, ich zdaniem s± to pomówienia i podjêli dzia³ania, aby wyci±gn±æ konsekwencjê. Jak sami piszecie, to jest wolny kraj. Ty mo¿esz pisaæ, ale za to ponosisz odpowiedzialno¶æ. W przeciwnym razie mo¿na by napisaæ wszytko. Np ¿e ....to......

Popytajcie siê jak to by³o z tym koszykarzem. Ciekawych rzeczy siê dowiecie. Mo¿e pisemko do klubu? Mo¿e napisz± co siê sta³o? Jak to prezes chcia³ odszkodowanie od o¶rodka rehabilitacji a potem przeprasza³ jego pracowników. I kto tak naprawdê zrobi³ kuku koszykarzowi. Mo¿e siê zdradz± tê tajemnicê? Choæ w±tpiê.
Je¶li z tymi waszymi sprawami jest tak jak z koszykarzem, co to mu co¶ odmrozili (sic!) to jest to jedna wielka blaga.
A czy przypadkiem ci, którzy tu opluwaj± o¶rodek i jego personel nie chcieli prywatnie zatrudniæ jego rehabilitantów. Bo o tym te¿ co¶ s³ysza³em. :)

Tytuł:
obserwator
obserwator

Ktoś chce stworzyć nowy ośrodek rehabilitacji w Zgorzelcu ? ciekawe ...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Myrmidon pisze:
Popytajcie się jak to było z tym koszykarzem. Ciekawych rzeczy się dowiecie. Może pisemko do klubu? Może napiszą co się stało? Jak to prezes chciał odszkodowanie od ośrodka rehabilitacji a potem przepraszał jego pracowników. I kto tak naprawdę zrobił kuku koszykarzowi. Może się zdradzą tę tajemnicę? Choć wątpię.
Jeśli z tymi waszymi sprawami jest tak jak z koszykarzem, co to mu coś odmrozili (sic!) to jest to jedna wielka blaga.

Widać kolega z kręgu dobrze poinformowanych. Nikt z nas nie wie co się dokładnie stało bo zapadła zmowa milczenia. Jeśli "blaga", jeśli prezes "przepraszał" to czemu ośrodek, dyr. Barczyk niczego nie prostowała ? Ma takie prawo przecież i nie my to wyciągneliśmy tylko "Fakt". Po za tym zadziwia mnie to z jakim uporem bronisz ośrodka i traktowania ludzi z góry. I nie ironizuj bo Ci to nie wychodzi i nie najlepiej o Tobie świadczy.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
czy przypadkiem ci, którzy tu opluwają ośrodek i jego personel nie chcieli prywatnie zatrudnić jego rehabilitantów. Bo o tym też coś słyszałem

No widzisz.."slyszales" ...na dodatek zle uslyszales bo my nie chcielismy nikogo najmowac prywatnie. Z mojej strony zostala napisana tylko prawda, to co tam sie wydarzylo.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.