Chuck Norris jr pisze:
dać spokój z tablicami, których i tak nikt nikt czyta.
Ty nie czytasz ... czyli nikt.
Ja państwo .... ktoś już tak kiedyś chyba powiedział.
Chuck Norris jr wytłumacz mi może rzeczowo, w czym będą przeszkadzać Tobie tablice i informacje o tym, że mieszkali tu Grecy?
Czy sądzisz, że kiedyś będą mieli roszczenia terytorialne w związku z zamieszkiwaniem tutaj?
W Zgorzelcu jest niewiele promowanych miejsc, które mógłbym pokazać przyjezdnym.
Jedno więcej wg mnie, nie zaszkodzi.
makaron pisze:
Proponuję powołać komitet budowy pomnika i powołać na przewodniczącego naszego oponenta z forum w osobie Grzegorza, są jakieś kontrpropozycje
Zastanawiające.
Gdybym miał się podjąć być przewodniczącym, to jedynie honorowym.
Nie sądzę abym był kompetentny w tej dziedzinie.
Pomysł sam w sobie nie najgłupszy.
W końcu można w Zgorzelcu zrobić galerię rzeźb ludzi, którzy w jakiś sposób wpisali się w miasto.
Gdzieś tam w świecie mają Aleję Gwiazd a u nas mogłyby to być rzeźby .. lub cuś podobnego.
makaron pisze:
Grzegorz napisał/a:
Ile razy występowałeś w telewizyjnej dwójce ?
Nikos występował nie raz.
Sam słyszałem, że promował m.in. Zgorzelec.
Mało?
"Frytka" z Bigbradera występowała też kilkakrotnie (podejrzewam, ze wiecej razy niz Nikos)
Cudownie, że zacytowałeś moje pytanie.
Twoja odpowiedź mija się z pytaniem na zasadzie:
A U WAS BIJĄ MURZYNÓW !!
Może zadam inne pytanie:
Czy sądzisz, że Nikos mniej od Ciebie zrobił w propagowaniu Zgorzelca?
Frytka z pewnością niewiele zrobiła dla Zgorzelca, ale Ty?
makaron pisze:
ak ktoś kilka razy pokaże się w telewizji w godzinach południowych (kiedyś wystapił w programie kawa i herbata czy coś związanego ze śniadaniem) i powie kilka słów o FG w Zgorzelcu to juz pół Polski pamięta to przez dekadę i "wali drzwiami i oknami do Zgorzelca". Grzegorzu halo, halo tutaj Ziemia
Zrób przynajmniej tyle co Nikos będziemy Cię wielbić i pomnik Ci wybuduję. Osobiście.
makaron pisze:
Zostań burmistrzem i wybuduj chociaż jedno kolejne boisko szkolne Orlik. Bedzie dobrze
Jestem realistą.
Staram się być człowiekiem spoza układów.
W przypadku, kiedy zostałbym burmistrzem musiałbym zwolnić przynajmniej te osoby w urzędzie i w mieście, które załapały się na stanowiska z partyjnego nadania.
Byłby krzyk i zgrzytanie zębów i rzeź niewiniątek.
Wprowadziłbym zasady, o których mówiła osoba aktualnie urzędująca na stanowiusku burmistrza o konkursach i przejrzystości .. i takie tam dyrdymały o demokracji i sprawiedliwości.
I chciałbyś mieć takiego burmistrza?
Nie żartuj.
A gdzie układy?
A gdzie knucie?
A gdzie kopanie dołków pod kimś?
A gdzie w końcu kolesie?
Co do "orlików", to jestem przy budowie nie jednej budowy prywatnej i widzę sposób budowania, zarządzania finansami itp.
Wiesz ..... na prywatnych budowach to jest zupełnie inaczej, niż w spółkach miejskich lub Urzędzie Miejskim w Zgorzelcu.
Ciąglę widzę, że jak coś nie jest moje, to jest niczyje.
Taka popeerelowska przypadłość.
makaron pisze:
Mozemy sobie tak w nieskończoność punktować co jesteśmy w stanie zrobic a co nie tylko po co
No właśnie.
Sądzę, że po to aby ktoś mógł w spokoju robić Festiwal Grecki.
makaron pisze:
Moim pragnieniem jest aby Nikos zajął się organizacją FG a nie kampanią wyborczą przeciwko radnym i burmistrzowi za to, ze nie dali mu tyle kasy ile chciał
Ja tego nie odczytuje jako kampania, ale jako żal do rządzących.
Popieram go dlatego, że nie dostaje pieniędzy na Festiwal Grecki bo ich jest za mało w kasie urzędu miejskiego.
Pieniędzy w kasie miejskiej jest za mało bo burmistrz prowadzi niegospodarnie sprawy urzędu. Jego wolty powodują to, że miasto zamiast sponsorować kulturę, budować chodniki, odnawiać miejskie toalety itp, łoży pieniądze na działania gospodarcze związane z ambicjami rządzących bez wyobraźni.
Dlatego Nikos ma moje poparcie.
Wolę milion przeznaczyć na Festiwal Grecki, niż na reozganizację spółek miejskich, które padają lub są dziwnie powiązane.
Wole przeznaczyć pieniądze na Festiwal Grecki niż na kary za niewłaściwe postępowanie zarządzających miastem spowodowane ich nieudolnością, niekompetencją.
makaron pisze:
Jak widać szybko sobie poradził z brakiem funduszy znalazł gdzie indziej (tylko dlaczego znowu w instytucji publicznej?).
Też. Żeby było jasne.
instytucja publiczna też dała kasę.
Makaron a gdzie w Zgorzelcu Ty szukałbyś kasy?
Podpowiedz Nikos to czyta może mu pomożesz, podpowiadając bo w prywatnych firmach też szukał i znalazł.
makaron pisze:
mamy w Zgorzelcu jednego "magnata finansowego" narodowosci greckiej co wykupił pokaźną część miasta - jakoś nie słychać aby wspierał finansowo w znacznym stopniu FG, nikt o tym nigdzie nie napisał
Ty nie chodzisz na Festiwal Grecki to nie wiesz.
Ja kiedyś byłem i na własne uszy słyszałem podziękowania.
Wymieniona została osoba, o której wspomniałeś.
Na ostatnich dwóch festiwalach nie byłem. Nie wiem, czy były podziękowania bo wyjechałem poza Polskę w tym czasie w sprawach służbowych. Chyba jestem usprawiedliwiony?
makaron pisze:
Jeżeli bedzie taki obrotny, że uzyska rokrocznie np. 80% funduszy od np. zgorzeleckich oddziałów banków z zakładów pracy i prywatnych podmiotów gospodarczych (mamy w Zgorzelcu jednego "magnata finansowego" narodowosci greckiej co wykupił pokaźną część miasta - jakoś nie słychać aby wspierał finansowo w znacznym stopniu FG, nikt o tym nigdzie nie napisał) to nie napiszę jednego słowa sprzeciwu wobec sfinansowania pozostałych 20% z kasy miasta.
Wysokie stawiasz wymagania.
Mam tylko nadzieję, że zawieszenie tak wysoko poprzeczki względem Nikosa nie jest tylko wprowadzeniem wymagań zaporowych aby uniemożliwić mu pozyskanie funduszy z kasy miejskiej na Festiwal Grecki?
Mam nadzieję, że wobec innych podmiotów prowadzących podobne działania którym dofinansowano w 80 % lub więcej też grzmisz i piętnujesz?
P
G
i ....