Dzisiaj jest 22 cze 2025, 14:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

A może tak wykorzystać stary betonowy postument na placu Popiełuszki i postawić tam pomnik Nikosa, dać spokój z tablicami, których i tak nikt nikt czyta. Może zaspokoiłoby to jego ego i odpuściłby z resztą spraw. Każdy ambitny człowiek pnie się w górę i po zaspokojeniu swoich ambicji przechodzi na zasłużony spoczynek. Więc może opłacałoby się poświęcić na ten cel trochę grosza.
Pod rozwagę burmistrzowi.

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr, pomysł godny uwagi :lol: :lol: :lol:
Proponuję powołać komitet budowy pomnika i powołać na przewodniczącego naszego oponenta z forum w osobie Grzegorza, są jakieś kontrpropozycje? :grin: ? :grin: ? :grin:
Grzegorz pisze:
Ile razy występowałeś w telewizyjnej dwójce ?
Nikos występował nie raz.
Sam słyszałem, że promował m.in. Zgorzelec.
Mało?

"Frytka" z Bigbradera występowała też kilkakrotnie (podejrzewam, ze wiecej razy niz Nikos) a nie wiem nawet z jakiego miasta pochodzi i co lub kogo promuje!!! :lol: :lol: :lol: Chłopie skończ wciskać ten kit, ze jak ktoś kilka razy pokaże się w telewizji w godzinach południowych (kiedyś wystapił w programie kawa i herbata czy coś związanego ze śniadaniem) i powie kilka słów o FG w Zgorzelcu to juz pół Polski pamięta to przez dekadę i "wali drzwiami i oknami do Zgorzelca". Grzegorzu halo, halo tutaj Ziemia!!!!
Cytuj:
Daj z siebie chociaż tyle. Będzie dobrze.

Miałem to przemilczeć ale mam nieodpartą chęć odpowiedzieć Ci w taki sam sposób :lol: Zostań burmistrzem i wybuduj chociaż jedno kolejne boisko szkolne Orlik. Bedzie dobrze :grin: :grin: :grin: Mozemy sobie tak w nieskończoność punktować co jesteśmy w stanie zrobic a co nie tylko po co???
Grzegorz pisze:
Powinniśmy mieć żal do Nikosa, że wcześniej nie znalazł firm i pieniędzy by wyremontować dworzec .... to prawda ... Nikos powinien w Zgorzelcu zajmować się wszystkim ... i organizować Festiwal Grecki za darmo .....
To Twoje pragnienie ?

Moim pragnieniem jest aby Nikos zajął sie organizacją FG a nie kampanią wyborczą przeciwko radnym i burmistrzowi za to, ze nie dali mu tyle kasy ile chciał. Jak widać szybko sobie poradził z brakiem funduszy znalazł gdzie indziej (tylko dlaczego znowu w instytucji publicznej?). Jeżeli bedzie taki obrotny, że uzyska rokrocznie np. 80% funduszy od np. zgorzeleckich oddziałów banków z zakładów pracy i prywatnych podmiotów gospodarczych (mamy w Zgorzelcu jednego "magnata finansowego" narodowosci greckiej co wykupił pokaźną część miasta - jakoś nie słychać aby wspierał finansowo w znacznym stopniu FG, nikt o tym nigdzie nie napisał) to nie napiszę jednego słowa sprzeciwu wobec sfinansowania pozostałych 20% z kasy miasta.
Odnośnie dworca aluzja była do frekwencji osób przyjeżdzających do Zgorzelca na FG - tłumy na dworcu a konkretniej ich brak :lol: :grin: :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:
dać spokój z tablicami, których i tak nikt nikt czyta.

Ty nie czytasz ... czyli nikt.

Ja państwo .... ktoś już tak kiedyś chyba powiedział.

Chuck Norris jr wytłumacz mi może rzeczowo, w czym będą przeszkadzać Tobie tablice i informacje o tym, że mieszkali tu Grecy?

Czy sądzisz, że kiedyś będą mieli roszczenia terytorialne w związku z zamieszkiwaniem tutaj?
W Zgorzelcu jest niewiele promowanych miejsc, które mógłbym pokazać przyjezdnym.
Jedno więcej wg mnie, nie zaszkodzi.

makaron pisze:
Proponuję powołać komitet budowy pomnika i powołać na przewodniczącego naszego oponenta z forum w osobie Grzegorza, są jakieś kontrpropozycje

Zastanawiające.
Gdybym miał się podjąć być przewodniczącym, to jedynie honorowym.
Nie sądzę abym był kompetentny w tej dziedzinie.
Pomysł sam w sobie nie najgłupszy.
W końcu można w Zgorzelcu zrobić galerię rzeźb ludzi, którzy w jakiś sposób wpisali się w miasto.
Gdzieś tam w świecie mają Aleję Gwiazd a u nas mogłyby to być rzeźby .. lub cuś podobnego.

makaron pisze:
Grzegorz napisał/a:
Ile razy występowałeś w telewizyjnej dwójce ?
Nikos występował nie raz.
Sam słyszałem, że promował m.in. Zgorzelec.
Mało?

"Frytka" z Bigbradera występowała też kilkakrotnie (podejrzewam, ze wiecej razy niz Nikos)

Cudownie, że zacytowałeś moje pytanie.
Twoja odpowiedź mija się z pytaniem na zasadzie:
A U WAS BIJĄ MURZYNÓW !!

Może zadam inne pytanie:
Czy sądzisz, że Nikos mniej od Ciebie zrobił w propagowaniu Zgorzelca?
Frytka z pewnością niewiele zrobiła dla Zgorzelca, ale Ty?
makaron pisze:
ak ktoś kilka razy pokaże się w telewizji w godzinach południowych (kiedyś wystapił w programie kawa i herbata czy coś związanego ze śniadaniem) i powie kilka słów o FG w Zgorzelcu to juz pół Polski pamięta to przez dekadę i "wali drzwiami i oknami do Zgorzelca". Grzegorzu halo, halo tutaj Ziemia

Zrób przynajmniej tyle co Nikos będziemy Cię wielbić i pomnik Ci wybuduję. Osobiście.

makaron pisze:
Zostań burmistrzem i wybuduj chociaż jedno kolejne boisko szkolne Orlik. Bedzie dobrze

Jestem realistą.
Staram się być człowiekiem spoza układów.

W przypadku, kiedy zostałbym burmistrzem musiałbym zwolnić przynajmniej te osoby w urzędzie i w mieście, które załapały się na stanowiska z partyjnego nadania.
Byłby krzyk i zgrzytanie zębów i rzeź niewiniątek.
Wprowadziłbym zasady, o których mówiła osoba aktualnie urzędująca na stanowiusku burmistrza o konkursach i przejrzystości .. i takie tam dyrdymały o demokracji i sprawiedliwości.

I chciałbyś mieć takiego burmistrza?
Nie żartuj.
A gdzie układy?
A gdzie knucie?
A gdzie kopanie dołków pod kimś?
A gdzie w końcu kolesie?

Co do "orlików", to jestem przy budowie nie jednej budowy prywatnej i widzę sposób budowania, zarządzania finansami itp.
Wiesz ..... na prywatnych budowach to jest zupełnie inaczej, niż w spółkach miejskich lub Urzędzie Miejskim w Zgorzelcu.
Ciąglę widzę, że jak coś nie jest moje, to jest niczyje.
Taka popeerelowska przypadłość.

makaron pisze:
Mozemy sobie tak w nieskończoność punktować co jesteśmy w stanie zrobic a co nie tylko po co

No właśnie.
Sądzę, że po to aby ktoś mógł w spokoju robić Festiwal Grecki.

makaron pisze:
Moim pragnieniem jest aby Nikos zajął się organizacją FG a nie kampanią wyborczą przeciwko radnym i burmistrzowi za to, ze nie dali mu tyle kasy ile chciał

Ja tego nie odczytuje jako kampania, ale jako żal do rządzących.
Popieram go dlatego, że nie dostaje pieniędzy na Festiwal Grecki bo ich jest za mało w kasie urzędu miejskiego.
Pieniędzy w kasie miejskiej jest za mało bo burmistrz prowadzi niegospodarnie sprawy urzędu. Jego wolty powodują to, że miasto zamiast sponsorować kulturę, budować chodniki, odnawiać miejskie toalety itp, łoży pieniądze na działania gospodarcze związane z ambicjami rządzących bez wyobraźni.
Dlatego Nikos ma moje poparcie.

Wolę milion przeznaczyć na Festiwal Grecki, niż na reozganizację spółek miejskich, które padają lub są dziwnie powiązane.
Wole przeznaczyć pieniądze na Festiwal Grecki niż na kary za niewłaściwe postępowanie zarządzających miastem spowodowane ich nieudolnością, niekompetencją.

makaron pisze:
Jak widać szybko sobie poradził z brakiem funduszy znalazł gdzie indziej (tylko dlaczego znowu w instytucji publicznej?).

Też. Żeby było jasne.
instytucja publiczna też dała kasę.

Makaron a gdzie w Zgorzelcu Ty szukałbyś kasy?
Podpowiedz Nikos to czyta może mu pomożesz, podpowiadając bo w prywatnych firmach też szukał i znalazł.

makaron pisze:
mamy w Zgorzelcu jednego "magnata finansowego" narodowosci greckiej co wykupił pokaźną część miasta - jakoś nie słychać aby wspierał finansowo w znacznym stopniu FG, nikt o tym nigdzie nie napisał

Ty nie chodzisz na Festiwal Grecki to nie wiesz.
Ja kiedyś byłem i na własne uszy słyszałem podziękowania.
Wymieniona została osoba, o której wspomniałeś.

Na ostatnich dwóch festiwalach nie byłem. Nie wiem, czy były podziękowania bo wyjechałem poza Polskę w tym czasie w sprawach służbowych. Chyba jestem usprawiedliwiony?

makaron pisze:
Jeżeli bedzie taki obrotny, że uzyska rokrocznie np. 80% funduszy od np. zgorzeleckich oddziałów banków z zakładów pracy i prywatnych podmiotów gospodarczych (mamy w Zgorzelcu jednego "magnata finansowego" narodowosci greckiej co wykupił pokaźną część miasta - jakoś nie słychać aby wspierał finansowo w znacznym stopniu FG, nikt o tym nigdzie nie napisał) to nie napiszę jednego słowa sprzeciwu wobec sfinansowania pozostałych 20% z kasy miasta.

Wysokie stawiasz wymagania.
Mam tylko nadzieję, że zawieszenie tak wysoko poprzeczki względem Nikosa nie jest tylko wprowadzeniem wymagań zaporowych aby uniemożliwić mu pozyskanie funduszy z kasy miejskiej na Festiwal Grecki?
Mam nadzieję, że wobec innych podmiotów prowadzących podobne działania którym dofinansowano w 80 % lub więcej też grzmisz i piętnujesz?

P
G

i ....

Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 5:37 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

uważam, że festiwal powinien być, i o tym nie ma co dyskutować. widzę, nie tylko ja, że miasto, czyli burmistrz i ta rada miasta dali ciała. nie potrafili uwzględnić potrzeby dużej grupy mieszkańców swojego miasta, jaką jest obejrzenie i spotkanie się ludzi na tym festiwalu.
widzę tu także całkiem inną stronę tego medalu. wykorzystywanie całej draki związanej z festiwalem do politycznych rozgrywek w konkretnym celu- zdobycia kasy przez firmę, która organizuje festiwal. i to nie jest ważne, jak ta firma się nazywa i kto ją reprezentuje.
bez względu na to, czy właściciel firmy ma zasługi czy nie, to jest firma, która podlega prawom rynku.
miasto nie powinno wycofywać się z festiwalu, to jasne, ale to nie musiało oznaczać, że tylko nikos musiał to robić. on ma umiejętności w zdobywaniu pieniędzy (pecunia non olet), jest grekiem z pochodzenia, ale w pozyskiwaniu pieniędzy publicznych to nie może być argument.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 26 lis 2012, 11:45 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Festiwalu miało nie być.Ale i mnie też.
Zobacz na stronie Urzędu Miejskiego "Ludzie Kultury" są
Grudziński Tadeusz,
Dobrzyński Zbyszek,
Żak Grzegorz.
Na stronie MDK "imprezy"nie wpisano że odbędzie się koncert z okazji X lecie Powiatu ,no i XII Festiwalu Grecki ,pomimo że od stycznia wiedzą,bo mam zgodę na realizację imprezy.
To że te koncerty ja organizuje a nie miasto i MDK nie znaczy że w kalendarzu imprez masowych w amfiteatrze nie można tego podać.To jest informacja dla widzów.Ale może widzowie festiwalu są inni?.To są działanie w MIEJSKIM AMFITEATRZE.I nie jest to impreza prywatna czy komercyjna .Ale ja to organizuję dla mieszkańców Zgorzelca to jestem be?.To świadczy o wszystkim.Władze Zgorzelca już dość krzywdy narobili gdzie drugie skrzypce gra MDK. Ja z nimi nie konkuruję i niech się nie podniecają .
Widocznie oni zemną. Pisałem chyba już kiedyś że przypomina mi to jednego z burmistrzów z połowy lat 90 tych z którym miałem konflikt.Za to nie umieścił i pominą w nowym folderze wydanym przez Urząd Miasta w kalendarzu wydarzeń że w 1949 przyjechali do Zgorzelca grecy.
To jest to samo działanie,wstydliwe i obnażające cel.O swojej działalności artystycznej w Zgorzelcu i dalej dziś nie będę się rozpisywał.
Nikos

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Chuck Norris jr wytłumacz mi może rzeczowo, w czym będą przeszkadzać Tobie tablice i informacje o tym, że mieszkali tu Grecy?

czy ja gdzieś napisałem, że mi one przeszkadzają? przeszkadzać mi mogą tyle, co Tobie moje pisanie, czyli niewiele. Tylko, wolałbym, aby para szła w koła a nie w gwizdek, jeśli kumasz o co mi chodzi.
Napisz książkę, skoro masz taki talent do pisania, bo elaboraty na forum są niestrawne i im dłuższe, tym mniej osób je czyta. Chyba że chodzi o podobny efekt, jak w przypadku tablic: żeby były i zajmowały jak najwięcej miejsca, powiększając tym samym terytorium własne. Zachowajmy proszę, proporcje.

Cytuj:
Władze Zgorzelca już dość krzywdy narobili gdzie drugie skrzypce gra MDK. Ja z nimi nie konkuruję i niech się nie podniecają .
Widocznie oni zemną.
czy władze powinny dopisać na stronie UM Nikosa Rusketosa?

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Zastanawiające.
Gdybym miał się podjąć być przewodniczącym, to jedynie honorowym.
Nie sądzę abym był kompetentny w tej dziedzinie.
Pomysł sam w sobie nie najgłupszy.
W końcu można w Zgorzelcu zrobić galerię rzeźb ludzi, którzy w jakiś sposób wpisali się w miasto.
Gdzieś tam w świecie mają Aleję Gwiazd a u nas mogłyby to być rzeźby .. lub cuś podobnego.

upsss.... bierzesz to na poważnie???? :lol: to było z drwiną w podtekście :grin: :grin: :grin:
Grzegorz pisze:
Czy sądzisz, że Nikos mniej od Ciebie zrobił w propagowaniu Zgorzelca?

Sadzę, że jego wysiłki w propagowaniu Zgorzelca dają efekt marginalny.
I nic do rzeczy nie ma tutaj co i ile ja zrobilem w kwestii propagowania naszego miasta. Skoro tak cie to interesuje to napiszę ci, ze ja nic nie zrobiłem w tej kwestii i nie mam zamiaru bo nie mam żadnych możliwosci w tej kwestii, wolę zająć się innymi sprawami.
Grzegorz pisze:
Zrób przynajmniej tyle co Nikos będziemy Cię wielbić i pomnik Ci wybuduję. Osobiście.

Zapomnij, skoro chcesz stawiać wszystkim pomniki za to co zrobił Nikos, to ja już wolę Rafała Gronicza jako burmistrza. Widzę, ze jesteś kolejnym napalonym ideologiem propagandy i patosu. Niestety nie postawisz mi pomnika bo ja nie jestem zainteresowany propagowaniem Zgorzelca, bardziej interesuje mnie jego rozwój - praktyczny rozwój.
Grzegorz pisze:
W przypadku, kiedy zostałbym burmistrzem musiałbym zwolnić przynajmniej te osoby w urzędzie i w mieście, które załapały się na stanowiska z partyjnego nadania.
Byłby krzyk i zgrzytanie zębów i rzeź niewiniątek.
Wprowadziłbym zasady, o których mówiła osoba aktualnie urzędująca na stanowiusku burmistrza o konkursach i przejrzystości .. i takie tam dyrdymały o demokracji i sprawiedliwości.

Paplanina żywcem z jakiejś ulotki wyborczej. Czy to juz element twojej kampani wyborczej???
Grzegorz pisze:
Makaron a gdzie w Zgorzelcu Ty szukałbyś kasy?
Podpowiedz Nikos to czyta może mu pomożesz, podpowiadając bo w prywatnych firmach też szukał i znalazł.

Czytaj uważniej to co piszę to znajdziesz te miejsca.
Grzegorz pisze:
Ty nie chodzisz na Festiwal Grecki to nie wiesz.
Ja kiedyś byłem i na własne uszy słyszałem podziękowania.
Wymieniona została osoba, o której wspomniałeś.

tak??? i co z tego wynika??? Wymienił Nikos jakąś kwotę??? I jaka relacja była do kwoty np. przekazanej przez miasto???
Grzegorz pisze:
Mam nadzieję, że wobec innych podmiotów prowadzących podobne działania którym dofinansowano w 80 % lub więcej też grzmisz i piętnujesz?

FG finansowało miasto w latach poprzednich w min. 80% i słowem nic nie pisałem bo to była decyzja ówczesnych radnych i burmistrza, dlatego nie pietnuję nikogo kto ma takowe dofinansowanie z kasy miejskiej. Piętnuje natomiast i piętnować będę każdego kto będzie robił awantury polityczne o dofinansowanie gdy jakiś urząd (miasta lub powiatu) zadecyduje o zmniejszeniu kwoty. To jest suwerenna decyzja organów samorządowych i tyle. Dał powiat to trudno to sprawa radnych powiatu i starosty ja nie robię nagonki politycznej na nich za to. Przy wyborach mieszkańcy zweryfikują między innymi i tę decyzję.

Tytuł:
rekrut
rekrut

nikos pisze:
Witam
Festiwalu miało nie być.Ale i mnie też.
Zobacz na stronie Urzędu Miejskiego "Ludzie Kultury" są
Grudziński Tadeusz,
Dobrzyński Zbyszek,
Żak Grzegorz.

Nie ma wielu innych. Np. Szałeckiego, Makena i wielu innych osób działających w Zgorzelcu... Trzeba mieć niezłe halo by dopatrywać się spisku...

nikos pisze:
Na stronie MDK "imprezy"nie wpisano że odbędzie się koncert z okazji X lecie Powiatu ,no i XII Festiwalu Grecki ,pomimo że od stycznia wiedzą,bo mam zgodę na realizację imprezy.
To że te koncerty ja organizuje a nie miasto i MDK nie znaczy że w kalendarzu imprez masowych w amfiteatrze nie można tego podać.

Na stronie Orfeusza nie ma żadnych informacji i innych bezpłatnych imprezach organizowanych w amfiteatrze. To że koncerty nie są orgnizowane przez Ciebie, nie oznacza że nie moższ ich podać. Co jeszcze bardziej zabawne na stronie powiatu też nie ma żadnej o tym informacji :)

nikos pisze:
To jest informacja dla widzów.Ale może widzowie festiwalu są inni?.To są działanie w MIEJSKIM AMFITEATRZE.I nie jest to impreza prywatna czy komercyjna .Ale ja to organizuję dla mieszkańców Zgorzelca to jestem be?.

Patrz wyżej

nikos pisze:
To świadczy o wszystkim.Władze Zgorzelca już dość krzywdy narobili gdzie drugie skrzypce gra MDK. Ja z nimi nie konkuruję i niech się nie podniecają .

To co sądzisz o głownym sponsorze tegorocznym? Zero informacji na jego stronie. Rugują, wymazują z pamięci ? Wstydzą się?

nikos pisze:
Widocznie oni zemną. Pisałem chyba już kiedyś że przypomina mi to jednego z burmistrzów z połowy lat 90 tych z którym miałem konflikt.Za to nie umieścił i pominą w nowym folderze wydanym przez Urząd Miasta w kalendarzu wydarzeń że w 1949 przyjechali do Zgorzelca grecy.

Tylko przypomnij wszyskim o co miałeś ten konflikt. A może zrobie to za Ciebie. O kasę. Płaciłeś grosze za ten swój "klub" . I strasznie się obraziłeś, gdy nie pozwolono Ci go powiększyć i nadal płacić grosze i doprowadziłeś nawet chyba do dymisji ówczesnej dyrektorki MDK której się Ci postawiła. Dziwnie przypomina to obecną sytuację...Talent do skubania miasta miałeś od zawsze.

nikos pisze:
To jest to samo działanie,wstydliwe i obnażające cel.O swojej działalności artystycznej w Zgorzelcu i dalej dziś nie będę się rozpisywał.

Nie żartuj sobie. Wstydliwe i obnażające cel jest Twoje działanie. Dlaczego nie zorgnizujesz Festiwalu w innym mieście? Bo w innych miastach zlewają Twoje artystyczne osiągnięcia. Nic dla nich nie znaczą, maja na pęczki swoich lokalnych Nikosów.

Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 22:09 przez jakobsprenger, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jakobsprenger

Cytuj:
To co sądzisz o głownym sponsorze tegorocznym? Zero informacji na jego stronie. Rugują, wymazują z pamięci ? Wstydzą się?

Pomóż mi, proszę, bo zapewne lepiej niż ja poruszasz się po stronie Urzędu Miasta...
Gdzie są szczegółowe (lub choćby w zarysie) informacje n.t. obchodzonych corocznie Dni Miasta Zgorzelec, bo jakoś nie potrafię ich znaleźć. :|

Termin obchodów Dni Miasta jest chyba znacznie bliższy (koniec czerwca??) niż obchodów X-lecia powiatu, a mimo tego nie ma nawet śladu informacji na ten temat. Może nie potrafię ich znaleźć, a może w tym roku Dni Miasta po prostu nie będzie???
Jest np. informacja nt. wrześniowych II Mistrzostw Polski w Klęciu Jak Szewc podana bardzo ogólnikowo, bo np. nie mogę dopatrzyć się szczegółów nt. organizatorów poza tym, że...są. :smt026
Jest więc podana impreza która ma się odbyć we wrześniu, natomiast ani śladu nie ma o sierpniowych Jakubach. Dlaczego??? ;-)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czaruś informacje na temat www.szewc.zgorzelec.pl i www.szanty.zgorzelec.pl ukażą się pod koniec tego miesiąca jak zamknę listę sponsorów i rozpocznę działania promocyjne od 1 lipca .

Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
Termin obchodów Dni Miasta jest chyba znacznie bliższy (koniec czerwca??) niż obchodów X-lecia powiatu, a mimo tego nie ma nawet śladu informacji na ten temat. Może nie potrafię ich znaleźć, a może w tym roku Dni Miasta po prostu nie będzie???

Informacja jest w kalendarium na stronie MDK. 19-20 czerwca. Gwiazda - zespół Bajm.
Zastanawiające jest jedynie info o wrześniowym koncercie Kultu, szczególnie, że po ostatnim w Zgorzelcu Kazik stwierdził podobno, że jego noga więcej tu nie stanie.

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
a np. żołnierze II AWP mają jedyny pomnik przy cmentarzu, ile mamy w mieście miejsc, gdzie przelała się krew tych, którzy tu np. w czasie wojny zginęli w obronie swojego miasta

Jak była w Zgorzelcu jednostla wojskowa to trochę pamiętano o żołnierzach.

turek pisze:
Przy całym szacunku do Greckich Mieszkańców naszego miasta, uważam że mają już dostatecznie dużo swoich miejsc symbolicznych i pamiątkowych (cmentarz komunalny, urząd miasta, obelisk, bulwar no i teraz dojdzie Jutrzenka to tylko te, które ja pamiętam

Wg mnie brakuje porządnego festiwalu na miarę .... no właśnie to zależy od funduszy....
i to byłby komplet.

makaron pisze:
upsss.... bierzesz to na poważnie???? to było z drwiną w podtekście

a mnie drwić nie można?
jakobsprenger pisze:
Na stronie Orfeusza nie ma żadnych informacji i innych bezpłatnych imprezach organizowanych w amfiteatrze.

Przegięcie i złośliwość przy braku chęci porozumienia.

jakobsprenger pisze:
maja na pęczki swoich lokalnych Nikosów

Trafiłeś w sedno.
W innych miastach promują swoich artystów.
NASI URZĘDNICY ZROBIĄ WSZYSTKO ABY ZNISZCZYĆ LOKALNYCH ARTYSTÓW.
No chyba, że ich wypowedzi cechuje właściwy kierunek

P
G

w razie czego przypomnijcie mi, że ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

turek pisze:
Przy całym szacunku do Greckich Mieszkańców naszego miasta, uważam że mają już dostatecznie dużo swoich miejsc symbolicznych i pamiątkowych (cmentarz komunalny, urząd miasta, obelisk, bulwar no i teraz dojdzie Jutrzenka to tylko te, które ja pamiętam

Witam
Jeżeli Niemcy ,żydzi ,cyganie,sybiracy chcą stawiać pomniki ,tablice w Zgorzelcu to czy im ktoś zabronił?.Czy ktoś wyszedł z taką inicjatywą? Chyba nie.
Ja z moimi zwolennikami mamy taki pomysł i go realizujemy.To jest nasze wspólne miasto wszystkich jego mieszkańców.
Nikos

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
może zacznijmy też stawiać wszędzie gdzie się da, tablice że tu mieszkali/mieszkają Polacy a co? Nam nie wolno??? :roll:

wolno. I zupełnie nie wiem o co Ci chodzi?
Tak jak nikos napisał wyżej: jak masz taką potrzebę to stawiaj.
A nikosowi życzę dalej takiej werwy w działaniu jak dotychczas.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.