jendrzej pisze:
No, a Burmistrza lub jego przedstawicieli nie było!
Czy ja wcześniej już nie pisałem, że też się pomyliłem, co do wyboru własciwej osoby na stanowisko burmistrza?
jendrzej pisze:
To więcej niż skandal, to kpina z nas mieszkańców Zgorzelca.
Wg mnie to brak podstawowej wiedzy z dziedzin, których wymieniać nie będę.
przekorny pisze:
Czy jest to wg. Ciebie przypadek, że akurat tym dwóm ludziom, którzy utracili "zaufanie" burmistrza, odmówiono odpłatnego zamieszczenia tam swoich plakatów
Dobre ... tego podczas ostatniego pobytu w zgorzeleckim urzędzie nikt mi nie powiedział.
makaron pisze:
zróbmy z tego lokalną narodową dyskusję, tak na przykład co poniedziałek w amfiteatrze, będziemy się spotykać i dyskutować na temat postępowania burmistrza aż do nowych wyborów
Zgadzam się. Zróbmy z tego LOKALNĄ NARODOWĄ DYSKUSJĘ
Nie musimy jednak spotykać się w amfiteatrze.
Uważam, że doskonałym miejscem jest to forum.
makaron pisze:
A może uda się zmontować jakieś referendum??? Co o tym sądzisz Grzegorz, ???
Sądzę, że wystarczy nam cierpliwości do następnych wyborów.
Szkoda naszych pieniędzy.
makaron pisze:
Załóż nowy temat o błędach obecnego burmistrza i tam będziemy sobie o tym pisać, co
Chciałbym zauważyć, że w każdym temacie gospodarczym, ekonomicznym, prawnym społecznym i kulturalnym poruszana jest sprawa nieudolności i niekompetencji obecnych władz.
Wg mnie ciężko byłoby.
Od dyskusji na w/w tematy zwolennicy obecnych rządów i sami rządzący, będący tutaj w ukryciu, unikają.
Nie sdziwię się temu, skoro wyty6ka im się rażące błędy.
Zauważ, że o cokolwiek poproszę, jedynego oficjalnie występującego tu Marko, to odpisuje mi, że przekazał sprawę i czeka na ustosunkowanie się urzędu miesiącami.
Przykład .. możliwość odtworzenia przebiegu sesji rady miejskiej.
makaron pisze:
przeznaczyć je np. boiska dla młodzieży lub place zabaw dla dzieci albo na przebudowę ulic w centrum tworząc nowe miejsca parkingowe
Makaron zgadzam się z Twoimi wnioskami. Też mam takie potrzeby.
Zrozum jednak, że jeśli boisko, zwane Orlikiem, wybudowane zostało w Zgorzelcu za DWA I PÓŁ MILIONA zł, podczas gdy podobne boisko w sąsiedniej gminie wykonane zostało za 1,5 zł ... w innej za milion, to można się wkurzyć.
Gdyby wykonano boisko za 1,5 miliona to i na Festiwal Piosenki Greckiej i na place zabaw starczyłoby.
Ten kontekst przyświeca mi podczas pisania tych zdań.
P
G
teraz wiesz dlaczego ..
[ Dodano: Sro Lip 15, 2009 6:57 am ]jendrzej pisze:
No, a Burmistrza lub jego przedstawicieli nie było!
Czy ja wcześniej już nie pisałem, że też się pomyliłem, co do wyboru własciwej osoby na stanowisko burmistrza?
jendrzej pisze:
To więcej niż skandal, to kpina z nas mieszkańców Zgorzelca.
Wg mnie to brak podstawowej wiedzy z dziedzin, których wymieniać nie będę.
przekorny pisze:
Czy jest to wg. Ciebie przypadek, że akurat tym dwóm ludziom, którzy utracili "zaufanie" burmistrza, odmówiono odpłatnego zamieszczenia tam swoich plakatów
Dobre ... tego podczas ostatniego pobytu w zgorzeleckim urzędzie nikt mi nie powiedział.
makaron pisze:
zróbmy z tego lokalną narodową dyskusję, tak na przykład co poniedziałek w amfiteatrze, będziemy się spotykać i dyskutować na temat postępowania burmistrza aż do nowych wyborów
Zgadzam się. Zróbmy z tego LOKALNĄ NARODOWĄ DYSKUSJĘ
Nie musimy jednak spotykać się w amfiteatrze.
Uważam, że doskonałym miejscem jest to forum.
makaron pisze:
A może uda się zmontować jakieś referendum??? Co o tym sądzisz Grzegorz, ???
Sądzę, że wystarczy nam cierpliwości do następnych wyborów.
Szkoda naszych pieniędzy.
makaron pisze:
Załóż nowy temat o błędach obecnego burmistrza i tam będziemy sobie o tym pisać, co
Chciałbym zauważyć, że w każdym temacie gospodarczym, ekonomicznym, prawnym społecznym i kulturalnym poruszana jest sprawa nieudolności i niekompetencji obecnych władz.
Wg mnie ciężko byłoby.
Od dyskusji na w/w tematy zwolennicy obecnych rządów i sami rządzący, będący tutaj w ukryciu, unikają.
Nie sdziwię się temu, skoro wyty6ka im się rażące błędy.
Zauważ, że o cokolwiek poproszę, jedynego oficjalnie występującego tu Marko, to odpisuje mi, że przekazał sprawę i czeka na ustosunkowanie się urzędu miesiącami.
Przykład .. możliwość odtworzenia przebiegu sesji rady miejskiej.
makaron pisze:
przeznaczyć je np. boiska dla młodzieży lub place zabaw dla dzieci albo na przebudowę ulic w centrum tworząc nowe miejsca parkingowe
Makaron zgadzam się z Twoimi wnioskami. Też mam takie potrzeby.
Zrozum jednak, że jeśli boisko, zwane Orlikiem, wybudowane zostało w Zgorzelcu za DWA I PÓŁ MILIONA zł, podczas gdy podobne boisko w sąsiedniej gminie wykonane zostało za 1,5 zł ... w innej za milion, to można się wkurzyć.
Gdyby wykonano boisko za 1,5 miliona to i na Festiwal Piosenki Greckiej i na place zabaw starczyłoby.
Ten kontekst przyświeca mi podczas pisania tych zdań.
P
G
teraz wiesz dlaczego ..