Dzisiaj jest 21 cze 2025, 21:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 85  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
Na prywatnych słupach …. Zgodzę się
Na słupach będących własnością miasta …. Będę się upierał o bezpłatne powieszenie plakatów.

Grzegorzu ostatnie wyjaśnienie w sprawie słupów, bo powoli temat (słupów) zaczyna być śmieszny:
miasto, jak piszesz, jest właścicielem słupów ale w którymś momencie jego włodarze zdecydowali się oddać je w dzierżawę w prywatne ręce (by zaoszczędzić na choćby kosztach ich utrzymania w należytym stanie i estetyce) i od tej pory na czas trwania umowy o dzierżawie stały się one prywatną własnością. I o ile w umowie dzierżawy nie ma klauzuli, że plakaty promujące miasto i imprezy organizowane na jego terenie mają być zamieszczane nieodpłatnie, to obowiązuje prawo handlowe, czyli chcesz używać to zapłać lub zaproponuj inną formę rozliczenia (umieszczenie właściciela jako jednego ze sponsorów na liście takowych i promowanie jego firmy na imprezie). Naprawdę taka forma rozliczenia nie boli, a jak długo znam Mirka, to wiem że można się z nim dogadać, chyba że między nimi (Nikos-Mirek) jest mięcho, o którym my nie wiemy.

Grzegorz pisze:
Grengo
Jak mało kto tutaj przemawiasz do mnie rzeczowo i logicznie, przez co zrozumiale.
Weź jednak pod uwagę również tą przesłankę, że moim skromnym zdaniem lepiej jest, jak pieniądze idą na Festiwal Grecki, niż np. pokrycie kosztów błędów działania aktualnej władzy i inne straty spowodowane jej działaniem, o czym pisano w innych wątkach.
Nie zapominaj m.in., że koszt zgorzeleckiego Orlika, to rekord Polski w kosztach wykonania. Tak potrafi każdy działać. Inne gminy za te pieniądze wybudowałyby dwa Orliki itd...Takiego wydawania pieniędzy chcesz? Mam znowu opisać straty w pozostałych dziedzinach?

To jest fakt!!

Jestem z Tobą jak najbardziej zgodny, że władzy należy patrzeć na ręce i wytykać błędy jakich się dopuszcza, ale uważam, że impreza typu FPG nie jest miejscem i czasem do głoszenia swojego niezadowolenia z władzy. Moim skromnym zdaniem festiwal ma być dla mieszkańców naszego miasta czymś co nam przypomni o Grekach mieszkających na naszym terenie, młodzieży pokaże jak kiedyś oni żyli, jaka jest ich kultura, ale przede wszystkim - ogólnie mówiąc - ma nas oderwać od szarej rzeczywistości i przez te kilka weekendowych godzin rozweselić i zająć czymś innym, niż użalanie się nad problemami dnia codziennego. Taki festiwal ma nas oderwać od problemu parkingów dla niepełnosprawnych, od SM, od władzy (jaka by nie była), od komputerów, które pozwalają nam zamanifestować z ukrycia swoją niechęć do wszystkiego i do wszystkich, itp., itd.... Więc jestem zdania, że nie należy takich imprez wykorzystywać do prania swoich brudów, o których wielu z obecnych w amfiteatrze nie miało ochoty słuchać i obecnie są tym zniesmaczeni (np.ja jestem).
Jak piszesz o gwiazdorstwie Nikosa to na ustach pojawia mi się uśmiech, ale nie dlatego, że mnie to bawi, a dlatego że jakoś nie spotkałem w Polsce widowni, która na widok Nikosa nazwijmy to - szaleje. Owszem Nikos jest człowiekiem, który przez to czym się zajmuje ma większy dostęp do mediów, jest przez te media bardziej rozpoznawalny niż przysłowiowy byle "Kowalski" ze Zgorzelca, ale czy to uprawnia Go do takich zachowań na scenie. Dlaczego musiałem swojemu dziecku (a dzieci było wiele w amfiteatrze) tłumaczyć o co chodzi Nikosowi. Dlaczego Nikos zmusił moje dziecko do tego aby zaśmiecało swój młody umysł problemami dorosłych, bo zamiast piosenek słuchało ono dziwnych wynaturzeń na temat Burmistrza i jemy przychylnych. Jeżeli tak ma wyglądać każdy następny FPG, to proponuję zaprzestać jego organizacji, lub obudować amfiteatr ścianami, okleić je wytłoczkami z jajek (świetnie tłumią dźwięk) i tam uprawiać swoje gierki polityczne. Nie chcę bronić RG, bo też żałuję głosu oddanego na Niego w wyborach, ale cóż sami wybraliśmy, więc nie narzekajmy, ale do diabła nie wińmy go za to, że chciał dać (mniej ale jednak), ale Nikos się obraził i nie wziął, bo za mało.

turek pisze:
A składanie jego (Nikosa) dziwnego zachowania na karb gwiazdy... :grin: Wybacz, ale to przedewszystkim jest obywatel naszego miasta (jak sam to często zaznacza) i nie możemy poszczególnych indywidualności, traktować z przywilejami, bo jeden będzie "gwiazdą" inny "sponsorem" jeszcze inny ogłosi się "faraonem miasta" i wtedy to dopiero będzie, jeden będzie tupał na burmistrza bo ten mu pieniędzy na gwaizdorstwo nie dał, inny będzie miał straż królewską do pilnowania czerwono krwistego rydwanu, a jeszcze inny nakaże wozić się lektyką lub wybudowac sobie piramidę ;)

Wypowiedź Turka potwierdza tylko moje zdanie co do zachowania Nikosa.

A propos:
świetny pomysł z tą piramidą, ale nie zapominaj, że jest to zarazem cmentarz dla budowniczych i architektów.

Tytuł:
pismak
pismak

turek pisze:
A dla mnie ten Pan nie jest żadną gwiazdą i co Będziesz się Grzegorzu o to ze mną spierał??? Na siłę mnie Przekonasz, bym zmienił zdanie???

Na siłę to może nie, ale argumentując zdroworozsądkowo to mogę ?
turek pisze:
uot;]Festiwal tak!!! Ale nie finansowany z publicznych pieniędzy!!!

Festiwal tak ale częściowo z publicznych pieniędzy !!

jakobsprenger pisze:
Kolejny głos potwierdzający, że Nikos z premedytacją i całkowicie świadomie poprzestawiał program, by ekscytować się "swoimi mieszkańcami"

Dodałbym jeszcze, że ten deszcz po godz. 22 to też wina Niksa.

jakobsprenger pisze:
Tylko wówczas frekwencja którą pławiący się w blasku innych Nikos, chwali zdecydowanie, spadnie,

Rozumiem, że to przedstawiłeś jako dobry żart.

Przecież nikt nie uwieży, że ludzie od godziny 16 nie opuszczali amfiteatru i trzymali miejsca na Golców.

jakobsprenger pisze:
bo może jakiś Papas czy inny Popoludos jest gwiazdą w Grecji ale tu nikomu nic nie mówi.

Dla mnie nie musi nic znaczyć nazwisko. Wystarczy, że ładnie spiewa po grecku.
To właśnie jest zadanie Nikosa wg mnie. Dobór artystów, którzy przedstawią nam muzykę grecką.

jakobsprenger pisze:
Zresztą Golec gdyby pojechał do Grecji też pewnie wielkiej furory

No nie byłbym taki pewny. Wróciłem właśnie z Grecji i widziałem, że zespoły z różnych krajów pokroju Golców, które dawały sobie tam radę.

jakobsprenger pisze:
A Przekrony tylko potwierdza że ludzie zaczęli się schodzić na Golców.

Dalej trwasz w przekonaniu, że przed występem Golców w amfiteatrze nikogo nie było?

tadam pisze:
Problem pojawił się dla tego, że ktoś za nas decyduje na jaki koncert/festiwal pójdziemy.

Nie ma problemu. Pójdziemy na Festiwal Grecki. To już zdecydowane.
Jeśli są problemy z podjęciem decyzji, to ja ją podejmę, w związku z tym w przyszłym roku spotykamy się wszyscy na Festiwalu greckim.

P
G

co nie umniejsza dokonań co niektórych i ...

Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 9:27 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Przecież nikt nie uwieży, że ludzie od godziny 16 nie opuszczali amfiteatru i trzymali miejsca na Golców.

No jasne ze nikt nie uwierzy w to. To przecież jest tak oczywiste jak "oczywista oczywistość". :lol: :lol: :lol:
Grzegorz wiem, ze jest fajne fruwać w obłokach ale zejdź na Ziemię.
Co do orlika to napiszę tylko tyle: może i faktem jest, ze był za drogo wybudowany ale został wybudowany i młodzież licznie z niego korzysta (zawsze gdy tamtędy przechodzę widzę zapełnione boiska). Poprzedni burmistrz przez 2 kadencje jakoś nie potrafił zapełnić boisk młodzieżą. Tak samo jest z placami zabaw, jest kilka nowych i jest sporo dzieci bawiących się na nich.
Co do festiwalu można też się odnieść że jest za drogi tylko do czego to doprowadzi???

Tytuł:
pismak
pismak

makaron pisze:
może i faktem jest, ze był za drogo wybudowany ale został wybudowany i młodzież licznie z niego korzysta (zawsze gdy tamtędy przechodzę widzę zapełnione boiska).

Może inaczej.
Za te pieniądze w innych gminach wybudowanoby dwa Orliki.
Rozumiesz moją sugestię?

I jeszcze jedno.
Te Orliki to wynik lapsusu językowego premiera, podczas jednej z początkowych konferencji prasowych. Pamiętam to zdarzenie i późniejsze komentarze.

makaron pisze:
Poprzedni burmistrz przez 2 kadencje jakoś nie potrafił zapełnić boisk młodzieżą.

Nie będę wypowiadał się na temat poprzedniego burmistrza. Głosowałem na obecnego, aby było lepiej. Pomyliłem się.

Tym bardziej przykro mi jest, jak marnotrawi się pieniądze zamiast wspomóc m.in. Festiwal Piosenki Greckiej.

Jakby nie było marnotrawstwa wynikłego nietrafionymi decyzjami ... uwierz mi Makaron .... starczyłoby na dwa Orliki po takiej cenie, trzy festiwale ... i co kwartał na dni Zgorzelca .. i inne imprezy kulturalne .....

P
G

I niemiałbym pretensji za wydatki .... ale jak się marnotrawi, to ....

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Dziękuję wszystkim którzy byli obecni podczas dwóch dni imprez w amfiteatrze.Dziękuję Radzie Powiatu Zgorzelec,Gminie Zgorzelec i Miastu i Gminie Bogatynia oraz SPONSOROM za pomoc w realizacji kolejnej edycji festiwalu.To pokazało że zamiar likwidacji festiwalu /zamach na niego/przez burmistrza Gronicza i jego ekipy się nie powiodła.Darczyńcy udowodnili więż ze mną, i poszanowanie wspólnej polsko greckiej historii i dotychczasowego dorobku festiwalu.Tego Gronicz się nie spodziewał.Ta ekipa powiada że "jestem ich jedynym wrzodem".
Jeśli chodzi o moje wypowiedzi w amfiteatrze na temat burmistrza który na moje zaproszenie nawet nie przyszedł i nie wysłał nikogo na uroczystość pod budynek własnego urzędu miasta pokazuje jak on i jego ludzie traktują mnie,festiwal, no i greków. W końcu była okrągła rocznica przyjazdu naszych rodziców do Zgorzelca.Ktoś powie no i co z tego?.Dlatego tego typu postawę będę piętnować.Teraz podnosicie głos że mnie nie było wolno tego mówić ze sceny .A co zrobił Gronicz na jednej z sesji z moim udziałem w ubiegłym roku ze swoimi radnymi? Z uśmiechem na buzi i z drwiną uchylał uchwalę o organizacji przez miasto Festiwalu.Ja powiedziałem w amfiteatrze że teraz ja mam mikrofon, on go miał wówczas.To że jest burmistrzem znaczy że ja mam siedzieć cicho, bo co?.Niech to robią ubezwłasnowolnieni radni,pracownicy urzędu ,spółek i zakładów budżetowych, ja nie podlegam temu człowiekowi i nie muszę być posłuszny.To on wywołał ten problem.
Teraz o plakatach
Ja chciałem zapłacić za słupy już kilka krotnie przy okazji też innych moich imprez ,ale dla mnie brak miejsca.Zarządca słupów niejaki Pan Wróblewski powiadał ,a to mam reklamę z dużych supermarketów, nie mam miejsca w tym terminie itd.Przecież ja nie chciałem za darmo.ale z tym człowiekiem mają `problemy i inni.Zwrócę się z innymi poszkodowanymi do federacji konsumenta.To jest ustawiony człowiek aby przeszkodzić tej imprezie.To na nic się nie zdało. Jak było widać musiałem wyprodukować plansze i otrzymałem zgodę z urzędu miasta i zapłaciłem za zajęcie pasa ruchu drogowego 260 zł za 30 plakatów.
W tej firmie która obsługuje słupy zapłaciłbym o wiele więcej.Więc kto na tym stracił?.]
Ale macki idą nawet tutaj.Musiałem też dwu krotnie zmieniać lokalizację banerów bo tu i ówdzie dzwonili ludzie z urzędu i nakłaniali przedsiębiorców aby usunęli banery z reklamą festiwalu.Co to jest nie destrukcja? nie pies ogrodnika?.Takich przykładów mam więcej również od wielu dyrektorów i prezesów aby nie sponsorowali festiwalu.Nikt się nie odwrócił się ode mnie.Jeden z prezesów powiedział "ja z grekami bawiłem się w piaskownicy" i dlatego pomogę.Tych głosów było i jest więcej.
Sprawa przesunięcia imprezy.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie i ja to zawsze robię.
Już przy próbie Golców w południe o godzinie 12 powiedziałem bliżniakom ze na pewno nie wyjdą wcześniej niż o 22 gdyż mamy załadowany program.Już w czasie jego realizacji ciąłem program bo po 22.30 czekała nas tj,vipów,artystów i gości biesiada polsko grecka,Zresztą Golcowie to są moimi znajomi z estrady więc.......Potem przed ich wejściem nastąpiły problemy z odsłuchami dousznymi i to kolejne 30 minut.
Ale to opóżnienie nic nie zmieniło frekwencji w amfiteatrze i popularności tej gwiazdy.Cały festiwal miał dobrą frekwencję.To dla władz jest nokautujące. Ostatnie dwa lata organizacji festiwalu bez udziału miasta niech będzie przestrogą..Tak taK to ludzie publiczność ZADEMONSTROWAŁĄ że są za festiwalem.
Przecież ja nie nawołuję na ulicach i nie organizuję pikiet.
Festiwal grecki
Tak jest normalną imprezą biesiadną składanką estradową z piwem,popcornem ,watą i kiełbasą.Tak jest wszędzie.I nie mówmy o Opolu czy Sopocie.JA DO TEGO NIE ASPIRUJĘ. Jednak festiwal, wyróżnia Zgorzelec że jest jedyny w swoim rodzaju,że jest organizowany w mieście z namaszczoną historią greków i polaków.to mogło przynosić jeszcze większe profity i promocję miasta.Inne miasta z takiej okazji korzystają.Starają się wymyślić coś co będzie ich identyfikować.
My w Zgorzelcu mamy samograja ,ale władza to nie dostrzegła.Tylko u nas chcieli przewrócić wszystko do góry nogami. Na szczęście to nie wyszło.Za rok wyborcy będą wiedzieć co z takimi szkodzącymi wizerunkowi Zgorzelca trzeba zrobić.Obecnej władzy po objęciu urzędu nawet zaproponowałem aby mając za sobą posła,radnego w urzędzie Marszałkowskim ,odwiedzali nas również Panowie Ministrowie Schetyna i Tusk, aby postarać się o retransmisję festiwalu w telewizji publicznej.Pan Gronicz zapisał to do swojego kalendarza i tyle.Pamiętają Państwo retransmisję z 2000 roku?.
A kilka nagranych reportaży ?.Ile to splendoru dało naszemu miastu.
Nie wykorzystano tej szansy.Dlatego, bo od początku byli Panowie za likwidacją festiwalu i spaleniem czarownicy Nikosa.Pieniądze i pieniądze to tylko znakomity pretekst przeciwko mnie.
Myślę że tyle wystarczy.
nikos

Tytuł:
obserwator
obserwator

Za skandal w najwyższym wymiarze uważam brak Burmistrza Miasta na uroczystościach pod własnym urzędem przy tablicy pamiątkowej. Orkiestra górnicza odegrała hymny narodowe Polski i Grecji, przedstawiciele powiatu i gminy Zgorzelec złożyli wiązanki kwiatów. Wśród obecnych była przedstawicielka naszego parlamentu Pani Poseł M.Machałek. No, a Burmistrza lub jego przedstawicieli nie było! To więcej niż skandal, to kpina z nas mieszkańców Zgorzelca. Myślę, że to powinno mieć swój dalszy bieg i radni Rady Miasta powinni się publicznie wypowiedzieć na ten temat.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

grengo

Cytuj:
...miasto, jak piszesz, jest właścicielem słupów ale w którymś momencie jego włodarze zdecydowali się oddać je w dzierżawę w prywatne ręce (by zaoszczędzić na choćby kosztach ich utrzymania w należytym stanie i estetyce) i od tej pory na czas trwania umowy o dzierżawie stały się one prywatną własnością.

Nikos

Cytuj:
Ja chciałem zapłacić za słupy już kilka krotnie przy okazji też innych moich imprez ,ale dla mnie brak miejsca.Zarządca słupów niejaki Pan Wróblewski powiadał ,a to mam reklamę z dużych supermarketów, nie mam miejsca w tym terminie itd.

Dla kandydata do PE, byłego Prezesa CSR Sławomira Zawady również "zabrakło" miejsca na plakaty wyborcze na wydzierżawionych przez miasto słupach ogłoszeniowych. Czy jest to wg. Ciebie przypadek, że akurat tym dwóm ludziom, którzy utracili "zaufanie" burmistrza, odmówiono odpłatnego zamieszczenia tam swoich plakatów??? ;-)

Metody jakie stosują obecne władze miasta wobec swoich oponentów zakrawają na kpinę z demokracji i z nas, jego mieszkańców. :oops:

Tytuł:
pismak
pismak

tak tak jendrzej, zróbmy z tego lokalną narodową dyskusję, tak na przykład co poniedziałek w amfiteatrze, będziemy się spotykać i dyskutować na temat postępowania burmistrza aż do nowych wyborów :lol: A może uda się zmontować jakieś referendum??? Co o tym sądzisz Grzegorz, ???
Grzegorz pisze:
Tym bardziej przykro mi jest, jak marnotrawi się pieniądze zamiast wspomóc m.in. Festiwal Piosenki Greckiej.

Mi natomiast jest przykro, że marnotrawiono pieniądze przekazując na FG w latach poprzednich zamiast przeznaczyć je np. boiska dla młodzieży lub place zabaw dla dzieci albo na przebudowę ulic w centrum tworząc nowe miejsca parkingowe. I co będziemy się tak przekonywać kto ma racje co do celowości wydatkowania tych pieniędzy??? Temat festiwalu "zaśmiecany" jest propagandą przedwyborczą. Załóż nowy temat o błędach obecnego burmistrza i tam będziemy sobie o tym pisać, co??? :grin:

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
No, a Burmistrza lub jego przedstawicieli nie było!

Czy ja wcześniej już nie pisałem, że też się pomyliłem, co do wyboru własciwej osoby na stanowisko burmistrza?

jendrzej pisze:
To więcej niż skandal, to kpina z nas mieszkańców Zgorzelca.

Wg mnie to brak podstawowej wiedzy z dziedzin, których wymieniać nie będę.

przekorny pisze:
Czy jest to wg. Ciebie przypadek, że akurat tym dwóm ludziom, którzy utracili "zaufanie" burmistrza, odmówiono odpłatnego zamieszczenia tam swoich plakatów

Dobre ... tego podczas ostatniego pobytu w zgorzeleckim urzędzie nikt mi nie powiedział.

makaron pisze:
zróbmy z tego lokalną narodową dyskusję, tak na przykład co poniedziałek w amfiteatrze, będziemy się spotykać i dyskutować na temat postępowania burmistrza aż do nowych wyborów

Zgadzam się. Zróbmy z tego LOKALNĄ NARODOWĄ DYSKUSJĘ
Nie musimy jednak spotykać się w amfiteatrze.
Uważam, że doskonałym miejscem jest to forum.

makaron pisze:
A może uda się zmontować jakieś referendum??? Co o tym sądzisz Grzegorz, ???

Sądzę, że wystarczy nam cierpliwości do następnych wyborów.
Szkoda naszych pieniędzy.

makaron pisze:
Załóż nowy temat o błędach obecnego burmistrza i tam będziemy sobie o tym pisać, co

Chciałbym zauważyć, że w każdym temacie gospodarczym, ekonomicznym, prawnym społecznym i kulturalnym poruszana jest sprawa nieudolności i niekompetencji obecnych władz.
Wg mnie ciężko byłoby.
Od dyskusji na w/w tematy zwolennicy obecnych rządów i sami rządzący, będący tutaj w ukryciu, unikają.
Nie sdziwię się temu, skoro wyty6ka im się rażące błędy.

Zauważ, że o cokolwiek poproszę, jedynego oficjalnie występującego tu Marko, to odpisuje mi, że przekazał sprawę i czeka na ustosunkowanie się urzędu miesiącami.
Przykład .. możliwość odtworzenia przebiegu sesji rady miejskiej.

makaron pisze:
przeznaczyć je np. boiska dla młodzieży lub place zabaw dla dzieci albo na przebudowę ulic w centrum tworząc nowe miejsca parkingowe

Makaron zgadzam się z Twoimi wnioskami. Też mam takie potrzeby.
Zrozum jednak, że jeśli boisko, zwane Orlikiem, wybudowane zostało w Zgorzelcu za DWA I PÓŁ MILIONA zł, podczas gdy podobne boisko w sąsiedniej gminie wykonane zostało za 1,5 zł ... w innej za milion, to można się wkurzyć.

Gdyby wykonano boisko za 1,5 miliona to i na Festiwal Piosenki Greckiej i na place zabaw starczyłoby.
Ten kontekst przyświeca mi podczas pisania tych zdań.

P
G

teraz wiesz dlaczego ..

[ Dodano: Sro Lip 15, 2009 6:57 am ]
jendrzej pisze:
No, a Burmistrza lub jego przedstawicieli nie było!

Czy ja wcześniej już nie pisałem, że też się pomyliłem, co do wyboru własciwej osoby na stanowisko burmistrza?

jendrzej pisze:
To więcej niż skandal, to kpina z nas mieszkańców Zgorzelca.

Wg mnie to brak podstawowej wiedzy z dziedzin, których wymieniać nie będę.

przekorny pisze:
Czy jest to wg. Ciebie przypadek, że akurat tym dwóm ludziom, którzy utracili "zaufanie" burmistrza, odmówiono odpłatnego zamieszczenia tam swoich plakatów

Dobre ... tego podczas ostatniego pobytu w zgorzeleckim urzędzie nikt mi nie powiedział.

makaron pisze:
zróbmy z tego lokalną narodową dyskusję, tak na przykład co poniedziałek w amfiteatrze, będziemy się spotykać i dyskutować na temat postępowania burmistrza aż do nowych wyborów

Zgadzam się. Zróbmy z tego LOKALNĄ NARODOWĄ DYSKUSJĘ
Nie musimy jednak spotykać się w amfiteatrze.
Uważam, że doskonałym miejscem jest to forum.

makaron pisze:
A może uda się zmontować jakieś referendum??? Co o tym sądzisz Grzegorz, ???

Sądzę, że wystarczy nam cierpliwości do następnych wyborów.
Szkoda naszych pieniędzy.

makaron pisze:
Załóż nowy temat o błędach obecnego burmistrza i tam będziemy sobie o tym pisać, co

Chciałbym zauważyć, że w każdym temacie gospodarczym, ekonomicznym, prawnym społecznym i kulturalnym poruszana jest sprawa nieudolności i niekompetencji obecnych władz.
Wg mnie ciężko byłoby.
Od dyskusji na w/w tematy zwolennicy obecnych rządów i sami rządzący, będący tutaj w ukryciu, unikają.
Nie sdziwię się temu, skoro wyty6ka im się rażące błędy.

Zauważ, że o cokolwiek poproszę, jedynego oficjalnie występującego tu Marko, to odpisuje mi, że przekazał sprawę i czeka na ustosunkowanie się urzędu miesiącami.
Przykład .. możliwość odtworzenia przebiegu sesji rady miejskiej.

makaron pisze:
przeznaczyć je np. boiska dla młodzieży lub place zabaw dla dzieci albo na przebudowę ulic w centrum tworząc nowe miejsca parkingowe

Makaron zgadzam się z Twoimi wnioskami. Też mam takie potrzeby.
Zrozum jednak, że jeśli boisko, zwane Orlikiem, wybudowane zostało w Zgorzelcu za DWA I PÓŁ MILIONA zł, podczas gdy podobne boisko w sąsiedniej gminie wykonane zostało za 1,5 zł ... w innej za milion, to można się wkurzyć.

Gdyby wykonano boisko za 1,5 miliona to i na Festiwal Piosenki Greckiej i na place zabaw starczyłoby.
Ten kontekst przyświeca mi podczas pisania tych zdań.

P
G

teraz wiesz dlaczego ..

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Nikos dziękuję za dość wyczerpującą odpowiedź na tematy poruszane w tym wątku. Widzisz, ja swoje spostrzeżenia napisałem nie znając tak do końca podłoża Twojej frustracji w kontaktach z RG. Po Twoich wyjaśnieniach jestem skłonny przyznać Ci rację, choć i tak uważam, że było to trochę nietaktowne. Bądź co bądź na sesji jest czasem około 50 osób, na FPG było kilka tysięcy, więc różnica jest dosyć znaczna jeżeli chodzi o ogólny oddźwięk na Twoje słowa. Podobnie jest z plakatami. Napisałem, że mogło dojść do nieporozumienia o ile między Tobą a Mirkiem jest mięcho, o którym my uczestnicy forum nie musimy wiedzieć. I jak się okazało mięcho jest.

nikos pisze:
Tak jest normalną imprezą biesiadną składanką estradową z piwem,popcornem ,watą i kiełbasą.Tak jest wszędzie.I nie mówmy o Opolu czy Sopocie.JA DO TEGO NIE ASPIRUJĘ. Jednak festiwal, wyróżnia Zgorzelec że jest jedyny w swoim rodzaju,że jest organizowany w mieście z namaszczoną historią greków i polaków.

Ja nie neguję formy FPG, tylko napisałem, że do rangi festiwalu zabrakło mi rywalizacji piosenkarzy, niemniej uważam imprezę za udaną (szkoda tylko, że tak krótko).

nikos pisze:
Pieniądze i pieniądze to tylko znakomity pretekst przeciwko mnie

Ale to Ty sam często wskazujesz kasę jako powód konfliktu pomiędzy Tobą a RG.
A podsumowując proponuję Ci już dzisiaj zacząć rozmowy z potencjalnymi sponsorami, aby wiosną przyszłego roku nie okazało się, że znowu brakuje (mam nadzieję, że planujesz kolejny FPG).

Tytuł:
obserwator
obserwator

Całe życie wydawało mi się, że kultura osobista nakazuje sprzątać po sobie. Tym bardziej sprzątać po sobie, jeśli rezydowało się w jakimś miejscu z własnym "biznesem" i czerpało z tego korzyści majątkowe. Dzisiaj przechodząc koło Domu Kultury (przypominam, że mamy czwartek) skręciłem w prawo, w park, przez łąkę. Nie wiem czy tak ma być, może to jakaś sztuka nowoczesna, ale w miejscu gdzie ustawione było stoisko, na którym można było postrzelać sobie karabinem paintballowym wala się sterta "zużytych pocisków". Z daleka tego nie widać fakt, ale wydaje mi się, że osoba odpowiedzialna za to powinna zrobić z tym porządek, bo obawiam, że się nie "rozłoży". To tyle w kwestii moich wrażeń po Festiwalu Piosenki Greckiej. Strony artystycznej komentował nie będę, mi się podobało.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Opadły emocje i zagościł rozsądek, to dobrze świadczy na przyszłość. Swoją drogą jak się nie mylę to FPG był jednym z elementów obchodów X-lecia powiatu zgorzeleckiego i to Starosta Zgorzelecki oraz Przewodniczący Rady Powiatu zapraszali na imprezy, w tym na FPG. Skoro powiat był organizatorem imprez, to nie do przyjęcia dla mnie jest pobieranie opłat za umieszczanie ogłoszeń na słupach w mieście. Są mi także znane fakty, że ludzie z kręgów Burmistrza nawoływali do bojkotu imprezy, jak było widać bezskutecznie. Jest to kolejna kompromitacja! Swoją drogą ciekawe jak zachowa się Burmistrz w przyszłym roku, przecież będzie to rok wyborów do samorządu. I z tego właśnie powodu sadzę, że budżet FPG będzie bardzo duży, co przełoży się na atrakcyjność imprezy. Czego wszystkim życzę.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Ufff - przebrnąłem przez całość :smt026

jendrzej pisze:
Swoją drogą ciekawe jak zachowa się Burmistrz w przyszłym roku, przecież będzie to rok wyborów do samorządu.

To faktycznie może być ciekawe ;) Choć ja obstawiam konsekwencję działań - i nie rozstrzygam czy to złe czy dobre :|

jendrzej pisze:
I z tego właśnie powodu sadzę, że budżet FPG będzie bardzo duży, co przełoży się na atrakcyjność imprezy. Czego wszystkim życzę.

Rozwiń myśl - bo wg mnie budżet obojętnie jaki by był i tak nie zostanie wspomożony przez Burmistrza. Nawet w przypadku takowej chęci Nikos to odrzuci. Tak roboczo zakładam ;)
A Powiat 10-tej rocznicy drugi raz nie będzie miał... ;)

Na Festiwalu nie byłem - więc nie wypowiem się 8)

Tytuł:
pismak
pismak

Nikos podaj kwotę jakiej oczekiwałbyś od sponsora głównego, jakim w przyszłym roku miałoby być Miasto Zgorzelec?

Przedstaw wszystkim, nam też, jaka kwota Ciebie zadowoli, aby festiwal był na w miarę przyzwoitym poziomie.
Jeśli już teraz zaczniemy walczyć o pieniądze na Festiwal Grecki, to nie będzie zaskoczenia w budżecie.

W końcu impreza, która odbywa się już od 10 lat nie może przepaść tylko ze względu na to, że jakiemuś bubkowi nie podoba się sylwetka lub zachowanie Nikosa.
Nikos jest artystą i powinien mi dostarczać rozrywki. Robi to, jak da się mu możliwości.
Dajmy więc Nikosowi możliwości.

P
G

co nie przeszkadza mi stwierdzić, że ...

Tytuł:
obserwator
obserwator

[quote="Grzegorz"]Nikos podaj kwotę jakiej oczekiwałbyś od sponsora głównego, jakim w przyszłym roku miałoby być Miasto Zgorzelec?

Miasto Zgorzelec tj jego Burmistrz i wiiększość radnych przez ostatnie dwa lata nie chcieli tego festiwalu ,uchylając również uchwałę o zadaniu miasta /festiwal/wręcz go bojkotowali.
Nie było nikogo w ubiegłym roku podczas odsłaniania obelisku na bulwarze greckim,nie było ich w tym roku pod własnym Urzędem Miasta przy tablicy pamiątkowej podczas uroczystości.O czym to świadczy?.A może te miejsca nie są na terenie Zgorzelca....
Czy ty wiesz coś co ja nie wiem?.
goute
Przedstaw wszystkim, nam też, jaka kwota Ciebie zadowoli, aby festiwal był na w miarę przyzwoitym poziomie.

Tak czy siak trzeba zaczynać od minimum 100 tysięcy.
Nikos

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1263 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 85  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.