Dzisiaj jest 24 cze 2025, 16:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 102  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zastanawia mnie jeszcze, po co strażnicy robili zdjęcia tych znaków??? To trochę dziwne zachowanie. Tym bardziej, że pora juz dość późna była.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Pewnie potrzebowali nowych fot na Nasza-Klase Viper:))))))))
Pozdrawiam
Piotrek

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ulica E.Orzeszkowej ;-)

Obrazek

Dodane 21.08.2009

Pod Urzędem Miasta, regularnie parkowany tam pojazd, kilka metrów od Straży Miejskiej.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 21 sie 2009, 18:59 przez raph, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Dzisiaj o 10.20 udało mi się zarejestrować jedynego w Zgorzelcu białego MB 100 parkującego jak łoś. Nie dość, że nie ma tam parkingu, to pozostawiony tył auta skutecznie utrudniał przejazd.

[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 1:07 pm ]
Nie muszę zadawać pytania: czyje to autko?

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 11:51 przez grengo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wpadł po wędlinki do masarni czego się sadzisz Krzysiu...przypiliło Alka...cały dzień na zmianę albo Malibu z mlekiem albo sok malinowy..musi przegryźć coś raz po raz nie? :smt026

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

grengo pisze:
Dzisiaj o 10.20 udało mi się zarejestrować jedynego w Zgorzelcu białego MB 100 parkującego jak łoś. Nie dość, że nie ma tam parkingu, to pozostawiony tył auta skutecznie utrudniał przejazd.

Kto mieczem wojuje ... he he he
Wstydź się Alex :oops:

Tytuł:
rekrut
rekrut

To Cię Alex Krzyś przyłapał :lol:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

grengo pisze:
Tak to już jest, że kto " z Mieciem wojuje, od Miecia ginie":)
Naprawianie świata trzeba zawsze od siebie zaczynać.

Aż tak Cię zabolało ostrzeżenie za SPAM? Że takich tekstów się musisz łapać? ;)
Nie Alex założył ten wątek - i nie tylko Alex zasila go nowymi fotkami :roll:
Głowę daje , że nie byłoby tej fotki gdyby Alex Ci nie "podpadł"...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jesli bys musial zajechac np. do Hestii to daje glowe, ze tez bys w tym miejscu zaparkowal.

osobiscie tez parkuje raz w roku na tym pseudo wydeptanym parkingu.
rozumiem jesli by tam byla trawka posadzona czy to byl chodnik. ale nie. chodnik jest kawalek dalej wiec osobowka miesci sie prawie cala no MB100 troszke wystaje.

ktoregos roku mijala mnie nawet SM lub Policja i nic nie mieli mi do powiedzenia :)

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 20:45 przez yARO_81, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Aż tak Cię zabolało ostrzeżenie za SPAM?

... nie ostrzeżenie...

YELLO_35 pisze:
Że takich tekstów się musisz łapać?

... a co w nim złego, że jest "aż taki"?

YELLO_35 pisze:
Nie Alex założył ten wątek - i nie tylko Alex zasila go nowymi fotkami

...nie ma to dla mnie znaczenia kto założył, ale ma znaczenie czyj jest portal (czytaj: władza)

YELLO_35 pisze:
Głowę daje , że nie byłoby tej fotki gdyby Alex Ci nie "podpadł"...

... szastasz głową...:) Poza tym: życzliwość za życzliwość, tyle, że ja mam więcej serca, bo nie zadzwoniłem po odpowiednie służby w celu nałożenia mandatu, a Alex ... niestety dla mnie...

Cytuj:
jesli bys musial zajechac np. do Hestii to daje glowe, ze tez bys w tym miejscu zaparkowal.

...jest taka szansa...

yARO_81 pisze:
osobiscie tez parkuje raz w roku na tym pseudo wydeptanym parkingu.
rozumiem jesli by tam byla trawka posadzona czy to byl chodnik. ale nie. chodnik jest kawalek dalej wiec osobowka miesci sie prawie cala no MB100 troszke wystaje.

...ale Ciebie nikt nie "ustrzelił...

yARO_81 pisze:
ktoregos roku mijala mnie nawet SM lub Policja i nic nie mieli mi do powiedzenia

...to świadczy o tym, że nie respektują prawa w należyty sposób...

Reasumując: nie rozumiem Waszych tekstów w obronie Aleksa. Dział ma tytuł: "Akcja "Nie parkuj jak łoś" a ten samochód parkuje w miejscu, które nie jest parkingiem i w sposób utrudniający przejazd, co widać na zdjęciu.
Enter.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Superancko się włacza do ruchu z ulicy Św,Jana na ulicę Łużycką tym bardziej iż niemal na samym zakręcie parkują samochodami użytkownicy bankomatu PKO,,,,i widoczność w momencie wjazdu na ulicę Łużycką jest zerowa ,,a zagrożenie ruchu drogowego istnieje -pytanko ,a może ustawić tam za rogiem patrol policyjny albo tablicę z fotografiami kierowców tam parkujących -co wy na to????

Tytuł:
VIP
VIP

Odpowiadam na "zarzuty" tak: "przyganiał kocioł garnkowi" - W chwili kiedy przyjechałem na miejsce do Departamentu Druku dwa razy większy niebieski bus Krzyśka stał zaparkowany wzdłuż lewego pasa ulicy a więc pod prąd. Poniższe zdjęcie zrobiłem chwilę po odjechaniu Krzyśka z miejsca. Na tej ulicy nie ma zakazu zatrzymywania się i postoju, a na "pseudo parkingu" nie ma ani grama trawy. Poza tym takich busów w Zgorzelcu (białych) jest trzy a nie jeden, a w chwili kiedy Krzysiek robił zdjęcie było nas (łosi) więcej, choć nie uważam to za złe parkowanie.

Wracając do źródła złości Krzyśka powiem że są dwa powody, dla których się tak złości:
1. Artykuł o reniferach na sklepie i próba wpłynięcia na mnie żebym nie pozwolił dziennikarce puścić artykułu. Swoją drogą wypowiedź jego żony była dla mnie zdecydowanie nie na miejscu, bo to co usłyszałem od niego bardziej do mnie przemawiało "reklama jest ciężka i dużym problemem jest usuwanie jej stamtąd". Niestety wypowiedź żony w stylu "nie będę odpowiadała na to pytanie" przebłyskiem public-relations nie była.

2. Żona Krzyśka zaparkowała pewnego razu na kopertach DGL i Leniwca, a następnie weszła do budynku i poinformowała dziewczyny, że ona tam parkuje i idzie do Hotelu Pod Orłem. Na informację o przeznaczeniu miejsca odpowiedziała "wiem jakie są konsekwencje" i wyszła. Poinformowana o fakcie Straż Miejska zainterweniowała. Po kilkudziesięciu minutach zadzwonił do mnie Krzyś i zaczął "kurwować" do słuchawki i powtarzając w kółko "Czy wy k.... nie znacie mojego samochodu?". Żeby było ciekawiej zażądał ode mnie abym wycofał sprawę i powiedział w Straży Miejskiej, że sprawę wycofam. Tego oczywiście nie zrobiłem, gdyż wówczas sam odpowiedziałbym karnie za nieuzasadnione wezwanie.

Krzysiek, weź się lepiej za robotę, bo świat nie stoi na "znajomościach". I pilnuj się (z żoną) jak parkujecie w Zgorzelcu, bo teraz mam telefon z aparatem ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

No cóż Aluś pierzmy brudy do końca:
co do wstępu - owszem byłem tam, ale to nie mnie tam ustrzelono a Ciebie. Co do ilości MB 100 w Zgorzelcu, zgoda, nie sprawdziłem ile ich faktycznie jest. Czy to, że na tej ulicy nie ma znaku zakazu upoważnia do parkowania na pasie zieleni, na którym, jak twierdzisz nie ma grama trawy? A zastanowiłeś się dlaczego nie ma tam trawy? - bo parkują łosie i nie pozwalają jej urosnąć. Wyobraź sobie wszystkie pasy zieleni w mieście, przy których nie ma znaków zakazu postoju i co? Po prostu nikt nie reaguje na stan rzeczy na tej ulicy, bo jest uliczką boczną o małym znaczeniu dla odpowiednich służb, ale nie zmienia to faktu, że jest to dziki parking.

Co do mojej złości:
Ad.1.
Zadzwoniłem do Ciebie nie z próbą wpłynięcia na dziennikarkę a ze zwykłą prośbą. Jako rzetelny dziennikarz powinieneś w artykule umieścić moją- jak twierdzisz bardziej właściwą- odpowiedź, tuż obok wypowiedzi mojej żony, a to czy jej wypowiedź była lub nie przebłyskiem public-relations nie powinno zaprzątać Ci głowy, bo nie życzę sobie abyś w jakikolwiek sposób oceniał moją żonę. Spójrz raczej na rzetelność i stronniczość swoich pracowników, a jeżeli nadal będziesz robił personalne wycieczki, to będziemy musieli spotkać się na innej płaszczyźnie, bo niestety nie jesteś wielkim i możnym tego miasta, któremu wszystko wolno.

Ad.2.
aleksander pisze:
Żona Krzyśka zaparkowała pewnego razu na kopertach DGL i Leniwca, a następnie weszła do budynku i poinformowała dziewczyny, że ona tam parkuje i idzie do Hotelu Pod Orłem. Na informację o przeznaczeniu miejsca odpowiedziała "wiem jakie są konsekwencje" i wyszła.

Bardziej wierzę w wersję żony, która brzmi: weszłam do biura i zapytałam czy mogę na chwilę zostawić auto, bo muszę podejść do hotelu na parę minut, na co panie z biura Leniwiec odpowiedziały, że tak, ale jak szef zobaczy, to wezwie SM, co później nastąpiło.

aleksander pisze:
Po kilkudziesięciu minutach zadzwonił do mnie Krzyś i zaczął "kurwować" do słuchawki i powtarzając w kółko "Czy wy k.... nie znacie mojego samochodu?". Żeby było ciekawiej zażądał ode mnie abym wycofał sprawę i powiedział w Straży Miejskiej, że sprawę wycofam.

Owszem zadzwoniłem, poleciało kilka "kurew", ale nie żądałem od Ciebie wycofania, a prosiłem jak kolega kolegę i nie powtarzałem w kółko: czy wy... nie znacie" tylko "czy Ty nie znasz...", bo twoje pracownice nie musiały mnie, czy mojego auta znać. Widać różne mamy podejście do tematu koleżeństwa, ale to niech ocenią inni.
aleksander pisze:
Żeby było ciekawiej zażądał ode mnie abym wycofał sprawę i powiedział w Straży Miejskiej, że sprawę wycofam.

I znów brak rzetelności w wypowiedzi. Aluś ja nie poszedłbym do SM wyjaśniać sprawy, gdybym od Ciebie nie usłyszał, że pójdziesz i wycofasz żądanie zapłacenia mandatu przez moją żonę.

aleksander pisze:
Krzysiek, weź się lepiej za robotę, bo świat nie stoi na "znajomościach". I pilnuj się (z żoną) jak parkujecie w Zgorzelcu, bo teraz mam telefon z aparatem ;)

Nie o znajomości tu chodzi, a o zwykłą koleżeńską życzliwość - tak bardzo Ci obcą. W całej tej sytuacji pokazałeś, że za cenę taniej sensacyjki, która może zaistnieć na Twojej stronie jesteś w stanie sprzedać każdego - kolegę, przyjaciela, brata, itp...
Sądzę, że wielu czytających to forum widząc samochód swojego kolegi na swoim terenie postąpiłoby zupełnie inaczej (np. posyłając mu "koleżeńską" wiązankę ze wskazaniem instruktażowym na przyszłość), no chyba, że to tylko ja miałem wyobrażenie o naszym dotychczasowym koleżeństwie - jeżeli tak, to rozumiem twój system postępowania.
A co do znajomości samego samochodu, to powinieneś się wstydzić, bo kilka razy wiozłem Ciebie i Dorotkę do Liberca, więc nie sądzę, że zapomniałeś jak wygląda i tym bardziej dziękuję, że nie zadzwoniłeś do mnie, tylko jak kon....t nadałeś temat do SM.
Ja Aleks o 100 zł nie zbiedniałem, ale te 100 zł to cena, jaką musiałem zapłacić, aby poznać jaki jesteś na prawdę. I dzisiaj żałuję, że kilka lat temu tak bezinteresownie Ci pomogłem, jak chciałeś zorganizować koncert Sumptuastic, bo widać zapomniałeś kto Ci podawał pomocną dłoń, jak jeszcze byłeś "maluczki".
Co do mojego brania się za robotę, to powiem Ci tylko, że jak wypracujesz w życiu tyle godzin co ja do dnia dzisiejszego, to porozmawiamy i na ten temat.
Co do ostatniego zdania: "do straszenia są duchy".
Enter

Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 21:08 przez grengo, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Moim zdaniem powinniscie Panowie umowic sie na pifko i wyjasnic sobie to i owo.Zamiast prac brudy na forum.Pozdro.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

temacik dla zgorzeleckich szeryfów-tyle kasy ucieka miedzy palcami ,a zobaczymy kiedy w tym miejscu będzie duże bum,,,,,albo może ktoś pomyśli aby bankomat umieścić na brzegu jezdni-będzie szybciej ,sprawnie i bezpiecznie i nikt nie nabiega się do niego...
Obrazek
i tak też można...
Obrazek
i tak
Obrazek
i również i tak
Obrazek
a dlaczego by nie tak?
Obrazek
wszystkie chwyty dozwolone -aby tylko dostać się do bankomatu---CDN..........

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1521 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 102  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.