Dzisiaj jest 22 cze 2025, 10:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 185  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
good bye willie dean?!

Deane potrzebuje kopa ,nie z druzyny a od PRAWDZIWEGO trenera. Pokazal na co go stac w meczu z NANCY.

od Sezonu 01/02 jego srednie punktowe nie spadly ponizej 16,1 pkt. Jesli w tym sezonie nie radzi sobie nalezy go zmotywowac. Ale to rola trenera. Poczekajmy na zmiany. Moze jutro okaze sie lepsze :))

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Meczu z Czarnymi nie widziałem. Może i dobrze, ponieważ poziom frustracji byłby jeszcze większy.
1. Zwolnienie Obradovica jest uzasadnione. To trener odpowiada za wyniki. Pytanie tylko czy Turkiewicz poprowadzi Turów do końca sezonu i w okienku transferowym do zespołu dojdzie jakiś zawodnik, czy też przyjdzie np. Urlep- przytuli tyle co Obradovic i jak PGE nie dorzuci zagramy tym co mamy. Może Urlepowi nie spodoba się kilku zawodników i na ich miejsce ktoś inny przyjdzie. Osobiście nie zdziwiłbym się jakby Turkiewicz podobnie jak w zeszłym roku prowadził zespół do końca sezonu. Różnica jest taka, że w ubiegłym sezonie miał do dyspozycji 3 w 1 Edneya ( mózg+mentor+zawodnik) i Drobniaka ( waleczne serce).
2. Jeżeli faktycznie trenerem zostałby Urlep, to czy faktycznie Polacy zagrają lepiej? Wójcik- słaby, bez formy, Roszyk- mądrości boiskowej odmówić mu nie można, ale do sezonu nie jest optymalnie przygotowany i mimo wszystko na takiego chociażby Brazeltona już za wolny. Witka- może zagrać bardzo dobrze, ale jak wiemy może i słabo. Mimo wszystko, choć i obawy mam, to wybór Urlepa byłby najlepszym rozwiązaniem. Inny trener, który nie zna specyfiki polskiej ligi doprowadziłby do jeszcze większej rozpierduchy, a na Messine Turów po prostu nie stać.

3.Podjęte źle decyzje kosztują. Czy zatrudnienie Obradovica było błędem, czy może problem tkwi gdzieś indziej zobaczymy. Osobiście uważam, że za wynik sportowy odpowiedzialni są poza trenerem- prezes, dyr. sportowy, i inni którzy mają wpływ na ten klub. W przypadku blamażu w sezonie powinni polecieć wszyscy. Co innego prowadzić klub, który funkcjonuje na granicy 2 mln a co innego prowadzić klub z drugim co do wysokości budżetem.Pieniądze wydaje się z głową.

4. Pytam się po raz 100- jak obecna sytuacja ma się do zapowiadanych w mediach celów- awans do Final Eight i złoto w plk? Czy Prezes Michalski nie jest odpowiedzialny za te słowa i wynik sportowy? W jakim miejscu jest teraz Turów?.
Liczę, że w przypadku blamażu w pucharach i w lidze posypie głowę popiołem i powie- nie nadaję się, przepraszam, odchodzę. Mimo wszystko wierzę jeszcze w to, że powalczymy o medal w lidze. Puchar Europy wg mnie to już historia.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
good bye willie dean?!

Co wy od niego chcecie??? bynajmniej sie nie toczy po boisku jak napchana kasa beczka jakim jest pan W. Co pierwsze to jemu bym powiedział good bye!!! a nie doi klub z kasy za nic nierobienie

[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 2:52 pm ]
http://foto.sportowefakty.pl/galeria/34 ... 20copy.jpg

chyba podejrzewał co się święci.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Willie Deane potrafi grac i pokazal to...zostawie juz go w spokoju:P

Tytuł:
pismak
pismak

Wiecie co ja chce od Deana... albo przesuniecie go jako rezerwowy playmayker (co przy jego zarobkach byłoby chyba głupotą ze strony klubu) albo zwolnienie go.
Otóż owszem punktów daje całkiem sporo, wejścia pod kosz i 3 całkiem całkiem... ale ludzi 1 asysta w meczu?

Justin Gray, który jest rzucającym, ma średnią asyst tylko o 0.3 mniejszą? No HELLOŁ!!

Ja widziałbym u nas rozgrywajka właśnie w stylu Edney lub Rodrigo, który podaniami obsłuży resztę zespołu. Dean dobry na rezerwowego playmakera u nas. Bo w innym zespole, gdzie byłby pierwszą/drugą opcją w ataku to jest gość ideał, ale nie u nas...
Mamy ludzi od zdobywania punktów, ale nie ma nikogo kto do nich poda. A nie może to być Justin Gray. Bo akurat on powinien mieć na boisku jeden cel -> trafić do kosza!

Tytuł:
rekrut
rekrut

Przeczytałam z ciekawością post Hakunamataty i uważam, że ma słuszne spostrzeżenia. Dobrze, ze nastąpiła zmiana trenera, ale następne spotkania pokażą czy na tym można poprzestać.

Przyłączam się do kubi 0207: co wy chcecie od Deana? Pokazał co potrafi, a to na pewno nie wszystko! Trzeba go tylko umiejętnie ustawić.
Nie jestem fachowcem w temacie koszykówki tylko gorącym kibicem tej dyscypliny, ale chyba mogę powiedzieć, że nie spełnia oczekiwań Gray, Leończyk i Wójcik, A Witka po tylu sezonach w Turowie powinien być bardziej pewny siebie i grać bardziej równo. I widzę, że coś się dzieje z Roszykiem. Naprawdę nie nadążał za Brazeltonem i Harrisem.

[/quote]

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
http://probasket.pl/news/obradovic-zwolniony-z-turowa-30850

No i ciekawe czy wezmą Urlepa, Turkiewicza, czy może znowu jakieś głośne nazwisko --> Repesa ? :D

Ale wróży to zmiany nie tylko na ławce, ale również w drużynie... good bye willie dean?! welcome rodrigo!?

już to widzę jak będzie powtórka z poprzedniego sezonu... coach Turkiewicz!! :smt096

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

tur16 pisze:
Wiecie co ja chce od Deana... albo przesuniecie go jako rezerwowy playmayker (co przy jego zarobkach byłoby chyba głupotą ze strony klubu) albo zwolnienie go.
Otóż owszem punktów daje całkiem sporo, wejścia pod kosz i 3 całkiem całkiem... ale ludzi 1 asysta w meczu?

A nie pomyślałeś o opcji przesunięcia go na swoją ulubioną pozycję SG na której w Lukoil trafiał średnio 21 pkt. na mecz !!! Dajcie Deanowi spokój... Ten zawodnik po prostu nie potrafi grać na PG, ale to nie znaczy że jest słaby. Mam nadzieje że nowy trener to zrozumie i pozwoli mu grać na jego prawdziwej pozycji i znajdzie w końcu typowego rozgrywajka który tak jak Rodrigo będzie potrafił rozdawać piłkę. TEGO TUROWOWI NAJBARDZIEJ BRAKUJE zawodnika który poprowadzi grę !

Niestety czas na zmiany... Prezes Michalski nie znający się kompletnie na koszykówce nie stworzy dobrego zespołu (dodatkowo sponsor utrudnia sytuacje wymagając 8 polaków w zespole).

W tamtym sezonie też był kryzys przypomnę 6 porażek z rzędu, ale wszystko wróciło do normy i Turów wywalczył srebro. W tym sezonie o medal będzie trudniej bo skład jest słaby, źle dobrani Amerykanie (pomijając oczywiście MW :smt026 ) i nie wiem czemu tak słabo grający Polacy. Wydaje mi się że medal jest jeszcze w zasięgu Turowa, ale konieczne są wzmocnienia i pozbycie się niepotrzebnych zawodników.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czemu na obrone Deane'a dajecie to ze jest nie zmotywowany? Umiejętności ma owszem, ale soro nie ma charakteru to po co go trzymać. Skoro jest sfrustrowany, niezadowolony to dowidzenia. Jak na usprawiedliwienie gracza można podać jego brak motywacji, bo niby trener musi zmotywować. Jak dla mnie to sam zawodnik powinien być zmotywowany i mieć rządze wygranej, charakater, chęć walki. Trener może go tylko pobudzić ale nie może mu zmienić mentalności, on sam musi mieć mentalność zwycięzcy. Jak jej nie ma no to sory, ale ja takich graczy 'bez jaj' nie chce.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakunamakatek pisze:
Niestety czas na zmiany... Prezes Michalski nie znający się kompletnie na koszykówce nie stworzy dobrego zespołu (dodatkowo sponsor utrudnia sytuacje wymagając 8 polaków w zespole).

Sponsor też najwidoczniej nie zna się na realiach polskiego kosza.Można walczyć w lidze i Europie z Polakami ale jeżeli zakontarktuje sie w jednej druzynie Gortata,Lampe,Logan,Chris Thomas(aktualnie liga hiszpanska-swietne wystepy),Kelati(paszport juz niedługo).I wtedy jak najbardziej dokoptowac kilku graczy zagranicznych i mozna PLK zdobywać.Niestety sponsor i Prezes wiedze maja raczej uboga i wyszło jak wyszło.Ubrali Obradovica w polski zespół i ledwo zespół zipie.
Obradović tez sie lekko pogubił i mamy kryzysik.

Tytuł:
pismak
pismak

Być może zostałem źle zrozumiany, ale słabość Deana określam wobec jego postawy na pozycji rozgrywającego. Widziałem mecz z Nancy, jak grał na 2 i owszem działało to bardzo dobrze. Dlatego nie widzę sensu trzymania go jako jedynki. Jeśli trener chce go dać na dwójkę, to i tak siłą rzeczy trzeba dokupić rozgrywajka.

Jak dla mnie to zrezygnował bym z usług Wójcika i Graya lub Deana. Za Wuja wrzuciłbym do składu jakiegoś walecznego i silnego gracza z Polski lub Wschodu. Za któregoś z niskich amerykanów gracz na pozycję nr 1 rezerwowy lub podstawowy + dokupienie jeszcze jednego PG.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Brawo Hakunamatata! W końcu na tym forum ktoś zaczyna wyciągac sensowne wnioski.
WINNI CAŁEJ SYTUACJI JEST CAŁY SZTAB ZARZĄDAZJĄCY KLUBEM I LUZIE KTÓRZY KONTRAKTOWALI TYCH ZAWODNIKÓW!!!
Tu przy tak niedobranych zawodnikach nawet ETTORE MESSINA nie pomoże.W tym klubie dopiero jak zaczną zarządzac ludzie którzy znają się na zarządzaniu klubem sportowym na europejskim poziomie dopiero będzie dobrze.Ten cały zarząd,sztab i prezesi klubowi nadają się do zarządzania LUDOWYM ZESPOŁEM SPORTOWYM albo PGREM.Działają na szkodę klubu i spółki.Może ktoś z PGE się w końcu obudzi i wypierdzieli na zbity pysk tych nieudaczników.

PATRZEC W STRONĘ PROKOMU gdzie między innymi klubem zarządza kobieta z CSKA MOSKWA \Vera Vakulenko - dyrektos sportowy/,to jest wzór a nie zatrudnianie eunuchów którzy za co się nie wezmą to spier...ą aż żal patrzec ze taki klub o takim potencjale finansowym i sportwym pikuje w dół.

Zwolnili Obraddovica jakby to cos ddało,uspokoili leśne dziadki siebie,poklepali się po plecach,że zrobili coś w kierunku zmian,i co....???GÓWNO jak było tak będzie jak przy sterach będą siziec i "zarządzac" tacy goście.

[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 9:26 pm ]
Panie MICHALSKI wraz ze swoimi nieudolnymi współpracownikami kończ Pan wstydu oszczedz.Jesteście tak nieudolni ze bałbym się Wam dac pieniądze na flaszkę bo pieniądze byście zgubili a nawet gdybyście ją kupili to po drodze stłukli,za co się nie zabierzecie to spierdzielicie.
Dziwię się tylko ludziom z PGE którzy sponsorują siatkarski klub Skrę Bełchatów który odnosi super sukcesy w Europie że tolerują jeszcze taki stan rzeczy.
Niech Skra Bełchatów będzie wzorem dla Turowa,niech w końcu ludzie z PGE którzy daja na osza niemałe pieniądze odetną te wrzody /nieudaczników zarządzających klubem/ i niech w końcu zacznie się w końcu dziac cos dobrego w klubie i niech w koncu ten klub zacznie odnosic sukcesy w kraju i Europie na miarę swojego niemałego potencjału.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

http://www.sport.pl/sport/1,65025,73117 ... owie_.html

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie zabierałem głosu w tym sezonie,bo nie chciałem wypowiadać się emocjonalnie choć miałem ochote nie raz.Moim zdaniem to że Obradowić wylatuje nie oznacza , że jest kiepskim trenerem.Jak to sie umownie nazywa brak porozumienia z zawodnikami nie do końca chyba jest prawdą.Myślę że nie wszyscy nasi grajkowie chcieli dla niego grać i nie podchodzili należycie do swoich obowiązków.Mecze z Kotwicą , Polonią czy teraz ze Słupskiem powinniśmy wygrywać bez trenera na ławce.To obciach , że te mecze przegraliśmy,to bardzo źle świadczy o naszych grajkach.Nie jest tajemnicą , że delikatnie mówiąc kontrakty mają niemałe dlatego troche zdrówka i potu powinni zostawiić na boisku .W każdym razie ja nie wierzę , że co niektórzy zapomnieli ostatnio jak gra się w kosza.Wystarczy sprawdzić statystyki .Moim skromnym zdaniem nie tylko trener jest tutaj winny.Zawodnicy też nie są święci.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Karol pisze:
Myślę że nie wszyscy nasi grajkowie chcieli dla niego grać i nie podchodzili należycie do swoich obowiązków

że niby co to ma oznaczać " nie chcieli dla niego grać" ? Od kiedy to zawodnicy grają dla trenera ? sa w klubie robolami a ich pracodawcą jest nie trener tylko ten kto im płaci ...a że kilku z nich nie powinno dostawać pensji to juz inna sprawa. Pierwszy kopa w dupę powinien dostać prezesik za marnotrastwo pieniędzy i przez to działanie na szkodę klubu. Drugi kop w dupsko należy się Wójcikowi. Amerykańcy powinni odejść dla własnego dobra do jakiegoś lepszego klubu czyli obojętnie którego.
Ile jeszcze złego pan Michalski ma zamiar tu zrobić ?Kto tą amatorszczyznę wreszcie zakończy ?? Moze toto rzeczywiscie lepiej przenieść do Wrocławia ale razem z Michalskim. Niech się tam wstydzą.

MICHALSKI OUT !!!!

Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 6:54 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 185  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.