tur16 pisze:
Wiecie co ja chce od Deana... albo przesuniecie go jako rezerwowy playmayker (co przy jego zarobkach byłoby chyba głupotą ze strony klubu) albo zwolnienie go.
Otóż owszem punktów daje całkiem sporo, wejścia pod kosz i 3 całkiem całkiem... ale ludzi 1 asysta w meczu?
A nie pomyślałeś o opcji przesunięcia go na swoją ulubioną pozycję SG na której w Lukoil trafiał średnio 21 pkt. na mecz !!! Dajcie Deanowi spokój... Ten zawodnik po prostu nie potrafi grać na PG, ale to nie znaczy że jest słaby. Mam nadzieje że nowy trener to zrozumie i pozwoli mu grać na jego prawdziwej pozycji i znajdzie w końcu typowego rozgrywajka który tak jak Rodrigo będzie potrafił rozdawać piłkę. TEGO TUROWOWI NAJBARDZIEJ BRAKUJE zawodnika który poprowadzi grę !
Niestety czas na zmiany... Prezes Michalski nie znający się kompletnie na koszykówce nie stworzy dobrego zespołu (dodatkowo sponsor utrudnia sytuacje wymagając 8 polaków w zespole).
W tamtym sezonie też był kryzys przypomnę 6 porażek z rzędu, ale wszystko wróciło do normy i Turów wywalczył srebro. W tym sezonie o medal będzie trudniej bo skład jest słaby, źle dobrani Amerykanie (pomijając oczywiście MW

) i nie wiem czemu tak słabo grający Polacy. Wydaje mi się że medal jest jeszcze w zasięgu Turowa, ale konieczne są wzmocnienia i pozbycie się niepotrzebnych zawodników.