Dzisiaj jest 23 cze 2025, 20:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
To, że nie będzie hali zdaniem Burmistrza wina EWT, bo nie dali pieniędzy! Nic nt. złożonego wniosku! I jeszcze jedno cyt. z wypowiedzi Burmistrza: " Jeśli nie mam pieniędzy na halę, to ni zaczynam jej budować, bo mogę zbudować fundamenty, ale nie chcę budowy zatrzymać".
O co tu chodzi?

Burmistrzowi chodziło o to, że skoro nie ma całej kwoty przed rozpoczęciem budowy - po prostu jej nie rozpocznie, bo nie chce w jej trakcie przerywać prac ze względu na brak środków finansowych.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chodziło mi o stwierdzenie "....ale nie chcę budowy zatrzymać". Wynika z tego, że budowa została rozpoczęta!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Chodziło mi o stwierdzenie "....ale nie chcę budowy zatrzymać". Wynika z tego, że budowa została rozpoczęta!

Nie, chodziło mu o to, że nie chce jej zatrzymać gdy już ją rozpocznie. Taki był sens tej wypowiedzi.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Atomic pisze:
Już w marcu jeden z radnych nie wierzył w realizację tego projektu.
Cytuj:
Zaczyna się spór o halę sportową w Zgorzelcu
Janusz Pawul

2009-03-31 10:42:00

- Nowej hali sportowej w Zgorzelcu nie będzie - tak uważa Ireneusz Aniszkiewicz, były burmistrz Zgorzelca. Dlaczego?

- Bo w tegorocznym budżecie miasta nie zapisano na jej budowę ani jednej złotówki,
a w budżecie na przyszły rok 2104 zł - dowodzi Ireneusz Aniszkiewicz i z przekąsem dodaje, że za te pieniądze niczego nie da się wybudować.
Jak tłumaczy, jedyne, co obecny burmistrz i jego współpracownicy zrobili dla powstania nowej hali, to zamówili dokumentację projektową. Miasto wydało na nią 850 tys. zł i na tym koniec. Zdaniem Ireneusza Aniszkiewicza, w kontekście tego, że na kolejne lata nie zabezpieczono na realizację inwestycji żadnych pieniędzy, to jednak i tak kwota wyrzucona w błoto. - Do rozpoczęcia budowy potrzebny jest nie tylko projekt, ale też dokumentacja wykonawcza. Nikt o tym nie mówi, a to kolejny wydatek grubo ponad milion zł - wylicza. Dlatego zdaniem radnego i byłego wiceburmistrza, nowej hali w Zgorzelcu nie będzie. Kiedy wbijemy pierwszy szpadel na budowie, panie burmistrzu? - pyta prowokacyjnie Ireneusz Aniszkiewicz i zgodnie z przewidywaniami, odpowiedzi nie słyszy.

http://zgorzelec.naszemiasto.pl/wydarzenia/981037.html

Ten wątek przewijał się również na naszym forum, m.in. w relacji z sesji "na żywo"... i w prasie

I ten radny miał rację hali nie będzie a Gronicz swoje jak zwykle, wciska kit.

Tytuł:
pismak
pismak

Mowa o nowej hali w Zgorzelcu była od początku wielkim kłamstwem. Przypomnę, ze jeśli ktoś chce wybudować nowa hale, to działa zdecydowanie i odpowiedzialnie.
Nasz BM potrzebował dwa lata na przygotowanie specyfikacji pod ogłoszenie przetargu na wykonanie dokumentacji, później w swoim stylu ogłosił ze Schetyną, że ma pieniądze, co też okazało się farsą, dalej oczekiwał na środki z EWT próbując wmówić przedstawicielom EWT, że to jest hala przyszkolna. Większej głupoty chyba nie da się wymyśleć.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Marko pisze:
Cytuj:
Mowa o nowej hali w Zgorzelcu była od początku wielkim kłamstwem
.
Cytuj:
Większej głupoty chyba nie da się wymyśleć
.

"Marko" niedoceniasz Gronicza on (PO)trafi teraz mami młodzież Skateparkiem a z relacji z sesji wiem, że w budżecie na 2010r nie ma takiej pozycji i środkow finansowych. :smt021

Ciekawe z czym teraz przed wyborami wyskoczy. :smt030

W myśl hasła (PO) Aby żyło się lepiej....wszystkim......[b]pustymi obietnicami wyborczymi [/b]tzw. kiełbasą wyborczą :smt084

Szanowny Panie Burmistrzu, kończ Pan wstydu oszczędź!!!! : :smt084

Tytuł:
rekrut
rekrut

bartekz pisze:
Szanowny Panie Burmistrzu, kończ Pan wstydu oszczędź!!!! : :smt084
POPIERAM ! Oby jak najszybciej

Tytuł:
obserwator
obserwator

Czy hala by powstał, czy też nie, w zależności od potrzeby, zawsze będą głosy negatywne. Przykład rok 2005r. Modernizacja, w zasadzie budowa, stadionu miejskiego.
http://zgorzelec.info/forum/viewtopic.php?t=302&highlight=stadion&sid=d656555903e669c3b10c86264939fe37
Dziś nikt nie mówi, że to źle, iż zbudowano stadion, ba … szczycimy się nim.
Z halą było by podobnie, choć osobiście uważam, że rozdzielanie obiektów sportowych, budowanie hali z dala od reszty infrastruktury, sportowo-usługowej (stadion, hotel, no hotelik, bary itp.) jest wielce nietrafione.

Nowy 2010 rok niech przyniesie wszystkim zadowolenie i satysfakcję, a założenia i plany, niech przerodzą się w czyny i rzeczy z których wszyscy będziemy dumni.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Adrian Markowski

Cytuj:
Czy hala by powstał, czy też nie, w zależności od potrzeby, zawsze będą głosy negatywne.

Masz rację tyłko,że Gronicz obiecał a nic nie zrobił. Na meczu koszykówki razem z Premierem Schetyną oznajmił, mamy 20mln. A było to w trakcie wyborów do Parlamentu Europejskiego, kandydował gośc z (PO) z Wrocławia. Chodziło o głosy.

Adrian Markowski
Cytuj:
osobiście uważam, że rozdzielanie obiektów sportowych, budowanie hali z dala od reszty infrastruktury, sportowo-usługowej (stadion, hotel, no hotelik, bary itp.) jest wielce nietrafione.

Wiele pomysłow Burmistrza jest nietrafionych teraz obiecuje Skatepark bez środków w budżecie. :smt026

Pomimo to, życzę Burmistrzowi realizacji licznych obietnic wyborczych, może w 2010roku się uda. :smt111 :smt111 :smt111

Tytuł:
pismak
pismak

bartekz pisze:
Masz rację tyłko,że Gronicz obiecał a nic nie zrobił.

Czy prawdą jest, że wcześniej już ktoś chciał zająć się rozbudową, modernizacją starej hali?
Ciekawią mnie koszty.
Ciekawi mnie, dlaczego zarzucono ten pomysł.
Wg mnie był jak najbardziej racjonalny.

P
G
i.......

Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 8:53 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Mnie także interesuje jakie koszty zostały poniesione na realizację pomysłu budowy nowej hali? Czy są to pieniądze bezpowrotnie stracone? I jeszcze jedno co nt. sądzi teraz Borys /Schetyna/, który stwierdzi "hala w Zgorzelcu na pewno będzie".

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Mnie także interesuje jakie koszty zostały poniesione na realizację pomysłu budowy nowej hali?

A mnie interesuje czy ktoś odpowie za wyrzucenie tych pieniędzy w błoto.
]:->

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiotrArcimowicz, ponieważ od 1,5 roku dzielnie wspierasz Rafała Gronicza i zgorzeleckie PO, proszę, udziel odpowiedzi na pytanie, co zamierzacie zrobić w związku ze zmarnowanymi pieniędzmi, które przeznaczyliście m.in. na dokumentację utopii zwanej "nową halą sportową"???
Czy i w jaki sposób zamierzacie zwrócić je społeczeństwu i który z was jest personalnie odpowiedzialny za tę niegospodarność??? :smt028

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

No mówiłem, jak Lenin - jestem w każdym wątku :)

Co meritum sprawy cóż byłem, jestem i będę przeciwko budowie hali. Co więcej po zapoznaniu się z dokumentami projektowymi dot. rozbudowy nabrałem przekonania, że to też jest mrzonka, nie mająca szans na realizację.

Zarówno kwestia budowy nowej jak i rozbudowy nowej hali rozbija się gigantyczne koszty, których jak miasto nie uniesiemy. W przypadku rozbudowy są dwa projekty jeden na bodajże z roku 2005 na 13 mln, drugi uaktualniony z 2008 (chyba) na 30 mln złotych.

Tak czy siak próby "ożenienia" mnie z takimi czy innymi decyzjami burmistrza, które zapadły na długo przed podjęciem przeze mnie pracy w instytucji podległej miastu jest przejawem postępującego stanu paranoi związanej z moją osobą.

To tyle. Ja Ci grzecznie odpowiedziałem, teraz proszę Cię o grzeczną odpowiedź na moje pytanie postawione w innym wątku dot. powodów odwołania pani dyrektor PUP.

A wpisując się w Twoją poetykę: od roku dzielnie reprezentujesz starostę zgorzeleckiego i zgorzeleckie Porozumienie Prawicy rządzące starostwem, tak więc odpowiedz mi na pytanie jakie były powody podjętej przez was decyzji usunięcia pani dyrektor. Personalnie wskaż mi osobę, która z dnia na dzień usunęła ją z zajmowanego stanowiska i jakie były tego powody i jaki był w tym Twój udział. Bo wszak jako osoba pracująca w starostwie, nie ukrywająca bliskich i zażyłych stosunków z obecnie panującymi przy ul. Boh. II AWP 8 masz z całą pewnością wpływ na podejmowane przez władze decyzje.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiotrArcimowicz, jak zawsze wyślizgujesz się od udzielenia rzetelnej odpowiedzi na postawione pytanie, które brzmiało, przypominam:

Cytuj:
...proszę, udziel odpowiedzi na pytanie, co zamierzacie zrobić w związku ze zmarnowanymi pieniędzmi, które przeznaczyliście m.in. na dokumentację utopii zwanej "nową halą sportową"???
Czy i w jaki sposób zamierzacie zwrócić je społeczeństwu i który z was jest personalnie odpowiedzialny za tę niegospodarność???
:smt028

Odpowiedzi nie uzyskałem, choć najwyraźniej chciałeś w swojej pokrętnej wypowiedzi dać wyraz temu, że obecnie, kiedy już wiadomo, że hali nie będzie, umywasz całkowicie odpowiedzialność za zmarnotrawienie miejskich środków w kwocie grubo przekraczającej 1 milion złotych.
Chcę Ci przypomnieć, że kiedy grupa inicjatywna, która zawiązała się celem odwołania burmistrza, próbowała na wszelki możliwy sposób przekonać społeczeństwo, że burmistrz jest kiepskim gospodarzem, nie kto inny, tylko właśnie Ty, tutaj, na tym forum, robiłeś wszystko, żeby zdyskredytować ludzi starających się o usunięcie kiepskiego gospodarza.
Powód Twojego postępowania w tym przypadku był prosty - starałeś się chronić swoją posadkę.
Jednak występując w sposób otwarty przeciw odwołaniu burmistrza stałeś się automatycznie współodpowiedzialny za wszelkie posunięcia władzy, w tym również za zmarnowanie publicznych pieniędzy.
Gdyby wówczas referendum doszło do skutku, wysokość kwoty która została zmarnowana byłaby z pewnością dużo mniejsza...

Dlatego, proszę Cię, wskrześ resztkę odwagi cywilnej i odpowiedz mi wyczerpująco na zadane przeze mnie pytanie, nie ograniczając się do wykrętnej odpowiedzi, która miała na celu usadowienie Cię w gronie osób przeciwnych budowie hali.
Jesteś sprytny,... jednak nie do aż takiego stopnia, jak się Tobie wydaje... ;-)

Jeśli chodzi o pytanie dot. odwołania Pani Dyrektor - zapewniam Ciebie, że na dzień dzisiejszy wiem dokładnie tyle co Ty - a mianowicie, że taka decyzja zapadła.
Niemniej, o czym jestem przekonany, złożyły się na nią daleko bardziej poważniejsze powody od tych, które przedstawia Twój szef, wyrzucając ludzi z pracy na bruk, a mianowicie utrata zaufania.

Jakie były powody odwołania - postaram się dowiedzieć w najbliższym czasie, i jeśli będzie społeczne zapotrzebowanie na wyjaśnienie powodów takiej a nie innej decyzji - dowiesz się już niebawem...

Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 12:44 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.