PiotrArcimowicz, jak zawsze wyślizgujesz się od udzielenia rzetelnej odpowiedzi na postawione pytanie, które brzmiało, przypominam:
Cytuj:
.
..proszę, udziel odpowiedzi na pytanie, co zamierzacie zrobić w związku ze zmarnowanymi pieniędzmi, które przeznaczyliście m.in. na dokumentację utopii zwanej "nową halą sportową"???
Czy i w jaki sposób zamierzacie zwrócić je społeczeństwu i który z was jest personalnie odpowiedzialny za tę niegospodarność??? 
Odpowiedzi nie uzyskałem, choć najwyraźniej chciałeś w swojej pokrętnej wypowiedzi dać wyraz temu, że
obecnie, kiedy już wiadomo, że hali nie będzie, umywasz całkowicie odpowiedzialność za zmarnotrawienie miejskich środków w kwocie grubo przekraczającej 1 milion złotych.
Chcę Ci przypomnieć, że kiedy grupa inicjatywna, która zawiązała się celem odwołania burmistrza, próbowała na wszelki możliwy sposób przekonać społeczeństwo, że burmistrz jest kiepskim gospodarzem, nie kto inny, tylko właśnie Ty, tutaj, na tym forum, robiłeś wszystko, żeby zdyskredytować ludzi starających się o usunięcie kiepskiego gospodarza.
Powód Twojego postępowania w tym przypadku był prosty - starałeś się chronić swoją posadkę.
Jednak występując w sposób otwarty przeciw odwołaniu burmistrza stałeś się automatycznie współodpowiedzialny za wszelkie posunięcia władzy, w tym również za zmarnowanie publicznych pieniędzy.
Gdyby wówczas referendum doszło do skutku, wysokość kwoty która została zmarnowana byłaby z pewnością dużo mniejsza...
Dlatego, proszę Cię, wskrześ resztkę odwagi cywilnej i odpowiedz mi wyczerpująco na zadane przeze mnie pytanie, nie ograniczając się do wykrętnej odpowiedzi, która miała na celu usadowienie Cię w gronie osób przeciwnych budowie hali.
Jesteś sprytny,... jednak nie do aż takiego stopnia, jak się Tobie wydaje...
Jeśli chodzi o pytanie dot. odwołania Pani Dyrektor - zapewniam Ciebie, że na dzień dzisiejszy wiem dokładnie tyle co Ty - a mianowicie, że taka decyzja zapadła.
Niemniej, o czym jestem przekonany, złożyły się na nią daleko bardziej poważniejsze powody od tych, które przedstawia Twój szef, wyrzucając ludzi z pracy na bruk, a mianowicie
utrata zaufania.
Jakie były powody odwołania - postaram się dowiedzieć w najbliższym czasie, i jeśli będzie społeczne zapotrzebowanie na wyjaśnienie powodów takiej a nie innej decyzji - dowiesz się już niebawem...