Marko pisze:
Ja podtrzymuję, swoje zdanie, że Zgorzelec zasługuje na nowoczesna hale dodam , że zasługuje na nowoczesne Centrum Sportowe, dobrze prowadzone i wykorzystujące położenie geopolityczne.
Marko daj już spokój R. Groniczowi w sprawie hali.
Straciliśmy pieniądze i koniec.
Takiego "gospodarza" wybraliśmy, takie marnotrawstwo mamy.
Więcej tego błędu nie popełnimy. R. Gronicza na burmistrza nie wybierzemy.Marko mam jednak pytanie do Ciebie.
Ponieważ do wyborów zostało jeszcze trochę to może dojść do kolejnych prób zawinionego, bądź nieświadomego marnotrawstwa.
Co można zrobić aby uniknąć marnotrawstwa, jakie się pojawia w wyniku błędnych, nietrafionych decyzji burmistrza R.Gronicza ? Chodzi mi o to, że obecny burmistrz najlepiej by rządził, jakby w ogóle nie podejmował decyzji w których miasto będzie narażone na straty bądź długi.
Niechciałbym aby pozostawił po sobie dług, który wszyscy będziemy spłacać przez długie lata.
Niechciałbym aby nowy burmistrz tłumaczył się nam w przyszłości, że zastał bałagan, nieporządek, ruinę finansową i jego cała kadencja pójdzie na ratowanie finansów a nie na rozwój.
R. Gronicz nie wykorzystał złotego okresu koniunktury gospodarczej, więc teraz może być źle w miejskim budżecie.
Marko pisze:
Potwierdzam, ze Burmistrz Fiedorowicz uzyskał zgodę od projektanta na rozbudowę Centrum Sportowego i zlecił za ok. 20.000 wykonanie koncepcji rozbudowy tej hali.
Marko czy jak skończy się kadencja R..Gronicza to będzie można wrócić do koncepcji rozbudowy i modernizacji hali przy ul. Maratońskiej?
bartekz pisze:
Pewnie najlepiej znaleźc winnego a to że źle, z błędami wypełniono wniosek to biedaczek zapomniał.
Jak się zwalnia ludzi, których się kształciło w kierunku pozyskiwania pieniędzy unijnych, jak się zatrudnia "swoich" nawet spoza Zgorzelca, to tak się ma.
Proponuję hasło:
SKOŃCZMY W MIEŚCIE Z FUCHOWCAMI!! ZATRUDNIJMY FACHOWCÓW !!
Celowość zatrudnienia osób spoza Zgorzelca widać m.in. na przykładzie obecnego dyrektora MPGK.
W Zgorzelcu nie znaleziono swojaka, ściągnięto z Lubania.
I co?
Widać nawet komentować nie trzeba.
P
G
i .........