Projekt nowej hali sportowej pilotowany przez niejakiego R. Gronicza nie zawierał w sobie budowy hotelu.
Trzeba być człowiekiem kompletnie bez wyobraźni aby zgodzić się na to aby najpierw mieszkańcy wydali kolosalne pieniądze na budowę hali, z której nic nie będzie, hala nie przynosi dochodu, a następnie dokładać na jej utrzymanie.
Prywatny przedsiębiorca robi analizę zapotrzebowania na miejsca hotelowe w Zgorzelcu a następnie buduje lub rozbudowuje hotel przy hali sportowej.
Mniejsze w tym wypadku znaczenie ma fakt, że koszt całości inwestycji wzrośnie o 14,5 mln zł. Tyle obecnie może kosztować hotel, jaki wg mnie pokrywałby zapotrzebowanie gości zgorzeleckich.
Burmistrzowi jednak nie po drodze analizy ekonomiczne, które z racji poprzednio wykonywanej pracy powinien znać umieć i stosować jak mało kto.
Wnioskuję z powyższego, że albo ich nie zna albo ma ukryty cel nie zgadzając się na budowę hotelu przy hali sportowej.
Marko pisze:
Koncepcja modernizacji Centrum obejmuje również budowę hotelu, nikt nie zapomniał takze o parkingach.
Właśnie o to mi chodzi.
Przecież miasto będzie zarabiać hotelem i miejscami parkingowymi na utrzymanie hali a może i jeszcze dodatkowy zysk wypracuje.
Marko pisze:
Nie jestem upoważniony do przekazywania szczegółów
Co to znaczy
NIE JESTEM UPOWAŻNIONY ...
Jeśli powiedziałeś słowo, powiedz dwa.
W końcu plan robiony był za pieniądze miasta!!
Proszę więc, jeśli masz dostęp do tych materiałów, na co wyraził zgodę projektant i co mogło być zaoferowane Zgorzelcowi w temacie rozbudowa i modernizacja hali oraz wielkość zaplecza hotelowego.
Marko, gdybyś nie miał możliwości przekazania mi materiałów, odpowiedz, kto może mi je udostępnić. Sam pójdę i zapoznam się z nimi.
Uważam, że chore mrzonki w postaci budowy kolejnej hali, trzeba niszczyć w zarodku a trzeźwe koncepcje należy popierać i realizować, nim znowu jaka1ć opcja bez wyobraźni i wiedzy dostanie się do władzy i zacznie budować nam tutaj Bajkonur.
Olek pisze:
Pozostał mu niecały rok piastowania funkcji.
No nie pisz na poważnym forum żartów.
Jakie piastowanie!!
EGZYSTENCJAKURCZOWE TRZYMANIE SIĘ STOŁKA DO KOŃCA KADENCJI
Marko pisze:
Zgadam się z Wami, że ten temat powinien powrócić po wyborach
Uważam, że właśnie przed wyborami powinno się poznać, co miał do dyspozycji R. Gronicz wchodząc na stołek burmistrza, co zaprzepaścił przez cztery lata, i do czego możemy wrócić.
Marko w końcu M. Fiedorowicz w dzień po objęciu fotela burmistrza dostanie od nas pracę. Dużo pracy. Wierzę, że nie będzie to burmistrz bilbordowy, który tylko istnieje ale również pracuje dla miasta, stąd moje zainteresowanie tą sprawą.
P
G
............ w najlepszym wypadku jeszcze 310 dni … i ..