jendrzej pisze:
Czy to wystarczy żeby wygrać z Fiedią
Nie
Wygrana R.Gronicza z M.Fiedorowiczem to wg mnie fantastyka i to nie naukowa a kabaretowa.
jendrzej pisze:
W ten sposób zachowałby twarz
Wg mnie, to w ten sposób pozostawi po sobie mniej negatywnych wspomnień.
jendrzej pisze:
niech przeprosi publicznie tych co obraził pomawiając o popełnienie przestępstw
Wg mnie nie przeprosi.
Do tego trzeba mieć klasę.
jendrzej pisze:
niech przyzna się do błędu
Nie przyzna się nigdy.
On naprawdę wierzy chyba, że ma misję do wypełnienia.
Chyba już nawet nie wie, że jest sterowany numerycznie.
Może jedynie nie przyjmuje tego do wiadomości. Prawdopodobnie chce po sobie pozostawić pomnik lecz nie zdaje sobie sprawy, że społeczeństwo w przyszłych jeszcze pokoleniach będą odczuwało negatywne skutki jego decyzji.
Marcopollo pisze:
To ja z chęcią wysłucham co się dzieje
Szanowny Marcopolo
Chciałbym z pewną nieśmiałością pokazać Ciebie, jako przykład osoby, która weszła tutaj po długiej przerwie i nie zauważyła tego, co się w mieście dzieje.
Nie będę tak złośliwy i nie będę odsyłał Ciebie do moich postów. Nie będę Ciebie odsyłał do postów innych osób, które piszą o negatywnej ocenie okresu siedzenia na fotelu przez R.Gronicza.
Marcopolo ja z największą przyjemnością postaram się Tobie w najbliższym czasie powtórzyć wszystkie błędy, które do tej pory wytknięto R.Groniczowi na tym forum.
Jak to skończę będzie chyba sierpień 2010 r. i przejdę do błędów, które jeszcze nie ujrzały światła dziennego a należy je przedstawić lokalnej społeczności.
Podniesie się oczywiście krzyk forumowiczów o to, że piszę długie posty ale niestety taka jest potrzeba aby pokazać w pełni złe funkcjonowanie urzędu kierowanej przez osobę aktualnie siedzącą w fotelu burmistrza. Całkiem zresztą omyłkowo.
Z pewnością Admin mnie ostrzeże albo wywali, bo ileż można prosić kogoś o wzięcie pod uwagę zdania pozostałych forumowiczów.
Dla Ciebie i dla uzyskania przez Ciebie tej wiedzy jestem gotów ponieść tą ofiarę i umrzeć internetowo za idee. Za słuszną idee.
Mam nadzieję, ze już nikt nie będzie miał nic przeciwko, że przypominam błędy R.Gronicza osobom, które tego nie zobaczyły lub są tutaj nowe.
Marcopollo pisze:
na wyborach będzie miał całkiem spore poparcie,
Marcopolo
Sam na niego głosowałem.
Uważałem, że R.Gronicz będzie jaśniał, jak gwiazda na firmamencie burmistrzów Urzędu Miejskiego w Zgorzelcu. Pomyliłem się straszliwie. Dzisiaj nawet nie mogę porównać kadencji R.Gronicza do kadencji M.Fiedorowicza, ze względu na nieudacznictwo aktualnego burmistrza i jego zespołu.
Przykro mi bardzo ale na początek odsyłam Cię do obietnic, które złożył, nawet tutaj, niejaki R.Gronicz.
Złożył i pokazał, gdzie ma wyborców.
Drugi raz nie damy się wydmuchać przez R.Gronicza
Marcopollo pisze:
Przecież niejednokrotnie na całokształt pracy burmistrza mają wpływ osoby z najbliższego otoczenia,
Widzisz!!!
Już zaczynasz rozumieć. Przedstawię Ci teraz mój punkt widzenia.
Jak prześledzisz jego, nie moje, jego wypowiedzi, to stwierdzisz, że przez cały czas kadencji nie może się nachwalić kompetencji swoich zastępców i pracowników, których postawił na stanowiska. Powtarzam, Których On postawił.
Jak zaczyna się smród wokół zastępców lub innych osób, to mistyfikuje wykonanie jakiejś kary lub zwalnia urzędnika udając samemy, że jest kryształowy. Ty może nie za bardzo się znasz na liście płac urzędników ale karanie, zwłaszcza finansowe, ma określone ramy. W tym przypadku niemożliwe do wykonania jeśli liczymy, że kara będzie adekwatna do przewinienia.
Osoba siedząca na fotelu burmistrza, zupełnie zresztą omyłkowo, chciałaby teraz sprawiać wrażenie, ze chłopina chciał dobrze, ale ludzie nie ci, że zęby w szczęce się źle przestawiły, że pogoda miała wpływ ale nigdy On!
Przytoczę Ci na to postępowanie jeszcze przykłady.. Cierpliwości.
Marcopollo pisze:
kto by nie zasiadł na tym stołku to i tak będzie źle
No nie do końca.
Też to postaram Ci się przedstawić.
P
G
a w końcu za 233 dni ...