Dzisiaj jest 22 cze 2025, 13:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 88  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

przekorny pisze:

Rozbrykałeś się,...
Szukasz zależności pomiędzy wypowiedziami forumowiczów na te czy inne tematy a ich rzeczywistymi intencjami??? Pomogę Ci...:|

WOW widzę że trafiłem, "Uderz w stół a nożyce się odezwą"

przekorny pisze:
Global Tur ----> Restauracja "Kaprys"
żona głównego aktora sceny politycznej PO w regionie ----> żona głównego (ostatnio) piewcy pomysłów burmistrza z PO......:|

Tutaj To ja Przekorny niestety Ciebie nie rozumiem i obawiam się, że czegoś na mnie szukasz ale Ci nie wychodzi. Przykro mi, nietrafione. Szukaj dalej, jak coś to mogę Ci pomóc, zapytaj - odpowiem. Nie będziesz błądził. Z taka pozycją nie wypada! Twoje informatorki są nieco nierzetelne. :smt082 Zresztą odkrywasz karty :D

przekorny pisze:
Domyślasz się podejrzenia źródeł interesowności "lobbowania" w tym przypadku..???

TAK - domyślam się i chciałbym, aby kwestia budowy czy rozbudowy hali była ponad podziałami politycznymi i biznesowymi.

przekorny pisze:
Postaraj się może nieco stonować swoje wypowiedzi... Łatwo jest rzucać oskarżenia, dużo trudniej bronić się przed nimi. A zwłaszcza wykazać, że są bezpodstawne... :|

Niestety, ale jeśli ktoś zgrywa się na altruistę a zarazem z uporem "maniaka" lobbuje za dużą inwestycją i to w dodatku o niepewnej przydatności czy funkcjonalności dla miasta. To mi włącza się wewnętrzny opór. Forum jest odpowiednim miejscem na pisanie o własnych wątpliwościach i spostrzeżeniach.

Grzegorzu życzę Ci jak najlepiej - jesteś wytrwałym człowiekiem (czego się nie robi dla pieniędzy) i mam nadzieje że uda Ci się dojść do nieba ( oczywiście w odpowiednim wieku) za ten altruizm, wewnętrzne dobro, miłosierdzie i za walkę o sprawiedliwość społeczną. :smt082

Ostatnio zmieniony 05 lut 2010, 8:16 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:
Jedyne co mogę powiedzieć, to fakt, że dokumentacja przewiduje oczekiwaną liczbę miejsc, hotel, miejsca parkingowe dla autobusów, dla samochodów oraz inne możliwości, których jeszcze nie wspominałem.

Jak na razie jest to fakt medialny, który mało ma wspólnego z faktami.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Wypowiedź burmistrza (cytat z bloga)

Fakty – rozbudowa starej hali (w oparciu o dokumentację sporządzoną przez prof. Zabłockiego, którą przedstawiło mi Stowarzyszenie Zgorzelec 2002):

2950 widzów z tego 72 posiada mocno ograniczoną widoczność
Poza rozbudową miejsc siedzących przewiduje rozbudowę szatni, bufetów i pokojów sędziowskich. Przebudowę oświetlenia, wykonanie klap dymnych, oświetlenie terenu.
Technologia – zgodna z projektem z lat ’70.
Koszt rozbudowy 29.000.000,00 zł netto czyli 35.000.000,00 zł brutto.

Tytuł:
pismak
pismak

[quote="Dr. Dre"]
i chciałbym, aby kwestia budowy czy rozbudowy hali była ponad podziałami politycznymi i biznesowymi.
/quote]

I choć wyrwane z kontekstu to się z taką ideą zgadzam.

Nie graj BM Gronicz halą, nie graj PO halą, nie graj Grzegorz halą, nie grajcie naszymi uczuciami, my chcemy logicznego rozwiązania problemu bazy sportowej w Zgorzelcu, my chcemy działania a nie politycznych deklaracji i picownictwa.

Już słyszałem, że przed wyborami PGE ogłosi, że dopłaci do hali i co nam z kolejnych oświadczeń, znamy je już z historii obiecanek i nieudolnych działań. Lepsze byłoby rozpoczęcie inwestycji np. realizowanej dla swojego klubu przez PGE jeszcze wiosną tego roku. Takie fakty mnie interesują a nie kolejne obiecanki, to już trwa i trwa i trwa..... i w to nie da się wierzyć.

Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, 20:51 przez Marko, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Bezstronny pisze:
2950 widzów z tego 72 posiada mocno ograniczoną widoczność
Poza rozbudową miejsc siedzących przewiduje rozbudowę szatni, bufetów i pokojów sędziowskich. Przebudowę oświetlenia, wykonanie klap dymnych, oświetlenie terenu.
Technologia – zgodna z projektem z lat ’70.

Chyba się nie zapoznał z projektem.
Więcej było inwestycji
A hotel to gips?

Bezstronny pisze:
Koszt rozbudowy 29.000.000,00 zł netto czyli 35.000.000,00 zł brutto.

Ile wynosił koszt budowy netto/brutto u niejakiego R. Gronicza?

Oczywiście szacunkowy, bo Orlika przewalił na 100 %, więc ...

Marko pisze:
nie graj Grzegorz halą,

Ja dzwonie na alarm.
Nie raz dzwoniłem ... nie chcieliście słuchać .. i wybudował ... najdroższego Orlika w Polsce

P
G

dzisiaj już chyba wyczerpałem norme pisania.

zresztą za 264 dni

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Grzegorz pisze:
dzisiaj już chyba wyczerpałem norme pisania.
proponuję max 10 cm w pionie na 17 calowym monitorze na post (teraz jest, zmierzyłem, 21 cm) :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jakoś ostatnio cicho się zrobiło w tym temacie. Dla zainteresowanych niebawem będzie oddana do użytku najnowocześniejsza hala sportowa w Polsce w Trójmieście. Będzie to obiekt wielofunkcyjny, roczny koszt utrzymania nie mniej niż 10 mln zł. Sponsorem tytularnym zapewne zostanie PGE. Co to dla nas znaczy?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Co to dla nas znaczy?

W zasadzie nic nie znaczy !!! My i tak dostaniemy kasę od PGE !!! Ta decyzja PGE nie będzie miała żadnego wpływu na nas. PGE też stara sie o zostanie sponsorem tytularnym nowo powstającego stadionu w Gdańsku. Do tego chcą kupić ponad 80 % firmy Energa , która działa głównie na pomorzu !!! Zatem widać iż ekspansja giganta energetycznego trwa i można się cieszyć iż inwestuje w sport.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Jeszcze jedno. Trójmiasto to ponad 500.000 mieszkańców, tym samym można być pewnym frekwencji na imprezach zarówno o charakterze sportowym jak i kulturalnym. I to będzie jedno i podstawowe źródło dochodów. Nasz Zgorzelec ma około 35.000 mieszkańców. Skąd więc wziąć frekwencję na imprezach w granicach 5.000 ludzi? Jaka będzie częstotliwość imprez sportowo-kulturalnych, które mogą dać gwarancję uczestnictwa cyrka 4.000 do 5.000 ludzi? Z moich obserwacji wynika, że w najlepszych festiwalach greckich było jednorazowo około 5.000 naszych mieszkańców. Zaznaczyć należy, że nie były to imprezy biletowane. Burmistrz lansuje pomysł na formułę PPP. Kto miałby być tym partnerem? Nadal pozostaję nieprzekonany o celowości budowy hali sportowej wg pomysłu Burmistrza Gronicza. A w kontekście zawirowań z naszą drużyną moje wątpliwości wzrastają.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Trójmiasto to ponad 500.000 mieszkańców

Dokładniej to około 750tys. + okoliczne miejscowości doskonale skomunikowane z tymi miastami.

jendrzej pisze:
Nasz Zgorzelec ma około 35.000 mieszkańców. Skąd więc wziąć frekwencję na imprezach w granicach 5.000 ludzi?

Ja też nie bardzo rozumiem jak tego dokonać? :-?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Wszyscy macie rację że to miasto jest za małe na tak dużą halę. Ale trzeba pomyśleć co zrobić z ta starą w której naprawdę za pare lat nie będzie można już rozgrywać spotkań gdyż : po pierwsze nie będzie spełniała warunków , a po drugie pewnie sama legnie w gruzach.
W dniu wczorajszym miałem zaszczyt obejrzenia zdjęć naszej hali , które były wykonane na podczerwień czy jakoś tak. CSR płaci ogromne rachunki za ogrzewanie a ciepło ucieka dosłownie wszędzie. Hala jest jak sitko , do tego jeszcze przeciekanie. Ogólnie stan techniczny jest katastrofalny.
Dlatego też należy nam się nowa hala. Nie musi ona być jakoś ogromna. Zróbmy tak aby trybuny były rozkładane w razie potrzeby danego widowiska. Zróbmy taki projekt aby całkowite koszta sie zmniejszyły. Podobna hala od naszej jest chyba w Kaliszu i kosztowała nieco ponad 20 mln. A nasza niech będzie ciut lepsza i większa a koszta to ponad 60 mln.
Starą halę można będzie spokojnie wyburzyć , gdyż z tego co sie dowiedziałem zmienił sie plan zagospodarowania tego ternu na której teraz stoi. Będzie można tam budować budynki wielkopowierzchniowe czyli markety itp.... Ewentualnie miasto może sprzedać obiekt i ten kto kupi niech robi co chce.
Rozbudowa istniejącej hali wg mnie w ogóle nie wchodzi w grę , gdyż koszta są masakrycznie duże. Mówiono o niby 20 mln modernizacji , ale wg mnie w tej hali tylko mury dają radę. Wszystko innego trzeba zbudować od podstaw. Więc jaki jest sens tego.

Tytuł:
pismak
pismak

Hakeem pisze:
Hala jest jak sitko , do tego jeszcze przeciekanie.

Zaraz, zaraz w tamtym roku zrobiliśmy remont dachu i z tego co wiem nie przeciekał.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ok , może teraz już nie przecieka , przepraszam. Ale jednak ciepło gdzieś ucieka i to jak !!!
A remont dachu był wykonywany wiele razy tzn dach był łatany , ale jak znam życie woda i tak znajdzie jakąś szparę !!!

Tytuł:
pismak
pismak

Hakeem pisze:
ale jak znam życie woda i tak znajdzie jakąś szparę !!!

Oby nie za szybko ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pewnie że nie , póki co nowej hali nie będzie a trzeba gdzieś chodzić na mecze , koncerty i itp... Byle tylko ta hala zaczęła częściej tętnić życiem , bo poza Turowem jest tam cicho :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 88  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.