Dzisiaj jest 10 lip 2025, 20:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Prawica zwykle nie jest elastyczna - nie cierpi odmienności, nie jest tolerancyjna, często głosi wzniosłe hasła, do których nawet ona sama się nie stosuje. Do Was lgną pasożyty, których nie cierpię: łysi zadymiarze, dresiarze, kibole - bezmózgie jednostki, które czują się silne tylko i wyłącznie w grupie.
Nie widzę też nic dobrego w ślepym chwaleniu swojego państwa - jest, jakie jest - ma wady i zalety, ale na pewno nie jest idealne. A Waszym zdaniem właśnie takie jest. Wyciągacie z historii jakieś fragmenty układanki i na nich opieracie swoje poglądy, dorabiacie ideologie. Im więcej ładnie mówicie, im więcej sięgacie do przeszłości, tym mniej robicie dla przyszłości.
To co było jest ważne, ale nie najważniejsze. To, za co przelewali krew nasi dziadkowie może jest ważne, ale nie powinno ważyć na naszym życiu!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Do Was lgną pasożyty,

Na jakiej podstawie określasz mnie mianem PASOŻYTA?
Potraktuję Cię nieco radykalnie.

Tytuł:
pismak
pismak

Jak coś przynosi straty to trzeba to zamknąć a nie trzymać i dopłacać bo Polskie. Nasze wspaniałe stocznie obrośnięte związkami zawodowymi nigdy nie przynosiły zysków czy to za komuny czy już w 3 RP. Z posta pisora wychodzi na to że PGRy też powinno sie dalej trzymać :lol:
Co do banku to wystarczy sie przejść do PKO BP koło granicy - obskur full wypas, ale państwowy, polski, NASZ. Ile jeszcze trzeba lat żeby ludziom wywietrzały z głow te komusze poglądy?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Prawica zwykle nie jest elastyczna - nie cierpi odmienności, nie jest tolerancyjna, często głosi wzniosłe hasła, do których nawet ona sama się nie stosuje. Do Was lgną pasożyty, których nie cierpię: łysi zadymiarze, dresiarze, kibole - bezmózgie jednostki, które czują się silne tylko i wyłącznie w grupie.

Ten cytat to taka klasyka z Michnika.
]:->

[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 11:43 pm ]
gobo007 pisze:
Nie widzę też nic dobrego w ślepym chwaleniu swojego państwa - jest, jakie jest - ma wady i zalety, ale na pewno nie jest idealne. A Waszym zdaniem właśnie takie jest. Wyciągacie z historii jakieś fragmenty układanki i na nich opieracie swoje poglądy, dorabiacie ideologie. Im więcej ładnie mówicie, im więcej sięgacie do przeszłości, tym mniej robicie dla przyszłości.
To co było jest ważne, ale nie najważniejsze. To, za co przelewali krew nasi dziadkowie może jest ważne, ale nie powinno ważyć na naszym życiu!

Gdzie Ty chodzisz na takie wykłady?Zabierz mnie tam.

[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 11:45 pm ]
xionc pisze:
Jak coś przynosi straty to trzeba to zamknąć a nie trzymać i dopłacać bo Polskie. Nasze wspaniałe stocznie obrośnięte związkami zawodowymi nigdy nie przynosiły zysków czy to za komuny czy już w 3 RP. Z posta pisora wychodzi na to że PGRy też powinno sie dalej trzymać :lol:
Co do banku to wystarczy sie przejść do PKO BP koło granicy - obskur full wypas, ale państwowy, polski, NASZ. Ile jeszcze trzeba lat żeby ludziom wywietrzały z głow te komusze poglądy?

Zapomniałeś do tego LIBERALNEGO BEŁKOTU dodać że pierwszy milion trzeba ukraść.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Eeee tam, nie szukaj drugiego dna tam, gdzie go nie ma.
Nie miałem zamiaru Cię obrażać pisząc o kibolach, dresiarzach itp. Prawda jest taka, że faktycznie Ci ludzie należą do środowisk skinheadowskich, prawicowych.
Jeśli nie jesteś dresiarzem i Twoim hobby nie jest "dziesiona" po meczu, to niestety nie spełniasz kryteriów do bycia pasożytem:)
Nie należę do żadnych związków i mam nadzieję, że uda mi się dożyć w tym stanie do końca mych dni:)
Nie czytam dzieł żadnych polityków, bez względu na to, z której strony pochodzą.
Mało rzeczy i zjawisk mi w życiu przeszkadza, ale nie cierpię jednego: ludzi, którzy na siłę próbują narzucać innym swoje zdanie, ograniczają innym horyzonty.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Mało rzeczy i zjawisk mi w życiu przeszkadza, ale nie cierpię jednego: ludzi, którzy na siłę próbują narzucać innym swoje zdanie, ograniczają innym horyzonty.

Nie należę do ludzi którzy użalają się nad własnym losem.Popatrz zwolennicy BRONAKOMORA w tym wątku narzucają swoje poglądy i nikt się ich o to nie czepia ,natomiast do mnie wszyscy mają jakieś "ochy-achy".A to obrazki nie takie,za mało swoich przemyśleń,za dużo cytatów,itd.Przecież ja (zwróć uwagę) o takie rzeczy się nie czepiam.Sami wypisują co chcą bo na tym to polega.

[ Dodano: Sro Cze 30, 2010 12:01 am ]
gobo007 pisze:
to niestety nie spełniasz kryteriów do bycia pasożytem

Jednak zawiodłem twoje oczekiwania.

[ Dodano: Sro Cze 30, 2010 12:01 am ]
:smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Szczerze mówiąc dla mnie najdziwniejszą częścią społeczeństwa jest ta, która nie ma swoich poglądów, o którą właśnie walczą politycy. Jak można żyć w państwie, uczestniczyć w jego życiu i nie mieć poglądów politycznych? To świadczy o ograniczeniu umysłowym! Wszystkich innych, pozostałych szanuję. Zdaję sobie sprawę, że druga strona może się mylić, że ja mogę się mylić, albo, że zarówno jedna, jak i druga strona może mieć rację:)

Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 23:05 przez gobo007, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Szczerze mówiąc dla mnie najdziwniejszą częścią społeczeństwa jest ta, która nie ma swoich poglądów i o która właśnie walczą politycy. Jak można żyć w państwie, uczestniczyć w jego życiu i nie mieć poglądów politycznych? To świadczy o ograniczeniu umysłowym!

100% POPIERAM.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z zaciekawieniem przyglądam się politycznym sporom ludzi znajdujących się w najbliższym otoczeniu obu kandydatów do fotela prezydenta. Czytam również Wasze wypowiedzi...
Trudno nie oprzeć się wrażeniu, że wyższy poziom agresji zarówno na "górze" jak i tutaj leży zdecydowanie po stronie zwolenników PO. A mimo tego, jako kandydata niebezpiecznego dla polskiej polityki wskazuje się Jarosława i straszy jego partyjnymi kolegami. Mnie bardziej przeraża dojście do pełni władzy ludzi pokroju Niesiołowskiego, Palikota czy choćby dymisjonowanego Schetyny...

gobo007
Cytuj:
...po wypadku samolotu obsada kancelarii prezydenta właściwie przestała istnieć. Dlatego teraz większość członków PIS ma apetyt na ciepłe posadki.
Jeśli (oby nie) wygra Kaczor, to sami zobaczycie kto obejmie te stanowiska - czołówka brylująca aktualnie w mediach.

Jeśli wygra Komorowski, prawdopodobnie miejsca te zajmą wyżej przeze mnie wspomniani...

W trakcie debaty prezydenckiej Donalda Tuska vs Lech Kaczyński w 2005 roku, ten pierwszy grobowym głosem, rzucił taką oto mniej więcej przestrogę:
"Oddanie pełni władzy w ręce jednej partii jest niebezpieczne dla polskiej demokracji..."

Może więc Wy, którzy tak ufacie premierowi i jego obecnemu rządowi, jak również kandydatowi wspieranemu przez Tuska na urząd prezydenta, zaufacie jego słowom sprzed niespełna 5 lat... i nie oddacie pełni władzy w ręce jednej partii, bo jest to przecież bardzo niebezpieczne posunięcie...??? :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
"Oddanie pełni władzy w ręce jednej partii jest niebezpieczne dla polskiej demokracji..."

Może więc Wy, którzy tak ufacie premierowi i jego obecnemu rządowi, jak również kandydatowi wspieranemu przez Tuska na urząd prezydenta, zaufacie jego słowom sprzed niespełna 5 lat... i nie oddacie pełni władzy w ręce jednej partii, bo jest to przecież bardzo niebezpieczne posunięcie...???

A ja jeszcze raz powtórzę, prezydenta wybieramy na 5 lat, a wybory parlamentarne już w przyszłym roku, nie spodoba się władza w ręku jednej partii, zapamiętamy to idąc do wyborów już za rok.
przekorny pisze:
Mnie bardziej przeraża dojście do pełni władzy ludzi pokroju Niesiołowskiego, Palikota czy choćby dymisjonowanego Schetyny

Palikot raczej nie siądzie na poważnym stołku :P

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

przekorny pisze:

Jakoś wcześniej PISowi to nie przeszkadzało.

pisor pisze:
Ciekawe jakie ma wykształcenie Zubek

W kraju, który wyprodukował rzesze trójkowych papierowych magistrów i w tym wątku akurat - myślę, że to nieistotne.

pisor pisze:
oczywiście typowa odpowiedź POwca: dużo napisać, nic nie powiedzieć.

Tu akurat PISowcy się nie różnią od POwców - mowie to jako nie PISowiec i nie POwiec

gobo007 pisze:
Ja też jestem za Komorowskim. Nie jest to kandydat idealny, ale Kaczyńskiemu nie ufam za grosz. Państwo socjalne i rozdawanie pieniędzy zarobionych przez innych to stanowczo coś, czego nie cierpię. Chcę, by Polska żyła w zgodzie z sąsiadami, by rozwijała się jak rozwija. Myślę, że ostatnie lata były dobre dla Polski. Uważam także, że kościół nie powinien mieszać się w politykę. Liczę na to, że Ściana Zachodnia zadecyduje. Jestem za rozwojem cywilizacji, dlatego też nie poprę faceta, który nie ma zielonego pojęcia o internecie, bankowości elektronicznej, nowoczesnych technologiach, rodzinie. Teoretykom dziękuję:)

Podpisuje sie pod tym, bo mam podobne zdanie.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Palikot raczej nie siądzie na poważnym stołku :P

siądzie siądzie nie bój się o to ! w końcu jego wytwórnia wódy przynosi mln zyski, którymi mocno wspiera PO ! dlatego nikt go nie rusza, robi co chce, organizuje sobie wiece, pije na ulicy, ogólnie ma wszystko i wszystkich głęboko w dup** ! a jego ostatnie wypowiedzi co by zrobił z Jarkiem, to już przesada...! a premier Tusk co zrobił? NIC poza tym że powiedział że to nie ładnie. kryją dupka jednego rękami i nogami, tyle razy straszyli że go posuną z platformy, tyle razy go chowali w kąt przed kamerami żeby siedział cicho, obiecywali że się zmienił... Faktycznie zmienił się, ale na większego prostaka !

niech wygra PO to wrócą zaraz Miro Drzewiecki, Schetyna, Chlebowski !

PRZERAŻA MNIE TO !

[ Dodano: Sro Cze 30, 2010 9:04 am ]
Gero pisze:
nie poprę faceta, który nie ma zielonego pojęcia o internecie, bankowości elektronicznej, nowoczesnych technologiach, rodzinie

no tak Komorowski ma pojecie o internecie, bo już zaliczył wpadkę jak coś ściągał z WIKIPEDII...taki cwaniak z niego, a jakie Komora ma pojęcie o bankowości elektronicznej i nowoczesnych technologiach ? jak sobie przypominam to Jarek chce za wszelką cenę wydobywać gaz łupkowy, a jak Komora o tym usłyszał i podłapał temat to już też coś zaczął o tym wspominać...brawo...

Tytuł:
pismak
pismak

CICHY pisze:
Zapomniałeś do tego LIBERALNEGO BEŁKOTU dodać że pierwszy milion trzeba ukraść.

Ty chłopie w ogóle wiesz co to jest liberalizm? Czy tak sobie piszesz te lepperowskie dyrdymały?
Najnowszy przykład że socjalizm wiecznie żywy, tym razem w KGHM: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,806 ... ancji.html

Stare i znajome myślenie: czy sie stoi czy sie leży tysionc pincet sie należy. Żeby dostać podwyżke to trzeba lepiej pracować a wiadomo jaka jest wydajność pracy w takich molochach. O 20 latach gwarancji nawet sie nie wypowiadam bo to jakiś chory wymysł wariata. Spróbuj w prywatnej firmie zgłosić takie żądania to szef spadnie z krzesła ze śmiechu a jak sie podniesie to podziękuje ci za dobry żart i każe wracać do pracy.
Jedyne lekarstwo na taką głupote i synekury w ssp to prywatyzacja. Trzeba skończyć z mitem że państwo daje coś za darmo. Za darmo to można jedynie w jape na ulicy dostać.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Konrad Piasecki pisze:
Obserwujemy fascynującą kampanię w której dwaj główni kandydaci stroją się w cudze piórka.

wróżka pisze:
jak sobie przypominam to Jarek chce za wszelką cenę

Jak sobie przypominam to Jarek chce wiele rzeczy za wszelka cenę, szczególnie przed wyborami... tylko ja w te zmiany Jarka akurat nie wierze.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Takie małe zestawienie z pierwszej tury.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 671 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 45  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.