dr Jack Kill pisze:
A czy słyszałeś o propagowaniu Słowiańskich tradycji w mediach masowych??
już Gomułka propagował te rzeczy, nawet rockowe zespoły grały na ludowo. Obecnie, jak się wie i nastawi radio na odpowiedznią stację o odpowiedniej godzinie, może ludowych przyśpiewek słuchać do woli.
gobo007 pisze:
Trzeba pamiętać o tym, że Polak jest zawsze zachłanny.
tu się pozowolę sobie, nie zgodzić. Zachłanność nie jest związana szczególnie z jakąś nacją, choć procent zachłanności w różnych narodach bywa różny, w zależności głównie od stopnia stabilizacji i zamożności społecznej.
dr Jack Kill pisze:
NOP to nie tylko ludzie z ulicy. Jest tam wielu dobrych Polaków, którzy mają swoje idee.
Podaj mi proszę, definicję 'dobrego Polaka', bo bez tego ani rusz odnieść się do pozostałych poruszonych kwestii.
CICHY pisze:
Może nie uwierzysz ale bardzo duża część społeczeństwa utożsamia się z naszymi poglądami
możesz to jakoś poprzeć, jakimiś dowodami, żeby nie być gołosłownym? Bardzo duża, tzn. ile? 30%, 20, 10?
dr Jack Kill pisze:
Najpierw Polska. Tego też uczę mojego syna.
Wychowanie patriotyczne niczego złego nie uczy, pod warunkiem wszakże, że zachowany bywa umiar. Dla mnie 5 latek śpiewający hymn nie jest przejawem takiego umiaru. Ale to mój pogląd osobisty.
dr Jack Kill pisze:
Nie idzie tu o rasizm. Tylko o wciskanie na siłę obcej kultury.
każde 'wciskanie' (tzn. chodzi pewnie o ponadnormatywną obecność produktów 'obcej kultury' w polskich mediach) jest wieloznaczne: czy chodzi o proporcję procentowego udziału w mediach tańców góralskich w stosunku do utworów rapowych, czy może o inne kryteria? Myślę, że największy udział ludowej kultury polskiej jest w TV Trwam i Radiu Maryja, mediach o zasięgu ogólnopolskim. Bo nie chodzi chyba dr Jack Kill'owi o równomierne nasycenie wszystkich polskich mediów wyłącznie produktami polskimi?