Dzisiaj jest 09 lip 2025, 21:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Czepialski pisze:
A zatem chłopie - miej cywilną odwagę i ujawnij się. Niech czytelnicy forum poznają, z kim mają do czynienia!

Nie sądzę aby miał odwagę nasz niby nieanonimek napisać kim jest :).
Wg mnie on po prostu wstydzi się siebie, pomimo, że został "zdemaskowany"na forum :). Ale dobrze,że mu to wytknąłeś.
A ta jego cała "paplaninka" na forum o wyborach i ataki na Gronicza to przejaw strachu i bezsilności wobec widma przegranej. Zauważyłem, że prawie wszystkie ugrupowania skupiły się na ataku na Gronicza czując zapach porażki i widząc w nim najpotężniejszego rywala. Nic konkretnego nie oferując w zamian, żadnego konkretnego rozwiązania problemów miasta. Żerują tylko na tym co się nie udało zrobić. Ale niedziela już niebawem i mieszkańcy przy urnach zadecydują kto wg nich jest właściwym kandydatem na burmistrza.

Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 12:09 przez makaron, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Trudno podejrzewać Krzyśką o brak znajomości przepisów prawa dot. samorządu gminnego, dlatego też nieco się dziwię jego poparciu,... postawy czysto asekuranckiej.

A Twój start to przejaw głębokiej troski o miasto, czy głębokiej troski o swój stołek ? A może liczysz na to i jakimś cudem zostaniesz radnym, a wtedy Ci się uda i będziesz w powiecie chroniony, bo jak wiadomo bez zgody Rady nikogo z pracy zwolnić nie można, a rada niechętnie lub nawet wcale nie udziela takich zgód. Nie jest jak uprzejmie zauważyłeś asekurantem? Więc skończ z tym swoim pitu-pitu, bo się kupy nie trzyma.
przekorny pisze:
W tym Twoim koniecpitu zabrakło dość istotnej informacji, mianowicie takiej, że nie możesz łączyć funkcji jaką pełnisz z mandatem radnego gminy, która jest właścicielem spółki którą zarządzasz.

przekorny pisze:
Kiedy jednak by wygrał (w co osobiście nie wierzę), podziękujesz za zaufanie wszystkim tym, którzy oddali na Ciebie głos i przekażesz mandat kolejnemu kandydatowi do RM z listy PO z największą ilością głosów.

A gdzie jest zapisane, że moja kadencja na stanowisku prezesa CSR trwa dopóki Rafał Gronicz jest burmistrzem? Może wiesz więcej ode mnie? Ja przynajmniej nie mam tego wpisanego w umowie o pracę.
Uważam, że zdobywam zaufanie ludzi poprzez to co robię a nie za to na jakim stanowisku jestem. Tak się akurat składa, że służę społeczeństwu bez żadnych oświadczeń, niezależnie do stanowiska. Nikt mnie do tego nie przymusza i żaden zapis mnie do tego nie zobowiązuje.
Treści zawarte na stronie www.koniecpitu.pl przedstawiają mnie jako mieszkańca Zgorzelca, który angażuje się w życie miasta. Nie uzależniam realizacji swojego programu od tego czy będę, czy nie będę radnym. Nie będąc prezesem chodziłem za drogami rowerowymi, za przejazdem pod obwodnicą, za zagospodarowaniem zalewu „Czerwona Woda”, za zorganizowaniem przyjazdu Darka Michalczewskiego do Zgorzelca... I dalej, niezależnie od tego czy będę prezesem CSR, czy radnym będę za tymi, oraz innymi, sprawami chodził. Najprościej rzecz ujmując robie swoje a funkcje jakie pełnie pomagają mi w tym.
Jeżeli dzięki zaufaniu mieszkańców dostane się do Rady Miasta to zdecyduję gdzie będę bardziej skuteczny. O ile będę miał jakiś wybór. Bo ludziom chodzi o skuteczność a nie o to żeby ich znajomi zasiadali w Radzie.

przekorny pisze:
Swoją drogą zastanawiające jest, dlaczego nie starałeś się o mandat radnego powiatu?

Mierz siły na zamiary. Uważam, że jeszcze za mało zrobiłem dla naszego powiatu aby choć próbować powalczyć o miejsce w Radzie.
przekorny pisze:
W Twoich opowieściach o ścieżkach rowerowych, jakie miałyby w przyszłości powstać, niejednokrotnie w swoich wizjach wykraczałeś daleko poza granice miasta. Objąć miałyby (o ile dobrze pamiętam), teren niemal całego powiatu.

Nie trzeba zasiadać w radzie powiatu aby robić coś na terenie powiatu. Pójdź sobie do wydziału odpowiedzialnego za pozyskiwanie środków unijnych i poproś o materiały nt. projektu „Z wizytą w Górnych Łużycach”.
Jeżeli w radzie powiatu zasiądzie pan Roman Walkowiak to będę pewien, że rowerzyści będą mieli godnego reprezentanta, który zadba o nasze wspólne interesy.
przekorny pisze:
będziesz próbował realizować swój program,... ale wyłącznie wówczas, kiedy przegra Gronicz.
czytaj – kiedy Cię zwolnimy z funkcji prezesa CSR. Nawet nie zająknąłeś się z jakiego powodu przy ewentualnym objęciu władzy będziecie chcieli mnie zwolnić, co mi zarzucicie. Wiem, zawsze coś się znajdzie. ;) "Postawmy na ludzi, nie na partie"... na swoich ludzi. I to ma niby być jakaś nowa jakość? :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pitek
Nie jesteś pokorny czy cichy jesteś nijaki.
Jakie Ty masz osiągnięcia będąc prezesem Centrum Sportowo Rekreacyjnego.

Czy za Twojej kadencji zmniejszyło się zadłużenie obiektu którego jesteś gospodarzem, zmodernizowałeś, basen jego jakąkolwiek część ?
Ty nie potrafisz zarządzać obiektem za który odpowiadasz,a chcesz zasiąść w Radzie Miasta
Nie żartuj sobie z wyborców

Rób to co potrafisz robić najlepiej, jeździł rowerem, nawet basen nie jesteś w stanie utrzymać w jako takiej czystości

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nijaki? Taka właśnie jest reszta kandydatów! Przypominają sobie o wyborcach na 2 tygodnie przed wyborami!
O Piotrku i jego inicjatywach jest głośno przez cały czas.

Jak można być tak nieobiektywnym! Skoro Piotrek Twoim zdaniem jest nijaki, to jaki musiał być poprzedni prezes CS! Chyba był poniżej Twojej skali, co?

Tytuł:
rekrut
rekrut

gobo007 pisze:
O Piotrku i jego inicjatywach jest głośno przez cały czas.

Jak można być tak nieobiektywnym! Skoro Piotrek Twoim zdaniem jest nijaki, to jaki musiał być poprzedni prezes CS! Chyba był poniżej Twojej skali, co?

To niech się pochwali wynikami jako zarządca manager CSR,
oprócz medialnego picu picu to mu nic nie wychodzi... :grin:

Komiksy pewnie też sam nie zrobił, ale jakoś trzeba faktycznie Gobo007, zaistnieć chwilę przed wyborami
rowerem z kumplami to każdy potrafi jeździć,

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

turek pisze:
no właśnie w tym sęk, że nie kipiał, ale teraz jest już lepiej, lecz czy to oznacza, że nie można tego lepiej, jeszcze bardziej polepszyć, poprzez poszerzenie tych ofert?

Daj już spokój, przez trzy kadencję ani słowem nie wspomniał na sesji RM o poszerzeniu oferty kulturalnej miasta. Dlaczego akurat teraz o tym wspomina?
PiTeK pisze:
Mnie nie raz pytają kto się kryje pod Twoim nickiem. Mam mówić
Powiedz co bym całkiem przez losowy przypadek nie poparł jego kandydatury!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

pisor, a nie istnieje jakieś lubańskie forum, gdzie Twe wypowiedzi byłyby adresowane trafniej? ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

pisor pisze:
Nie żartuj sobie z wyborców

Czy ty nie jesteś czasami z Lubania? Gdyby tak to akurat Twoja obecność tutaj jest nieco dziwna :roll:

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Kubek pisze:
pisor, a nie istnieje jakieś lubańskie forum, gdzie Twe wypowiedzi byłyby adresowane trafniej? ;)

Też uważam , że leczenie swych kompleksów na naszym forum jest mało na miejscu...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

pisor pisze:
zaistnieć chwilę przed wyborami
rowerem z kumplami to każdy potrafi jeździć

Gdybyś śledził to forum to Pitek dość dzielnie udziela się na tym forum i to nie od
pisor pisze:
chwilę przed wyborami

ale co ja tam mogę wiedzieć.

Tytuł:
rekrut
rekrut

pisor pisze:
To niech się pochwali wynikami jako zarządca manager CSR,
oprócz medialnego picu picu to mu nic nie wychodzi... :grin:

Faktycznie basen nie wygląda ciekawie, jak za głębokiej komuny, nie dałoby się zrobić jakiegoś remontu.
Ostatnio kryty był zamykany, odkryty w sezonie letnim też był zamykany przez SANEPID
Dlaczego przez całe wakacje basen kryty jest zamknięty w innych miastach baseny są pootwierane, przecież nie zawsze świeci słońce i jest ciepło...
Jeżdżę czasami do Babilonu, Polkowic, Goerlitz na basen i tam super.
Czy u nas nie można by coś z tym zrobić?
Nawet w Bolesławcu powstaje super basen
W wolnym czasie w Zgorzelcu nie ma co robić
Gdyby nie mecze koszykówki to już całkiem mogiła by była.
Niech ktoś przynajmniej wytłumaczy się z tej sytuacji.
Nie mogę nie potrafię nie umiem
Panie obecny prezesie Piotrze Gruszczyński
Słyszałem że ten teren łącznie z obiektem (CSR) chce przejąć właściciel CITTRONEXU, może dlatego nic Piotr nie robi na obiekcie, tylko co będzie z wyremontowanym stadionem i resztą obiektu?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
A Twój start to przejaw głębokiej troski o miasto, czy głębokiej troski o swój stołek ? A może liczysz na to i jakimś cudem zostaniesz radnym, a wtedy Ci się uda i będziesz w powiecie chroniony, bo jak wiadomo bez zgody Rady nikogo z pracy zwolnić nie można, a rada niechętnie lub nawet wcale nie udziela takich zgód. Nie jest jak uprzejmie zauważyłeś asekurantem?

Pitku, zlituj się nad sobą i przestań pisać tego rodzaju bzdury - bo równie dobrze możesz tego rodzaju zarzut skierować w stronę wszystkich 273 kandydatów na radnych - no może z wyjątkiem emerytów... :lol:

PiTeK pisze:
A gdzie jest zapisane, że moja kadencja na stanowisku prezesa CSR trwa dopóki Rafał Gronicz jest burmistrzem?

Po wyborach i ogłoszeniu wyników będziesz zmuszony podjąć decyzję o rezygnacji z funkcji prezesa lub z mandatu radnego. Idę o zakład, że wybierzesz rezygnację z funkcji radnego - oczywiście, jeśli jakimś cudem zostaniesz wybrany do RM.
Obaj dobrze wiemy, że Twoje zadanie polega na zebraniu jak największej liczby głosów na listę co pozwoli na zdobycie przez PO większej liczby mandatów. I tyle - więc nie "pituj" mi tutaj tylko wyznaj swoim ew. wyborcom jak wyglądać będzie Twoja "działalność w RM"... :lol:

PiTeK pisze:
czytaj – kiedy Cię zwolnimy z funkcji prezesa CSR. Nawet nie zająknąłeś się z jakiego powodu przy ewentualnym objęciu władzy będziecie chcieli mnie zwolnić, co mi zarzucicie.

Nic mi nie wiadomo o ewentualnym zwalnianiu kogokolwiek - ale dziwię się, że akurat tematu tego dotykasz Ty,... który bez zająknięcia przejąłeś stołek po zwolnionym bez powodu poprzedniku. Mało tego, uczyniłeś to z radością i miałeś głęboko w poważaniu, że jako przyczynę zwolnienia swojego poprzednika podano "UTRATĘ ZAUFANIA".
Jeśli się mylę wskaż mi miejsce w którym skrytykowałeś tego rodzaju partyjno-polityczne praktyki a wycofam to co napisałem...

PiTeK pisze:
"Postawmy na ludzi, nie na partie"... na swoich ludzi. I to ma niby być jakaś nowa jakość? :P

No nieee, stawiasz tezę i jednocześnie próbujesz ją uprawdopodobnić zarzutami o obsadzaniu stołeczka "swojakami". I to Ty, działacz partyjny ze zgorzeleckiej PO, która zasłynęła z tego, że obsadziła niemal wszystkie rady nadzorcze i intratne stanowiska z klucza partyjnego lub,.. rodzinnego członków partii.

Kończąc, "powiem tak"... Obaj byliśmy uważnymi, bezpośrednimi obserwatorami większości chyba sesji RM i obaj doskonale wiemy, że w przypadku ew. wyboru do RM nie będziesz "przekorny" ani "głośny" - będziesz jedynie cichym, karnym "żołnierzykiem" matki partii i podczas głosowań podniesiesz łapkę "za" lub "przeciw" - tak jak nakazuje tego wasza dyscyplina partyjna i nadrzędny interes partii. I nie wychylisz się tak jak nie zdołali tego dokonać (choć próbowali), niektórzy z Twoich współtowarzyszy.
I tego mi brakuje w Twoim buńczucznym koniecpitu... czyli po prostu całej prawdy o Twoim kandydowaniu. ;-)

ps. Nie denerwuj się Piotrze. Uważam, że byłbyś dobrym radnym, ale wyłącznie wówczas, kiedy startowałbyś jako radny niezależny. Kiedy jednak startujesz ze znanej nam obu "od kuchni" PO,... byłbyś po prostu "pokorny i wierny".

ps2. YELLO_35 - udziela się od niedawna na forum niejaki sławek, który pod avatarkiem ma podpis, jakoby pochodził z Zawidowa. Zapewne przez niedopatrzenie (bo przecież nie dlatego, że wyklikuje tutaj swoje personalne wycieczki w kierunku osób za którymi nie przepadasz), nie skierowałeś jeszcze w jego stronę uwagi, że powinien się przenieść na forum zawidowskie... prawda??? :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 17:10 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak

Przekorny, jesteś mesjaszem Zgorzelca. Czekam na Twoje kolejne prorocze słowa... Idę na spotkanie, na którym pewnie dokończymy temat.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Kto uwierzy Jarkowi?

klik klik

I na kogo trzeba głosować żeby było tak jak on chce...?
Podpowiecie? 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

przekorny pisze:
PiTeK pisze:
"Postawmy na ludzi, nie na partie"... na swoich ludzi. I to ma niby być jakaś nowa jakość? :P

to Ty, działacz partyjny ze zgorzeleckiej PO, która zasłynęła z tego, że obsadziła niemal wszystkie rady nadzorcze i intratne stanowiska z klucza partyjnego lub,.. rodzinnego członków partii.

obaj doskonale wiemy, że w przypadku ew. wyboru do RM nie będziesz "przekorny" ani "głośny" - będziesz jedynie cichym, karnym "żołnierzykiem" matki partii i podczas głosowań podniesiesz łapkę "za" lub "przeciw" - tak jak nakazuje tego wasza dyscyplina partyjna i nadrzędny interes partii. I nie wychylisz się tak jak nie zdołali tego dokonać (choć próbowali), niektórzy z Twoich współtowarzyszy.

Dzięki Przekorny za informacje, pomogłeś mi w wyborze.

Poznałem Piotra Gruszczyńskiego, mierny ale wierny, bez pomysłów na wydźwignięcie CSR z trudnej sytuacji finansowej, jedynie na co go stać to komiksy.

Dobre i to, szkoda tylko ,że chwilę przed wyborami, jeżeli jest faktycznie ich autorem jak ktoś zauważył.

obraz nędzy i rozpaczy, tylko obiecujecie i innych oczerniacie (J.Kozłowski)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.