Dzisiaj jest 09 lip 2025, 15:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Przejrzałem wyniki i zauważam, że Dobrzyn zdobył ponad 200 głosów, a tak wszyscy po nim jeździcie.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Witam wszystkich wybierających się na II turę.
Poniżej link do artykułu o wyborach w naszym powiecie

http://wybory.onet.pl/samorzadowe-2010/ ... lnosc.html

U nas cicho sza nt przynależności partyjnej "niezależnego" kandydata, a w Polsce już go rozgryźli.

Dla leniwych mały fragment:
W gminie Bogatynia frekwencja wyniosła 63,59 proc. i była jedną z najwyższych na Dolnym Śląsku. Z kolei w całym powiecie zgorzeleckim, którego miejscowości również zostały dotknięte sierpniową powodzią, frekwencja wyniosła 52,33 proc. W samym Zgorzelcu w II turze o fotel burmistrza powalczą: sprawujący do tej pory tę funkcję Rafał Gronicz (PO) oraz kandydat SLD Mirosław Fiedorowicz.

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Czepialski pisze:
Przekorny - Gratulacje!!!! Cały tuzin głosów!!!

No faktycznie...po byku wynik :smt044 :smt082

Tytuł:
rekrut
rekrut

Fiedorowicz zawsze był i będzie lewicowce niezależnie od tego jaki szyld partii czy stowarzyszenia będzie miał na koszulce.

Już na początku kampanii wyraźnie było widać jak "przypadkiem" do Zgorzelca zjechali włodarze SLD Grzegorz Napieralski i Bartosz Arłukowicz.

Dla leniwych linki przedstawiające jak to Fiedorowicz "nie jest" z SLD

http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 0918865380

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

mały jo pisze:
Dla leniwych linki przedstawiające jak to Fiedorowicz "nie jest" z SLD

Otwartym pozostaje pytanie czy to taki feler być lewicowcem...
Bo może lepiej PO-wcem olewającym swoich wyborców...? Co już tutaj udowodniono :-?

Skoro Ty się powtarzasz to i ja mogę ;)
Wygląda jakbyś był na etacie u BM... :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

YELLO_35 pisze:
Czepialski napisał/a:

No faktycznie...po byku wynik

Jakby nie patrząc są postępy:
Wybory 2006 – nr na liście – 10 Liczba zdobytych głosów -24
Wybory 2010 – nr na liście – 2 Liczba zdobytych głosów - 12
Z powyższego widać, że zadufanie w sobie przekornego stale rośnie. Na szczęście społeczeństwo też szybko się uczy i wyraża to poprzez ilość oddanych głosów. Stąd można przypuszczać, że:
Wybory 2014 – nr na liście – jedyne pozostałe, czyli 1 – liczba głosów… konsekwentnie przemy do dna więc prawdopodobnie 2

Tytuł:
pismak
pismak

YELLO_35 pisze:
Czepialski napisał/a:

Dajcie luzu przekornemu, nie dość, że jego wysiłki w/s pogrążenia Gronicza spaliły na panewce to jeszcze dobijacie go ilością głosów. A na dodatek Kozłowski dostał się do sejmiku. W tym wieku to można już na zawał zejść, więc "apeluję o umiar" :grin:
Atak się starał kolega :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Panowie, ja jestem naprawdę zadowolony. Startowałem do wyborów samorządowych w społeczeństwie, które nie wybrało do RM tak doświadczonych fachowców jak były architekt miejski (uzyskał mniej głosów ode mnie) czy były naczelnik ds inwestycji zgorzeleckiego UM (kilka głosów więcej ode mnie). Żenujące jest to, że nie wybrano tych dwóch ludzi, których udział w obradach RM i doświadczenie jakie posiadają, byłoby cennym nabytkiem dla nas wszystkich - czyli mieszkańców. W zamian wybrano znowu,.. kogo wybrano. :lol:
Niższym wynikiem "szczyci" się również prezes jednej ze spółek miejskich, co stanowi ewenement, bo jak pokazały tegoroczne wybory, lud wciąż cielęcym wzrokiem wpatruje się w powiewające flagi partii politycznych w TV, i głosuje na te partie, które częściej tam widać. Bezmyślnie, bez cienia zastanowienia,... bezkrytycznie przyjmujący to co serwują tam agencje PR-owskie. Nie wiem czy śmiać się czy płakać...
Wypadałoby w tym miejscu zacytować słowa mojego byłego wykładowcy, prof. dr X, który podczas pierwszego wykładu zadał nam pytanie: czym jest elektorat???

Nie będę jednak ranił Waszych oczu odpowiedzią jaką sam nam po chwili udzielił - te wybory pokazały jednak, że miał rację.
(Piotruś, pamiętasz jego słowa??) ;-)

Brałem czynny udział w kampanii burmistrzowskiej człowieka ze wszech miar szanowanego, bezpartyjnego, bez zaplecza politycznego w postaci potężnej partii - a który uzyskał III miejsce pod względem oddanej liczby głosów. To także uważam za sukces.

Tak więc uwagi głupców i ignorantów, którzy piszą np.:

YELLO_35 pisze:

, a którzy sami nigdy nie poddali się weryfikacji wyborczej - uważam za kolejny przejaw coraz częściej widocznej na forum bezmyślności. Zapewne sami uważają, że osiągnęliby lepszy wynik, tyle tylko, że albo "nie chciało im się" stanąć do wyborów, albo też nikt ich nie zaprosił do żadnego komitetu... Gdyby spróbowali swoich sił - być może dzisiaj wstydliwie nabraliby wody w usta... :roll:

A teraz coś dla rozładowania atmosfery...:

Starczewski wraca o 6 nad ranem do domu, po całonocnej libacji alkoholowej.
Drzwi otwiera zaspana żona Jola i pyta:
- Zakładam, że masz bardzo dobry powód, dla którego pojawiasz się o tej godzinie?!
Na co on odpowiada:
- Śniadanie, kochanie!

He,he.. ;-)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Tak więc uwagi głupców i ignorantów...

Daruj sobie Czaruś... :smt058
Najważniejsze , że :
przekorny pisze:
Panowie, ja jestem naprawdę zadowolony

I tej wersji się trzymaj 8)

przekorny pisze:
którzy sami nigdy nie poddali się weryfikacji wyborczej...

A nie przyszło Ci do głowy , że niektórzy czytając takie jak Twoje dyrdymały brzydzą się (taką) polityką??? :-?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
A nie przyszło Ci do głowy , że niektórzy czytając takie jak Twoje dyrdymały brzydzą się (taką) polityką??? :-?

Pewnie tak. Wolą więc legitymizować obłudę, kłamstwa i czcze obietnice - głupotę i wszelkiego rodzaju towarzystwa wzajemnej adoracji (nawet forumowe).

YELLO_35 pisze:
I tej wersji się trzymaj 8)

Tak zrobię Aruś... :smt058
ps. Znowu niewiele zrozumiałeś, jak widzę... heh. ]:->

Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 7:44 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Sądząc po godzinach wpisów na forum, w dniu dzisiejszym, Przekorny wypoczął już po trudach kampanii i powrócił do swojego biura w gmachu Starostwa. Czyżby nie było żadnych obowiązków, które ma wypełniać dla dobra społeczeństwa, o które przecież tak się troszczy?
A może jednak się mylę i jest na urlopie, a nie mogąc spać postanowił rozświetlić czytelnikom najnowszą sytuację na naszym małym politycznym podwóreczku?

Tytuł:
pismak
pismak

Z informacji jakie otrzymałem wynika, że debata może się nie odbyć. Powodem mają być sprawy osobiste pana Fiedorowicza. Czy ktoś z Komitetu Wyborczego „Łączy nas Zgorzelec” może to potwierdzić?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Zapewne jedną z przyczyn jest udział, wraz z 200 osobami przez siebie zaproszonymi, w koncercie Dody. :lol:
Jakież to ludzkie - wykupić 200 biletów i obdarować nimi chętnych - a czy wiadomo w jakiej cenie zostały zakupione te bilety? Czy jest to, jak napisał na tym forum Nikos, cena zaniżona? I jak to zostanie rozliczone w budżecie kampanii wyborczej? :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Czepialski pisze:
I jak to zostanie rozliczone w budżecie kampanii wyborczej? :smt026

A tym razem o co się "martwisz"??? O przestrzeganie prawa zapewne, Panie "donosicielu"??? Umów się z Dr. Dre i załóżcie może nową zgorzelecką formację o nazwie np.: "Społeczna Straż Zaniepokojonych Donosicieli Anonimowych" której pierwszą spektakularną akcją będzie pismo skierowane do "wiadomej instytucji", rozpoczynające się standardowo słowami: "Uprzejmie acz niechętnie donosimy, że..."

Dr. Dre ma już wprawę w tego typu akcjach więc fachowe ciało doradcze już macie, Ty natomiast wrodzony talent i widoczne zamiłowanie - będzie więc z Was dobrana para! :smt082 :smt044 :smt082

PiTeK pisze:
Z informacji jakie otrzymałem wynika, że debata może się nie odbyć.

No to może więc taką zwyczajną debatę urządzicie, burmistrza z mieszkańcami - co?? :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

A w powiecie zwycięzcy biorą wszystko!!!! Bieliński Starostą, Tureniec Wicestarostą, Baranowski Sekretarzem. I jedna niewiadoma, kto Skarbnikiem???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.